Karak 2 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Petr Mikša
Roman Hladík
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Zabaví se i dospělí?

Ahoj,

zabaví se u tohoto čistě bezdětní 2-4 dospělí jako filler / oddychovku? Děti nemáme.

Hrajeme vždycky před / po něčem složitějším. Točíme teď Takenoko, Mladata z Divukraj, Sloni přes palubu atd. Původní Karak nás nebavil.

Díky. 

19.11.2023 18:32:45

@Zuuuzan Asi záleží proč vás původní Karak nebavil. Karak 2 je malinko složitější a je tam navíc míra strategie. Pořád je to ale Karak, takže je o náhodě a když si člověk špatně hodí, tak může přijít o všechno co půl hry budoval.

20.11.2023 00:59:23

Karak 1 je pro děti, já u toho byl doslova otrávený, o nudě nemluvě a to miluju fantasy a procházení podzemí apod.. Dvojka je pořád taky pro děti, asi bude malinko ale jen malinko propracovanější, ale za mě pořád taková blbůstka, ostatně k tomu je i vytvořená, nemá to být nic složitého, ale pro dospělé to za mě není, byť znám takové, co jim to stačí :D. Upřímně si neumím ani představit, jak dospělí hrají Mláďata z Divukraje..?? Proč když je Divukraj pro dospělé, který je úžasný a Mláďata jsou opět totální zívačka :-) Jako oddechovku volte třeba hry “Ostrov” nebo “Jízdenky prosím”, jsou to jednoduché a zábavné hry, nic na bednu, ale je u toho legrace a musíte pořád přemýšlet, ale nijak na sílu :) ale samo je to jen na vás, hlavně vás to musí bavit, já také nehraji až moc složité hry, chce to najít zlatou střední..

20.11.2023 08:22:54 | Upraveno autorem (porovnej)

@chubbop Karak 1 nám přišel hodně repetitivní. Náhoda nám u tohoto typu her nevadí, ale šlo o to, že ty tahy nám přišly pořád stejne. Proto mě zajímalo, jak si na tom vede Karak 2.

@Serenitka mas pravdu, že to nejsou hry, ktere bych vytáhla jako celovečerní bonbonek s přáteli, ale jak jsem psala, hrajeme to před nebo po větších hrách :-) u Jizdenek je problém v tom, že se ve čtyřech nikdy nedostaneme pod hodinu. Tyhle relativně chytré dětské hry máme průměrně za 30 minut zahrané (ve dvou Mladata za 15-20 min) a je to fajn kompromis, když se nám chce ještě hrát, ale zároveň nechceme karetku a abstraktní hry nehrajeme ;)

Jinak na Mladata se mi podařilo nalákat aktivní babičku, takže bych je úplně nezatracovala, jsou super i jako úvodní hra pro dospělé ;)

21.11.2023 07:49:55 | Upraveno autorem (porovnej)

@Zuuuzan V tom případě si raději doporučuju nejprve vyzkoušet. Nejspíš už to bude delší než 30 minut a oproti Karaku je tam navíc v podstatě jen management surovin a jejich těžba.

21.11.2023 09:14:45

@chubbop ok díky :-)

21.11.2023 09:16:08

@Zuuuzan Jojo taky máme aktivního dědečka a dává s námi dětské až středně náročné hry, je to super, jen je to takový chaotický prvek ve hře, protože často dělá nelogické kroky, se kterými nikdo nepočítá a občas se mu to vyplatí :D
Píšete, že nechcete karetní, ale já bych ještě doporučil Výbušná koťátka, vypadá to sice odpudivě, dlouho jsem se tomu bránil, ale je to super hra, je u toho legrace, je to jednoduché, ale nápadité a zábavné :)

21.11.2023 09:43:09

@Zuuuzan jako hráč si myslím, že dobrý. Klidně bych to snesl jako filler, nebo zahrál s někým, kdo chce něco jednoduchého. Díky zdrojům, stavbám a jednotkám je to mnohem lepší hra. Hráč má dobrou kontrolu nad mocí (rozvojem) postavy.

31.12.2023 23:11:41

Vybíráme z Bazaru

High Voltage
High Voltage
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas