Kinghill - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 2
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra, strategická, budovatelská, ekonomická
Čeština: není
Vydavatelé: (Self-published)
Autoři: Petr Marek
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Kdy přicházím o pomocníka?

Mám navíc jednoho pomocníka díky vyložené jednotce “Mořská krysa”. Pokud tato jednotka v souboji padne, kdy o workera přijdu? A za jakých podmínek? Přicházím o něj hned nebo až na konci kola? A pokud už nemám žádného pomocníka na nádvoří, musím ihned nějakého odstranit z mapy a tím uvolním toto políčko soupeři? Nebo počkám až se dohraje kolo a o pomocníka přijdu až když se vrací na nádvoří?

14.11.2022 16:57:20 | Upraveno autorem (porovnej)

@Slejir A nedává ta Mořská krysa pomocníka na trvalo? Je to efekt “při získání” karty, ne? Nebo si to s něčím pletu?

14.11.2022 19:20:09

@Slejir 

Pokud někde získáš nového pomocníka, je na dané kartě vždy uvedeno, zda je to ihned (umístíš na Nádvoří hradu), nebo až na konci kola (fáze stažení všech pomocníků zpět do Nádvoří, kdy si přidáš jednoho extra ze zásoby).

Mořská krysa ti jednorázově přinese jednoho pomocníka navíc. Získáváš ho na konci kola. Pokud ti během kola Mořskou krysu někdo zabije, nic se neděje, pomocníka získáš i tak, jen na to nesmíš zapomenout.

V případě stavby Rodinný dům získáš pomocníka také na konci kola, ale pokud je Rodinný dům zničen, musíš jednoho libovolného pomocníka IHNED odstranit pryč (volba kterého je na Tobě, může to být pomocník na Nádvoří, nebo již zahraný na mapě).

Jako připomínka se většinou nový pomocník ihned položí na danou kartu (tzn. např na Rodinný dům) a pak si ho jen na konci kola stáhneš do Nádvoří. U krysy to samozřejmě může být horší na zapamatování, pokud ti ji někdo sestřelí…

 

@Duirin přesně tak, je to jednorázový efekt, ale tady ten dotaz je naprosto validní , protože se efekt reálně provede až na konci kola a nesetkávám se s ním poprvé :)

15.11.2022 12:58:36 | Upraveno autorem (porovnej)

13.5.2023 17:21:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Hadrianuv val
Hadrianuv val
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas