Hero Realms - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Wise Wizard Games
Autoři: Darwin Kastle
Robert Dougherty
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Totální Nevybalancovanost

Hra je podle mě dost nehratelná. Jednotlivé frakce (barvy) jsou absolutně nevybalancované např. žlutá barva. Za jeden penízek karta Taxation kdy hrač dostane peníze dva a pokud má spojence tak se ještě vyléčí o 6 oproti např. některým modrým kartám které jsou za několika násobně vyšší cenu a nedělají téměř nic. Hru jsem po cca 5ti odehraných partiích prodal.
23.9.2018 19:17:44

6lutá jede

Je pravda, že když máš více žlutých karet, jseš k neporažení

23.9.2018 23:38:01

Není pravda
V průběhu hry musíš reagovat na aktuální výběr z karet trhu ... když nechceš aby měl hráč víc žlutých, prostě ho nenechej je nakoupit, část mu jich vykoupíš a on bude muset reagovat jinak. Soupeře můžeš roznést i když hraješ na červené a redukuješ počet karet v balíku. Dá se vyhrát i obrannou strategií s guardama kterékoli barvy. V té hře je tolik strategií, že nelze po pěti odehraných partiích říct že je nevybalancovaná. Musíš odhadnout strategii soupeře a zkusit ho přechytračit. Zřejmě jsi nepřemýšlel nad jinou taktikou a bral jsi karty náhodně, jinak si to neumím vysvětlit.

24.9.2018 10:55:32

nevybalancovanost
Ahoj, Hero Realms si netroufám příliš hodnotit, protože jsem odehrál max. 10 partií. Hodně ale hraju obdobnou hru - Star Realms, takže předpokládám, že některé postřehy budou platit pro obě hry.

Obecně máš pravdu, že karta určité barvy a určité ceny (např. žlutá za 1 peníz) je silnější než karty jiné barvy stejné ceny (např. červená/modrá/zelená za 1 peníz). Ve většině případů je to ale kompenzováno tím, že poměr síly u karet jiné ceny je přesně opačný (tzn. např. modrá za 2 peníze bude silnější než zelená/žlutá/červená za 2 peníze, zelená za 3 peníze bude silnější než modrá/žlutá/červená za 3 peníze atp. - dodávám, že ve všech zde uvedených případech jde o hypotetické příklady, nikoliv o porovnání karet z Hero Realms!).

Osobně mi přijde, že síla jednotlivých barev je dost vybalancovaná. Žádnou matematickou analýzou to ale podpořit nemůžu... :).

24.9.2018 15:10:01

nesouhlas
Barvy samy o sobě nevybalancované nejsou, každá si dělá to svoje a pokud nechceš, aby proti tobě protivník hrál žlutou, tak mu ji prostě musíš vykoupit.

Horší to je s balíky postav, tam mám pocit, že třeba mág je totální ořezávátko v porovnání s třeba zlodějem nebo lovcem. Ale pořád je to lepší než v Shuffle Heroes :D

24.9.2018 18:25:18

také nesouhlas

máme nahráno docela dost (cca 50+) a určitě si na nevybalancovat stěžovat nemůžeme. Je to opravdu o tom jakou strategii zvolíš a jak přijdou karty. Ta náhoda nás na tom právě baví, protože všichni mají stejnou šanci - prostě pokaždé vyhraje někdo jiný a nikdy dopředu netušíš jak se to vyvine.

24.9.2018 19:09:54

Průnik:)

Myslím si, že tuto hru určitě nelze hodnotit po 5 hrách. Jak už tu bylo řečeno, hrát se dá opravdu hodně způsoby a v naší skupině je třeba oblíbená zelená. Taky je rozdíl v tom, jaké brát karty na začátku hry a výběr karet se hodně mění vzhledem k vývoji bitvy. Není to o naučení se jedné strategie a té se držet. S přítelkyní ji bereme všude s sebou, máme za sebou určitě přes 100 her a moc to nevypadá, že by nás to mělo omrzet, naopak, oba už dobře známé každou kartu a vymýšlení strategie je ještě zábavnější.

S postavami musím souhlasit, čaroděj hodně vybočuje. S kamarádem máme sázku, že když čaroděj porazí bojovníka (losujeme náhodně), poražený kupuje láhev šampaňského :))

25.9.2018 17:00:03

Nesouhlas
Některé karty jsou hodně silné, ale každá frakce má takové. Osobně mi přijdou dost silní zelení, přítelkyně je hraje nejraději a když jí nezačnu vykupovat karty tak vždycky prohraji ať dělám cokoli, prostě jí tu taktiku musím rozbít. Jediné, co jsme si hned řekli, že celé Hero Realms jsou přesílené oproti Star Realms. My střídáme obě tyto hry a obě jsou dost dobré, ani u jedné si nemůžu stěžovat na nevybalancovanost, vždy se dá udělat něco, čím situaci zvrátím, jen musím zareagovat včas :-D.

26.9.2018 06:28:13

nevybalancovanost

no jako zluta karta za 4 many co zranuje za 5 jeste za 5 healuje a jeste si muzes do hry dat sampiona z hrobu mi prijde totalni prestrel a neni nic co by ji mohlo konkurovat, ale jak pisete asi jsem zvolil blbou strategii, ještě jí dám šanci

26.9.2018 14:54:23

goldy714
Některé karty určitě více či méně "přesílené" jsou. Ve Star Realms je to např. červená Stealh Needle nebo žlutá Recycling Station. Jakmile se objeví na tržišti, je prakticky nezbytné je okamžitě koupit, jinak soupeř získává obrovskou výhodu (v případě Stealh Needle jde o výhodu v pozdější fázi hry, kdy kopíruje silné lodě, v případě Recycling Station jde o výhodu zejm. v úvodní fázi hry, byť užitečná je i později...).

O to příjemnější je pak vítězství proti protivníkovi, který je na rozdíl ode mě stihl pořídit... :)

27.9.2018 18:50:13

Vybíráme z Bazaru

King of Tokyo: Dark Edition
King of Tokyo: Dark Edition
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 20 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas