Karak 2 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Petr Mikša
Roman Hladík
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Mor ve městě

Položím takovou názorovou otázku:

Přijde vám v pohodě, že žeton moru ve městě pouze znemožní hráči verbovat nové jednotky? Já bych považoval za relevantní, že když je ve městě mor, tak do něj prostě nepůjdu (jinak bych se nakazil). Nicméně žeton moru mi dovoluje nadále stavět ve městě budovy (už to popírá logiku), můžu používat teleport a tudíž pokud mám město v sousedství hradu Karak, pak se odkudkoliv moru zbavím jedna dvě (teleportnu se do města a pak se pohnu do hradu, kde se vyléčím a zbavím moru). Kdyby se do města nedalo vstoupit, a to ani teleportem vlastníka ani obyčejným vstupem jakéhokoliv hrdiny, pak by to podle mě bylo zajímavější.

Když už jsme u moru (vím, že to patří do otázek, ale snad mi odpustíte) - když někdo hodí 2 lebky na kostce hrdiny, a uvrhne bídu na hráče, který nevlastní město, tak co se stane s žetonem moru? Nechává se tam, kde je (čili ve městě stávajícího hráče případně ve společné zásobě), nebo se žeton přesune vedle desky hráče, na něhož byla bída uvrhnuta?

4.1.2024 11:55:48

No, mám ten pocit, ohledně tvé otázky, že se žeton dá vedle hráčovy desky, na nějž byla bída uvržena (a samozřejmě se zbaví těch surovin). 

A co se týče té zvláštnosti žetonu, jo, je to divé. Původně jsem myslel, že nemůžu stavět budovy, ani s nimi provádět jejich vlastnosti (čehož bych se klidně rád držel), ale po nahlédnutí do pravidel… (A jen tak mimochodem, ten panák na tom žetonu má zobák, tak se asi předpokládá, že ho má i hráč do města vstupující. :-) )

4.1.2024 20:23:45

To je spíš otázka na autory a testery. Můj tip je, že ty další zákazy by hráče postiženého morem už moc pojely. A tak na základě testování nechali toto. Mě osobně to přijde jako dostatečný pojezd za to, že jsem vlastně nic neprovedl, jen blbě hodil kostkou.

4.1.2024 21:04:02

@SirOverworld Tam pak ale vzniká další otázka, a to co se stane, když hráč (který dosud město neměl a má tedy žeton moru vedle své desky) postaví město? To se mu žeton moru automaticky zanese do nově postaveného města, nebo si ho nechá vedle své desky a nastane podivnost, kdy má hráč město i žeton moru, ale přesto žeton moru není ve městě?

4.1.2024 22:37:19

@eMenthal já bych řekl, že by celkem dávalo smysl ten žeton přenést… 

7.1.2024 19:53:55

Žeton moru se nepřenáší. Pokud nemáš postavené město, nemáš kam položit zeton moru a mor se nemůže šířit. Padne na tebe jen bída. Nikde v pravidlech není zmínka o přenášení zetonu moru. Autoři to hráli na Albi Days stejně.

UPDATE
@eMenthal  odpovědi od Albi
Nemá-li hráč postavené město, pak se na něj vztahuje pouze bída a žeton moru zůstává v zásobě. 
Stejný případ, ale mor měl na městě jiný hráč, pak žeton moru jde opět do zásoby.

10.1.2024 22:47:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

LOTR LCG kolekce
LOTR LCG kolekce
Akt. cena: 9500 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas