Heat - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: desková hra, závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Asger Harding Granerud
Daniel Skjold Pedersen
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Efekty sektorů

Ahojte,
Potřebuji poradit s efekty sektorů.Dejme tomu,že moje formule je před zatačkou kde je efekt sektoru (Boost ve větrným pytli)během pohybu projede moje formulka zatačkou do sektoru s(Kontrola teploty),můžu tedy použit zdarma boost nebo můžu použit efekt z minuleho úseku ?

Dík za radu.


 

9.1.2023 16:37:31

plus ješte když mám efekt sektoru počasí,kde dejme tomu mužu využit chlazení zdarma a zase formulka je před zatačkou a teprve vjiždí do toho sektoru,tak jakmile vstoupi do sektoru tak mužu využit ? nebo to musí být,že na začatku kola se formule nachazela v tomto sektoru a až pak muže byt využitý efekt 

Díky :)

9.1.2023 16:41:54

Tahle situace především vůbec nemůže nastat. Nemůžeš mít u zatáčky žeton Boost ve větrném pytli, protože to není efekt zatáčky, ale efekt sektoru (obsahuje oboustrannou šipku). Pokud sis tedy při přípravě hry k dané zatáčce tento žeton vylosoval, musíš si ho umístit ne k ní, ale k sektoru, který touto zatáčkou začíná. A tím máš obsazenou pozici, na které ve tvé otázce figuruje žeton Kontrola teploty.

V pravidlech je řečeno: “Vezměte 1 náhodný žeton pro každou zatáčku na závodní dráze. Pokud je na žetonu zobrazena šipka, ovlivňuje celý příští sektor (všechna pole mezi touto a další zatáčkou). Žetony bez šipky ovlivňují zatáčku.

Každá trať, každý hrací plán má dvojnásobek takových polí než je jeho počet zatáček právě z důvodu, že některé žetony ovlivňují celý sektor, ne jen samotnou zatáčku, a pro větší přehlednost se tedy takový žeton umísťuje právě k danému sektoru. Z toho tedy vyplývá, že nikdy nebudou osazena všechna pole, jak tvrdíte, ale vždy to bude pouze přesně polovina. Tedy bude ve hře stejný počet žetonů stavů dráhy jako je daný počet začátek, přestože grafika hracího plánu by teoreticky umožňovala dvojnásobek.

17.1.2023 00:51:10

Myslím že otázka byla míněná tak že sektor před zatáčkou má efekt Boost ve větrném pytli, na samotná zatáčka…. Každopádně efekt sektoru přidává efekt se kerým je třeba počítat v kroku reakce, což je pátá fáze tahu hráče a je to až po pohybu, takže pokud projedeš zatáčku zajímá tě jen stav dráhy za zatáčkou.

17.1.2023 07:24:23

Vybíráme z Bazaru

Hlavně klid!
Hlavně klid!
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas