Heat - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: desková hra, závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Asger Harding Granerud
Daniel Skjold Pedersen
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Akcelerace

Ahoj lidi, tento efekt je u pokročilých vylepšení. Ovšem vůbec nechápu jak jej mám počítat. Můžu moc někoho poprosit. Děkuji Krajíc 

27.10.2022 19:58:26

Jednoduše, pokud máš tuto kartu zahranou, můžeš se rozhodnout, že si za každou zahranou kartu přičteš k rychlosti 1. Dejme tomu, že máš zařazenou trojku a zahraješ tři karty, z nich jedna má tuto schopnost. Součet tvé rychlosti z karet je 6. No, a ty se můžeš rozhodnout, jestli si ponecháš rychlost 6 nebo ji pomocí tohoto efektu zvýšíš na 9 (o +1 za každou zahranou kartu).

3.11.2022 16:22:57

Nakonec to tak jednoduché není. Pravidla této hry jsou obecně nepříliš dobře napsaná. Nicméně z diskuze na BGG nakonec vypadlo, že u akcelerace se:

1) nepočítají karty zahrané přímo z ruky,

2) počítají karty otočené jako důsledek:
          a) karet nervozity,
          b) karet vylepšení se symbolem + v levém horním rohu,
          c) použití schopnosti boost. 

3) navíc se počítají pouze karty, které byly otočeny a mají na sobě symbol rychlosti (tj. kvalifikují se pro určení konečné rychlosti). Zbylé karty (např. vylepšení, heat karty, nervozity) se zahazují přímo do odhazovacího balíčku a nepočítají se. 

Takže v případě, kdy má hráč zařazenou čtvrtou rychlost a zahraje kartu s akcelerací (+ symbol) a tři nervozity, může s využitím boost akce zvýšit svou rychlost maximálně o pět, bez ohledu na to, kolik otočil karet. Pouze pět karet totiž zůstane v herní oblasti, ostatní jsou odhozeny. 
 

3.11.2022 16:49:48

Ahoj,

ať si čtu pravidla nebo komentáře nerozumím výkladu karet vylepšení s „+" viz níže Mohl by mi prosím  názorně vysvětlit jak tyto karty zahrát? Děkuji moc.

Základní vylepšení:

Pohon 4 kol (karta č.1) - co znamená na kartě „+"?, 4 = rychlost 4

Pohon 4 kol (karta č.2) - co znamená na kartě „+++"? 

18.12.2022 10:43:11 | Upraveno autorem (porovnej)

Za každé “+” otáčaš kartu a keď ma na sebe znak rýchlosti pridáš číslo otočenej karty k rýchlosti.

Teda karta 4+, ma rýchlosť 4, plus otáčaš kartu.

Karta +++ … otáčaš 3 karty. Teda samozrejme tých kariet môžeš otočiť v praxi viac, musíš otočiť 3 karty ktoré majú znak rýchlosti.

18.12.2022 11:53:09

Ještě doplním že “+” funguje stejně na kartách tak jako při akci “Boost”. Při ní je potřeba zaplatit 1 Heat kartu a opět získáte symbol “+”, tj. otočit kartu se symbolem rychlosti a tu přičíst k celkové rychlosti.

18.12.2022 13:37:32

Symboly Akcelerace a “+” na kartách vylepšení jsou v pravidlech popsány fakt nejasně, zkusil bych to tedy shrnout.

  1. “+” na kartách vylepšení se sice trochu zmatečně nazývají “symboly boostu” (nikde to explicitně uvedeno není, ale vyplývá to z kontextu), ale s Boostem, který je součást kroku Reakce, nemají vůbec nic společného. Vyhodnocují se identicky jako “+” na kartách Napětí a kartami Heat se tedy za ně neplatí (viz strana 4 Pokročilých pravidel, odstavec Použití karet vylepšení během kroku odhalení a pohyb). Tedy např. při zahrání karty vylepšení číslo 1, “Pohon 4 kol”, se k celkové rychlosti přidá +4 a k tomu rychlost z karty otočené z doplňovacího balíčku.
  2. symbol Akcelerace se týká vlastně jen karet 28 a 47 z pokročilých vylepšení. Pokud takovou kartu zahraji a rozhodnu se Akcelerace využít, zvýší se mi rychlost o +1 za každou v tom kole díky Vylepšení, Napětí či Reakci boost otočenou kartu rychlosti. Karty vyložené z ruky ani karty odhozené při případném prohledávání balíčku se tedy nepočítají. Maximální zvýšení rychlosti takto získatelné je pak +5 (s rychlostí zařazenou na čtyřku zahraji kartu 47 "Pohon 4 kol", která sama obsahuje Symbol boostu “+”, k tomu 3 karty Napětí a použiji ještě Reakci boost).

26.12.2022 11:42:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Zdravím, stálo mě to nějaké hledáni na bgg a našel jsem toto vyjádření od designera:
Only the cards that count for speed (and go to the play area) would count for the +1 accelerate.
 

Podíval jsem se na aglická pravidla, zda něco nebylo “ztraceno v překladu” (sloveso FLIP je jak v kroku 3 tak u Adrenalinu) a vidim to s Adrenalinem takto:

Přidáte +1 ke všem kartám, které mají ikonu rychlosti a jsou v daném tahu vyloženy do herní oblasti během kroku 3 a 5 - reakce (ikonografie na kartě obsahuje symbol boostu - vyhodnocuje se v kroku 5, rychlosti a vyložených karet). Záleží na vás v jakém pořadí budete během kroku 5 karty vykládat. Pokud se rozhodnete akcelerovat před boostem nebo po boostu bude výsledek jiný.

23.3.2023 10:48:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Successors (4. edice) CZ + prsten
Successors (4. edice) CZ + prsten
Akt. cena: 2250 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas