Karak: Regent - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Rozšíření pro hru: Karak
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Petr Mikša
Roman Hladík
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Regent vs Hannah

Narazili jsme na situaci, kde si nejsme jistí, jak si vyložit pravidla, resp. jak postupovat. Hannah se v průběhu hry pohybuje podzemím a sbírá zbraně. Řekněme, že v tomto případě měla 2x meč a 3x extra dýky (díky své speciální schopnosti) uložené na místě kouzel. A teď kde leží zádrhel…

Hannah byla nejslabší hráč, takže se následně proměnila v Regenta. Jelikož jsme hráli 3, Hannah se ze hry vyřazuje, tzn. Regent nemůže využívat její schopnosti, jen schopnosti ostatních 2 hráčů. Co se stane s těmi extra dýkami? Ty si může nechat nebo je musí nějak odhodit?

12.8.2023 12:23:49

Jelikož tato konkrétní situace není v pravidlech přesně definována, tak asi záleží na dohodě. Osobně se přikláním k tomu, že by v tomto případě měly být dýky z prostoru pro kouzla odhozeny a nechány na políčku, kde si je pak mohou případně “vyzvednout” další hráči.

12.8.2023 14:21:31

Dalo by se vycházet z poznámky v pravidlech, že pokud je Hannah prokletá, dýky ve slotech pro kouzla neodhazuje, ale nemají žádný efekt a nemůže si tam přidávat další. Funkce prokletí je, že prokletá postava nemůže používat své schopnosti. Při proměně na Regenta už také nemůže používat své původní schopnosti. Dýky by ve slotech tedy zůstaly, ale nepřidávaly žádný bonus. Už by ale nemělo smysl si je ve slotech na kouzla nechávat.

13.8.2023 21:54:00

Vybíráme z Bazaru

Cestovatelé jižního Tigridu CZ
Cestovatelé jižního Tigridu CZ
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas