Heat - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: desková hra, závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Asger Harding Granerud
Daniel Skjold Pedersen
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Rozpor v pravidlech on-line a deskové verze hry

Zdravím všechny, vyzkoušel jsem on-line hru na boardgameareně a mám dotaz. Je rozpor mezi pravidly deskové hry a on-line verzí. Pravidla CS i EN verze říkají, že se nesmí odhazovat v 8. kroku karta napětí, heatu ani karty vylepšení. V on-line verzi to však jde a běžně se karty vylepšení odhazují, pokud se někomu nehodí. Aplikujete někdo toto pravidlo i do deskové verze hry? My to hrajeme podle ofi pravidel, takže v deskovce se nesmí vyhazovat karty vylepšení. Ale je možné, že se přebralo toto pravidlo mezi hráči z on-line verze i do té deskové, tak se ptám, jestli to tak někdo hraje, nebo se to tak má hrát, nebo nemá a zda je v pořádku, že každá, tj. on-line i desková hra se řídí svými vlastními pravidly, které jsou na sobě nezávislé? Děkuji

29.12.2023 17:51:58

Kde v pravidlách s a píše, že nemôžeš odhodiť kartu vylepšenia?

Nemôžeš odhodiť kartu heatu a napätí a to nejde ani v online verzii na bga. Karty vylepšenia môžeš odhadzovať, nemajú na sebe znak, že ich nevieš odhodiť (teda okrem karty vylepšenia Heat)

edit: aha, tak pozerám, že to tam je neštastne napísane. “Poznámka: Nikdy se nemůžete rozhodnout odhodit karty napětí nebo Heat (dokonce ani karty vylepšení). ”

To “dokonca ani karty vylepšení” v zátvorke platí, pre kartu vylepšenia Heat, že ju nemôžeš odhodiť, čo dáva logiku. Ostatne karty vylepšenia môžeš normálne odhadzovať.

29.12.2023 18:35:16 | Upraveno autorem (porovnej)

Díky Muraddine, vidím, že jsem to hrál špatně. Říkal jsem si, píšou to tam, tak se to tak musí hrát a je to asi kvůli té "0" na rychlosti, že se jí nemůžeš zbavit, aby se to nemohlo odhazovat:-) Souhlasím a nešťastně napsané. Karty sponzorů lze případně taky normálně odhodit předpokládám. Dotaz, který sem asi nepatří a omlouvám se, ale hraju správně, že dodržuju pořadí kroků a nemůžu po větrném pytli např. boostovat, nebo po větrném pytli boostovat nebo chladit ještě taky můžu, když jsou to obě volitelné, volné akce? Pořadí kroků, až na adrenalin, který může být až po reakci, se dodržovat musí ne? Jinak myslím zatím vše víceméně jasné a hraju on-line a deskovku tak 50 / 50. Živý protihráč je lepší, než profi legenda, ale samozřejmě nejlepší, že živý protihráč v deskovce:-)...

29.12.2023 23:39:13

@Player007 I kartu “0” ze základních “vylepšených” odhodit můžeš, to pravidlo se týká opravdu jen karty “vylepšení” heat, která je taky mezi základními.

Jednoduše: nemůžeš odhodit karty na kterých je škrtnutá popelnice :)

30.12.2023 00:02:06

A hlavne karta “0” je štartovná karta vylepšenia (tak isto ako karta “5” a štartovná karta heat), čo použiješ možno prvé 2 hry a neskôr tie karty už nepoužívaš, ale draftuješ karty vylepšenia (základné a/aj pokročilé)

30.12.2023 16:32:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Timeline: Objevy
Timeline: Objevy
Akt. cena: 13 €
Končí za: 2 hodiny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas