Kinghill - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 2
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra, strategická, budovatelská, ekonomická
Čeština: není
Vydavatelé: (Self-published)
Autoři: Petr Marek
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Prvé dojmy

Aké sú vaše dojmy s tejto dvojkovky?

5.11.2022 13:16:14

Úžasná hra, moje očakávania splnila naplno, odohrané je to po pochopeni pravidiel do hodinky a ponuka to úžasné súboje, hra je variabilná takže žiadna partia nebude rovnaká. Všetci protihráči boli z hry nadšený a to si trúfam povedať ze patríme medzi náročnejších zákazníkov :D

5.11.2022 13:32:21

Můžu se naprosto podepsat pod hodnocení níže. Očekávání byla vysoká,ale hra je předčila. Oba jsme byli ze hry nadšení, takových možnosti co dělat, strategií, variant. Krásná grafika, krásně propojené mechaniky. Hra je velmi originální a až do poslední chvíle není o vítězi rozhodnuto. V naší hře to vypadalo, že už nemůžu prohrát a v posledním kole mě chytrým kombem protivník uzemnil :) nemůžu se dočkat dalších her

5.11.2022 14:58:53

Tak ste ma presvečili objednané,potom napišem aj prvé dojmy.

8.11.2022 11:05:03

Tak po první zkušební hře, kde jsme hráli pár drobností špatně, ale hru to ovlivnilo a nedohráli jsme ji (jeden hráč měl moc velkou převahu), jsme byli rozpačití. Hru poznamenala destička vlivu od konce druhého kola, která umožňovala verbovat a stavět bez umístění workera.

Druhá hra už dospěla do konce. V devátém kole se mi povedlo dát soupeři útokem do hradu 10 zranění, ale vytasil se s kouzlem na zvýšení obrany o 3. 7 zranění bohužel nestačilo, protože jeho hrad měl odolnost 8, takže těsně přežil. V následujícím tahu mi soupeř dobyl můj hrad katapultem.

Tentokrát dojmy parádní. Opticky jsem tahal za kratší konec, ale v 8. kole jsem měl pocit, že bych mohl vyhrát, ale udělal jsem chybu, takže do devátého kola se šlo za stavu hradů 3:8. Přesto se mi povedlo udělat to kombo s útokem 10, ale nakonec to nestačilo.

Hra nabízí klasický bolehlav - tolik bych toho chtěl udělat, ale tam málo workerů na to mám :-) A taky: kam jít dřív, abych to soupeři zabral nebo on nezabral mně? Už se těším na další hru.

 

10.11.2022 18:32:04

Po dvou hrách je pro mě Kinghill adept na jednu z nejlepších her co vlastním. Hra mi totiž perfektně padla do vkusu.

Při hraní karetních duelovek se mi často stává, že se zaseknu na optimalizování jednotlivých tahů. Rychle hrající hráče nebaví čekat a pokud se potkám se spoluhráčem, co to má stejně, jsou z toho partie Summoner Wars na +3 hodiny apod. Z tohoto důvodu nepatří karetní duelovky k mým oblíbeným žánrům.

Kinghill na mě ale jako karetní duelovka vůbec nepůsobí. Spíš bych ho popsal jako workerplacement se spoustou originálních mechanik, nejvíce se odlišující tím, že hra nesměřuje ke standardnímu počítání bodů, nýbrž k finální epické karetní bitvě. Většina herních rozhodnutí je opravdu "vezmu workera a udělám tohle", přičemž jak najímání nových jednotek, tak samotný boj jsou akce vyžadující workera. Workerů můžete mít maximálně šest a začínáte jen se dvěma, bojových střetnutí tedy nemůže proběhnout příliš mnoho. Už jen z toho důvodu, že hra po devátém kole končí. Tohle tempo hry mi naprosto vyhovuje, kdy cca 70% hry je o budování ekonomiky, armády, nabírání kouzel atd. a menší část hry je samotný taktický souboj, kde nashromážděné síly zužitkuji.

Další část hry, která mě zaujala jsou žetony vlivu. Obě partie co jsem hrál ovlivnily opravdu výrazně a myslím že jako prvek zvyšující znovuhratelnost budou fungovat skvěle. Co se týče grafiky a ikonografie, tak také nemám co vytknout, všechno na topové úrovni.

Celkově jsem prostě nadšený a těším se na další hry. Nezbývá než doufat, že časem bude i nějaké to rozšíření. :-)

14.11.2022 17:39:06

Jsou vylepšené žetony a desky nutností? Třeba jako desky u Mars Teraformace.

 Protože jestli není herní plán double layer, tak mi přijde, ze si stejně moc nepomůžu proti rozložení hry drcnutím do stolu.

15.11.2022 07:58:10

@Elmarto Za mě je dvouvrstvá deska must-have. Žetony nice-to-have. Velká herní deska je tlustá vícevrstvá, takže drcnutím do stolu se nepohne, ale hráčská deska v základu je tenký, klouzavý papír. Nechtěl bych to hrát bez té dvouvrstvé.

15.11.2022 08:11:00

Zatiaľ hrane iba raz a neviem sa k tomu znova dostať.Každa hra bude ina kvôli kartám vlivu.Boj je rýchly a jednotky nemajú moc schopnosti do boja ako som si myslel viac záleží na workerplacement časti.

3.12.2022 10:16:06

@Indibaldini Mám to podobné, také jsme hráli jednu hru a další pokusy se pořád oddalují. Možná jsem měl vzhledem k všeobecnému hypu větší očekávání, možná nám první hra nesedla… Nevím. Celkově už při čtení pravidel jsem z toho byl nadšený, ale hra samotná mi tolik zajímavá nepřišla. Jak říkám, možná to bylo jen špatným rozpoložením a rozhodně nad ní hůl nelámu. Jen prostě můj první dojem…

-------------------------------------------------------
Jakmile nejde hrát za modré, není to dobrá hra :)

3.12.2022 10:19:42

 Odehráno 2x bez hrdinů a první hru s hrdinama jsme dnes nedohráli.

 Zatím jsem velmi spokojen. Je to pro nás lepší možnost než Arnak na hraní doma ve dvou. Žena preferuje combat před utrácením do stupnice bádání. Graficky paráda. Ikonografie nám byla hned jasná.

 Balančně nám nic nevychází na první pohled přesílené.

 Upřímně, desky a tokeny nejsou essenciální. Kdybych si měl hru koupit znova, tak bych vzal jen základ.

 

3.12.2022 22:44:34

Ahoj, 

když shrnu své první dojmy - první hru jsme hráli asi 2 hodiny, hodně jsme plavali v pravidlech a všechno nám strašně trvalo. Přítel už další hrát nechtěl, nicméně máme pravidlo, že novou hru hrajeme vždy 2x po sobě, aby si pravidla “sedly”. 

Druhá hra nám trvala asi 40 minut a jo, hrozně jsme si to užili. Oba jsme byli nadšení. Velmi oceňuji vysokou interakci s protihráčem, měla jsem dojem, že jednu chvíli hraju s ním, protože fakt musím reagovat na jeho tahy, musím se jim přizpůsobit a hlídat je, ale zároveň celou dobu jsem hrála proti němu. Neskutečně se mi líbí, že fakt až do posledního tahu není jasné, kdo vyhraje, jelikož se to dá ještě vždy zvrátit (kouzly atd). Takže jakmile tě protihráč setne, tak je prostě konec, žádné trápení se poslední pár tahů, kdy víš, že ten druhý vyhraje, a ty se snažíš, aby ten rozdíl mezi vámi nebyl tak vysoký. Také se mi líbí, že je vše vybalancované tak, že se nemůžeš na něco vykašlat (kouzla, najímaní, umísťování pomocníků, obrana) - soupeř to vidí :D 

Jediné, k čemu mám opravdu velkou výtku, tak je grafika, která  mi trochu příjde jako každý pes jiná ves. Kdyby měla svůj unikátní a sjednocený kabátek, tak by to byla paráda. Nicméně, tohle je jen otázkou vkusu a můj osobní názor :-)

Na druhou dobrou mně to přijde jako velké překvapení, uvidíme, co po dalších zahráních (na které se oba těšíme). 

5.12.2022 09:31:59 | Upraveno autorem (porovnej)

@Zuuuzan Taky se mi hrozně líbí, že do poslední chvíle není jasné, kdo vyhraje. V naší poslední hře mě kamarád asi ve 4. kole kombem sesmahnul na 1 život, ale vydal se ze všeho. Já jsem se zuby nehty kouzly léčil, a nakonec jsem ho mega výpadem asi za 11 zranění zabil :) To byla naprosto epická hra.

Co se týče grafiky,tak moje jediné výtky jsou k postavám na mapě, kdy tam je třeba 1 postava několikrát, jen je orientovaná jiným směrem. Ale to je opravdu malinkatý detail :)

5.12.2022 10:33:25

Zatím jsem hrál dvakrát a moc se mi to líbilo. 

Vlastně vidím jediný mínus - umístěné žetony pomocníků na plánu nejsou dostatečně vidět a musím je tam hledat (což se asi dá jednoduše vyřešit koupí vytuněných žetonů).

Až budu mít nahráno víc, tak napíšu víc detailů.

30.1.2023 10:29:35

9/10

zprvu zavládlo zděšení. Na výběr 20 akci, tam se ve dvou nepotkate, po chvíli zjistíte, ze je cca 6 těžba, něco ze začátku nepouzitelne, něco pro speciální pomocniky, 5 na výcvik a ze je to vlastně rozděleo do 3-4 oblasti. Grafika na mě moc retro, zklamání z budov, kde mají všechny stejnou ilustraci. Pravidla dlouhá, když si nejste jisti, tak si řeknete to musí být takhle, jdete to zkontrolovat na bgg a ejhle, je to přesně obráceně. Ale po prvním rozpacitem gulasi, zavládne nadšeni. Jen potvrzuji, workerplacement co funguje výborně ve dvou. Klasika rozjedete engine a prejedete soupeře. Prijde karta vlivu a sup musíte měnit taktiku, přijde karavana a taktéž, přijde akcni destička a znova změna. Je libo vyhrát vojensky, kouzly, podpořit to kartami moci nebo budovami, vše souvisí se vsim a na spoustě vecech se dá stavět. Vyuziti prvního hrace, super nápad. Malo sledujete protihráče? Prohrajete. Geniální delsi(kolem hodiny)a mozek namáhájící dvojkovka. Palec nahoru, takhle to má vypadat. Jen se dle mě jedna o opravdu hráčskou hru. Což hrac ocení, ti kteří konci u wingspanu nebo splendoru,  už méně 😜

14.5.2023 20:41:29 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Infidel
Infidel
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 12 dnů

Offcanvas