Karuba Junior - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 4 let
Herní doba: 10 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: kooperativní, dětská hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: HABA
Swan Panasia Games
Autoři: Rüdiger Dorn
Tim Rogasch
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

„Huberte, je to přesně tak, jak nám Evženie říká. Někde na tomhle ostrově jsou ukryté tři truhly s pokladem. A jaký je to poklad, panečku! Samé zlato a drahokamy. Tak pojďme, ať ty poklady co nejdřív najdeme. Tu svačinu si dojíš cestou, Huberte.“

„Počkej, Cecile, já tamhle za stromy vidím nějaký pruhovaný zvířecí hřbet. A z dálky sem doléhá tygří řev. Já bych do té džungle tak nechvátal. Tady na pláži je to taky prima. Copak ty nemáš strach, Cecile? A co ty, Evženie?“

„Nebojte se, kluci, my se těm tygrům chytře zdaleka vyhneme. Ale jak tak koukám, támhle se objevila nějaká loď a míří přímo k nám. A na plachtě má namalovanou velikou lebku. Kluci, mažeme najít poklad. Ať zmizíme dřív, než se sem ti piráti dostanou.“

Hra Karuba Junior je výrazně jednodušším sourozencem hry Karuba a je určena pro mladší děti. Na rozdíl od svého dospělejšího příbuzného je Karuba Junior čistě kooperativní hrou, všichni tedy spolupracují a snaží se porazit samotnou hru.

Hráči jsou v roli dobrodruhů, kteří začínají hru na pobřeží ostrova Karuba. Jejich cílem je na ostrově najít tři truhly s pokladem, a to dříve, než se všechny cesty v džungli zablokují nebo než ke břehu ostrova připlují piráti.

Tři dřevěné figurky dobrodruhů, které jsou součástí hry, nepředstavují jednotlivé hráče a nemají žádnou vazbu na jejich aktuální počet zapojený do hry. Během hry se tyto figurky po herním plánu nepohybují a slouží pouze k označení již nalezených pokladů.

Příprava hry:

Prvním úkolem hráčů je pojmenovat všechny tři figurky dobrodruhů (tedy například Cecil, Hubert a Evženie).

Herní plán se umístí doprostřed stolu a dřevěné figurky dobrodruhů se postaví na písčitou pláž. Pirátská loď se umístí na první pozici na vyznačené trase plavby, tedy na místo nejvzdálenější od pobřeží.

Všechny dílky ostrova se zamíchají a rozloží lícem dolů okolo herního plánu, aby byly v dosahu všech hráčů.

Průběh hry:

Hráči se střídají ve svých tazích po směru hodinových ručiček. Hráč, který je na tahu, otočí jeden dílek ostrova lícem nahoru a dále postupuje podle typu dílku:

  • Cesta. Dílek s cestou se natočí libovolným způsobem a přiloží k jednomu z volných konců cest, takže ta může pokračovat dál.
  • Tygr. Tahle krvelačná šelma sice dobrodruha přímo nesežere, ale dílek je zapotřebí umístit na jeden z volných konců cest. Znamená to, že daná cesta je pro další rozšiřování už zablokována.
  • Poklad. Dílek s pokladem se umístí na jeden z volných konců cest a k němu se postaví volná figurka dobrodruha. Tahle cesta je pro další rozšiřování už zablokována.
  • Pirátská loď. Dřevěný model lodě se posune na trase plavby o tolik políček, kolik je na dílku nakresleno barevných symbolů. Dílek s obrázkem pirátské lodě se odhodí do krabice.

Ve hře potom pokračuje další hráč.

Konec hry:

Hra končí ihned ve chvíli, kdy nastane jedna ze tří událostí:

  • Hráči našli všechny tři poklady. Truhly s pokladem musí být spojeny s pobřežím nepřerušenými cestami. V takovém případě je to vítězství dobrodruhů.
  • Všechny cesty skrz džungli jsou již zablokovány a nelze tedy přidat další dílek s cestou. Dobrodruzi prohráli.
  • Pirátská loď dosáhla posledního políčka na své vyznačené trase. Piráti přistáli na pobřeží ostrova. Je to rovněž prohra dobrodruhů.

Autor: Screen

Další názvy této společenské hry

  • 卡魯巴兒童版

Vybíráme z Bazaru

Souboj generací
Souboj generací
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas