Kinghill - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 2
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra, strategická, budovatelská, ekonomická
Čeština: není
Vydavatelé: (Self-published)
Autoři: Petr Marek
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Kopírování akce

Například jednotka Zloděj myšlenek dovoluje kopírovat akci Najmutí (dokonce se slevou 1 mince). Pro jistotu se chci ujistit, že se to týká libovolné akce najmutí, nejen základní akce, tedy i z destiček, které se odkrývají na konci kola (např. dvojité najmutí či stavba+najmutí).

Podobně třeba hraničář - dává bonus +1 karty na průzkum nejen ze základní akce průzkumu?

4.7.2023 23:54:42

No ještě bych počkal na autora hry, ale logika mi říká, že pokud můžeš kopírovat akci, která se nějak jmenuje, tak nemůžeš kopírovat akci, která se jmenuje SKORO podobně. Tedy kopírovat podle mě můžeš pouze akci jménem NAJMUTÍ.

S tím průzkumem už to bude jiné. Nevím teď, co přesně je na něm napsáno, ale pokud se spouští, kdykoliv děláš průzkum, tak by se samozřejmě měl spouštět kdykoliv ho děláš a je jedno, jak ho děláš.

5.7.2023 11:02:12

Obrázek na hranicari podle mě odkazuje přímo na akci predtištěnou na plánu. Jinde ji tedy neaktivujeme. 

5.7.2023 17:44:56

@Duirin @egonpys 

Zloděj myšlenek nic nekopíruje. Umožňuje ti zahrát zdarma akci Najmutí (myšleno základní akci Najmutí na herním plánu) poté, co základní Najmutí zahrál a vyhodnotil soupeř. Toto “reakční” najmutí tedy provádíš v soupeřově tahu, nemusíš umisťovat pomocníka. 

Průzkumník dává extra +1 průzkum KDYKOLIV někde vyhodnocuješ průzkum (tzn zelená ikonka). Narozdíl od budovy Utajené cesty, která vylepšuje pouze základní Průzkum, což ikonografie zobrazuje. Určitě dobré dotazy, tyhle karty by si zasloužily v pravidlech “minifaq” pro specifické karty.

23.7.2023 17:59:35

Vybíráme z Bazaru

RA
RA
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas