Karak: Goblin - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Petr Mikša
Roman Hladík
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

První dojmy, srovnání

Jaká je tato karetka? Četl jsem pravidla a přijde mi poměrně fajn. Má už někdo zkušenosti? A co srovnání s deskovou hrou?

28.9.2021 11:24:03

Po přečtení pravidel jsem zainvestoval 300 Kč. Mám objednáno.

Cena za 150+ karet je fajn. S původním Karakem to nemá nic společného. Vypadá to na “tematické euro pro děti” a mohlo by to na kluky fungovat. Učitě víc než stavění farmy a podobné nesmysly :) Vzít systém navazování karet z tainted grailu/nového witchera, dát tam lajny potvor s imunitou na některé karty také ok. Po pár hrách si můžete pamatovat i odměny na druhé straně potvor, což je u hry pro děti také plus. Píší tam 82 karet překážek, na stole je jich na začátku 26, asi se to poměrně rychle ohraje, resp. se jich asi většina protočí v každé hře. V pravidlech se úplně nahoře píše karty překážek, ne nestvůr, což by se nabízelo s ohledem na další terminologii v pravidlech. Spekuluji, že bude expanze např. s pastmi. Čištění balíku koupí lektvaru je také pěkný nápad.

Dovedu si představit, že některé schopnosti hrdinů budou silnější než ostatní. Zajímalo by, mně pokud někdo na začátku získá karty, kterými rychleji porazí klíčníka než ostatní, jestli jej budou mít šanci ještě dohnat, resp. jak moc velká je to výhoda.Docela zajímavé je to, že pokud někdo porazí klíčníka objeví se na jeho místě jiný s úplně jinými vlastnostmi. Zatímco na příšery jít nemusíte, ty vybíráte, na klíčníka nakonec musíte, může vám to teoreticky předhodit někoho koho vymažete nebo na něj nemáte karty. 

Co mně zarazilo asi nejvíc je nemožnost nějak zahodit ruku a líznout si nové karty, třeba při oživení nebo návštěvě obchodu. Otázka je, jestli je tohle zrovna mechanika vhodná pro děti.

Celkově to vypadá jako “víc hra” oproti Karaku, na který jsem se x krát koukal v galerii “to by byla dobrá hra pro kluky”, abych to vždycky zavřel “to šedé bludiště a celkové ladění do šeda je vizuálně fakt peklo”

EDIT: Tak špatnou ruku karet vlastně řeší návštěva obchodu a výměna karet za vybavení/lektvary. To, že nejsou hrdinové stejně silní nemusí být u hry na hraní dospělí/děti úplně na škodu. Ad klíčník - jeho změnou se vpodstatě eliminuje, že se všichni budou vyhýbat určitým kartám v jedné řadě na které je immuní, prostě si pojedu svoje a někdo ho holt přepere dříve a objeví se nový s jinými vlastnostmi.  

Za mně pochvala za “rodinnou” grafiku, když už to musí být. Je to přehledné, ilustrace mají nějaký náznak stylu, není to vyloženě taková ta generická rodinná grafika, kterou nesnáším. Jako nevím co na to bude říkat 4letý syn, který hraje na xboxu Warhammer Vermintide, ale tomu to vlastně věkově určeno není.

28.9.2021 13:30:32 | Upraveno autorem (porovnej)

To už vyšlo a nikde nic? Tak to musim hned objednat…

---------------------------------------------------------------
Občasně překládám. 
Zatím jsem přeložil: Mini Dungeon Adventures, Farmers Finances, Mini Rogue, A4 quest

28.9.2021 16:08:21

Hru jsme hráli, a když pominu chyby v tisku jak pravidla a karty, tak hra nic moc. Je to nemastný neslaný. Je to solo hraní ve 4 hráčích. Nulová interakce a deckbuilding není moc funkční. Hru jsme nakonec dohráli takovým způsobem, že jsme byli rádi, že to někdo dohrál. Dle mého ta hra buď neměla vůbec vyjít, nebo se měla více testovat. Za mě jenom půl hvězdy za grafiku ala Karak.

28.9.2021 18:07:57

Díky.

28.9.2021 18:19:12

Dnes jsme to se synovcem (8) hráli po 3. a dost nás to baví. Máme vše od karaku a goblin je zatím úspěšný. Nevím jak ve více hráčích, ale ve dvou je to celkem rychlá hra. Uvítal bych víc "bossu" a bylo by fajn kdyby byl drak nejsilnější, ale není tomu tak. Sice má sílu a dost životů, ale jinak bez velkého omezení. Zato Orka jsme dnes nedali ani jeden. Ten toho zakazuje až moc, ale je to zase fajn výzva. Taky by mohla být silnější druhá řada. Synovec pomalu hned na druhé kolo jde po prvním klíči, takže první úroveň skoro nehrajeme. Obchodníka jsme využli snad jen jednou při výměne vybavení, na lektvary nebyl ani čas. jde to i bez nich. 

3.10.2021 20:46:05

Vedel by mi niekto vysvetlit jak funguje utok priser? V navode v priklade suboja pavuk s utokom 1 ustedri hrdinovi dve zranenia. Preco ? Pretoze boli pouzite 2 akcne karty tak utoci za kazdu ? Alebo je to chyba ? Pretoze ak ustedri 1 za kazdu kartu, a zahram 6 kariet ustedri mi 6 zraneni ? Tym padom nepriatel s utokom 6 mi ustedri 6x6 zraneni ? Nedava to zmysel, vobec tym pravidlam nerozumiem

24.10.2021 13:21:55

Ten priklad je zrejme blbe. Chapu to tak, ze obluda dava tolik zasahu, kolik je cislo vpravo nahore na jeji karte.

Jinak ta hra je spatna a nudna. Tak spatnou hru pro deti jsem jeste nevidel.

28.10.2021 18:07:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Ahoj, nevíte někdo co je na zadní straně karty Gina?

6.1.2022 09:59:23

Vybíráme z Bazaru

Too Many Bones - Lab Rats
Too Many Bones - Lab Rats
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas