HEL: The Last Saga

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

HEL: The Last Saga - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: neuvedeno
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Horror, Středověk
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: není
Vydavatelé: Mythic Games
Autoři: David Rakoto
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nový vydavatel

Tak mi přišly 2 identické emaily (jen se změněnými názvy her - backoval jsem HEL a Anastyr), kde Mythic Games přiznává, že hry nevyrobí. Produkce by vyžadovala další příspěvek od backerů a to mnohem větší částku, než co chtěli pro Darkest Dungeon či 6 Siege. Také by to bylo kvůli nedostatku lidí (skoro všechny propustili) bůhví kdy… O tyto hry prý projevil zájem jiný vydavatel. Což je podle mě dobrá zpráva. Naposledy takto zachránil Monolith projekt OrcQuest Warpath. Tak trochu doufám, že se bude jednat opět o Monolith. Otázka je, kolik budeme muset doplatit. A hlavně - jestli tento jiný vydavatel použije něco z peněz, které od nás vybral Mythic Games, nebo jestli je všechny stihl Leo utratit za luxusní dovolené. Kampaň na HEL probíhala už dávno a hra byla na dnešní poměry velmi levná, takže tam doplatek chápu, ale Anastyr probíhal relativně nedávno a utržili za něj přes 1 milion $ a kdo objednával i rozšíření, tak ví, že to nebyla žádná levná sranda.

 

26.1.2024 16:11:56

Já šel do Anastyra a hned tam dali druhou aktualizaci, že to přebírá CMON. Podle všeho kdo dal pledge alespoň na základní hru, tak bude mít možnost dostat jen čistě základní hru “zdarma”, ale musí si zaplatit DPH a dopravu. Žádné stretch goaly a žádné rozšíření. 

Už ani nevím, kolik set dolarů mě to nakonec stálo. Mám opět smíšené pocity. Ale asi lepší než nic jako v případě Village attacks, kde jsem taky zahučel🤔 

 

26.1.2024 17:31:58

Teď to čtu taky. Šel jsem do Anastyru All-In a za těch několik stovek dolarů dostanu základní hru, poté co si ještě doplatím clo a poštovné. Fakt super. 

Předpokládám, že o refund se nemá cenu snažit, když jiní na něj čekají 2 roky…

Tak jako tak, je Mythic Games hrobařem crowdfundingu. Spousta lidí kvůli tomuto fiasku už moc není ochotná účastnit se dalších velkých deskovkových kampaní.

26.1.2024 17:52:52

Hel all-in a Anastyr základ. Mě tohle fakt nepotěšilo. Doplácet a nedostat nic než základ. A navíc CMON se taky moc nepředvedl s Trudvangem - jestli podobným způsobem “zvládnou” i Hel, tak asi vůbec není o co stát. 

Mě se tohle stalo už s Myth Journeyman - po 8 letech se možná letos dočkáme od druhého vydavetele dodávky. 

KS šly hold do kopru. Mě to odradilo už úplně. Čekat leta, doplácet a nakonec nedostat nic. 

Anastyra je škoda no.

26.1.2024 20:09:05

@Tangram Tak to máme přesně opačně :-) Já HEL základ a Anastyr all-in. A to jsem měl dlouho jen základní pledge a až těsně před vypršením PM jsem vyměknul… Dobře mi tak… A jak píšeš, už jsem taky skončil z podobných příčin s crowdfundingem, ještě mi teda stále chodí roky opožděné hry, ale nového jsem už dlouho nic nepodpořil… (vlastně jen upgrade pro Isofarian Guard).

CMON a jeho Trudvang je takový průměr, ale nějak se vykašlali na expanze, už to má leta zpoždění. Tak nevím jak si poradí s HEL a Anastyr…

26.1.2024 21:28:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Sice trochu off-topic, ale na Trudvang si nemůžu stěžovat. Chtěl jsem herně jednoduchou hru se silným tématem, nádhernými ilustracemi Paula Bonnera (i když je jich poskrovnu) a tu jsem dostal. Atmosféra super. Pravidlově žádná sláva, ale nic víc jsem neočekával. Jediné, co mě trošku mrzelo, že než 20 dobrodružství po 2 (i více) hodinách bych raději těch původních 30 kratších.

Na expanze jsem zvědavý - něco tam mám, ale jelikož jsem ještě neodhrál ani základ, tak mi to zpoždění druhé vlny tolik nevadí.

Ale stručně zpátky k tématu - Mythic teda crowdfungding zabíjí docela nehezkým způsobem. Držím palce všem backerům.

27.1.2024 21:56:05

K tomu Trudvangu - no mě se to líbí a těšil jsem se na to. Tak nějak sem to chtěl zkombit s Helem :D nakonec. Což udělali za mě.

Herně - hrál jsem zatím dvě mise solo - ono to tahání žetonků chvíli baví … ale pak to  začne nudit. Není to prostě žádný zázrak ta mechanika - hodit kostky vyjde nastejno a je to mnohem rychlejší. 

Ale štve mě, že poslali základ se zpožděním, když 10x předělali pravidla, aby to nakonec stejně nedopadlo. A Lang už z toho vycouval. A místo aby dodali rozšíření, tak vydali dalších 10 různých zombicidů a perou další a další hry. Takže kde mají problém s těma rozšiřkama? 

A před už skoro dvěma lety nakousli, že chystají Dust (aspoť to v hájích trochu zašumělo) … a zatímco po Dustu nikde ani zmínka, tak koupí dvě velké hry, u kterých zahodí design a budou dělat vlastní? Takže se dočkáme tak za tři roky nejdřív a budeme si to muset znovu zaplatit? 

28.1.2024 08:48:21

Vybíráme z Bazaru

Armádní Generál - velitel zásobévání
Armádní Generál - velitel zásobévání
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas