La Città - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: desková hra, budovatelská, ekonomická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: 999 Games
Kosmos
Rio Grande Games
Tilsit
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2000
Sdílej: Facebook

Duel

Autor: Havelock | 2 hodiny 30 minut | 2.3.2012 | 0

Hra: La Città

Hráči: Havelock a 1 neregistrovaný

Hráli jsme dva hráči, základní rozložení z pravidel. Předem musím podotknout, že analysis paralysis je u téhle hry fakt děs! :D Navíc je to hodně situační a ne dlouhodobě rozvíjecí, takže přemýšlet v tahu soupeře ani moc nejde.

Výhoda prvního hráče byla umístit město doprostřed mezi dvě hory, čímž mi zablokoval tuto možnost využít a inkasoval tak každé kolo těžké peníze. Navíc, a to se ukázalo jako hrubá díra v pravidlech pro dva, později toto město sousedilo se třemi mými městy. Konkurovat jednomu centralizovanému městu třemi a rozkládat tak své akce na třetiny efektivity se ukázalo jako cesta k flawless victory. Každé kolo jsem přišel o tři figurky a protihráč vesele stavěl to, co se mu líbilo a na co měl (mimochodem měl na všechno).

Ve více hráčích bude ten ve středu mapy čelit městům více hráčů, takže bude spíš v ohrožení. Ve dvou je střed extrémně přitažlivé místo už jenom kvůli těm penězům. Kdyby tam byly dvě jezera, tak už by to taky bylo o něčem jiném. Hra je to zajímavá, ale po první partii jsem docela zklamán její jednoduchostí a povrchností. Další partie snad změní můj názor.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

skóre
Mimochodem dopadlo to já 25: 43 protihráč. O_o

3.3.2012 03:37:22

Vybíráme z Bazaru

The One Ring - KS collectors edition
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 12 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas