Heat - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost, Sport
Herní kategorie: desková hra, závodní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Asger Harding Granerud
Daniel Skjold Pedersen
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Adrenalin a chlazení

Pokud jedu poslední (případně předposlední ve hře 6 vozů), můžu si přičíst jedna k rychlosti a chladit. Moje otázka zní: Můžu v tomto případě chladit, i když si rychlost nezvýším? Z pravidel mi to není úplně jasné. 

10.10.2022 15:22:07

Je to volitelná akce, takže můžeš nebo nemusíš.

12.10.2022 21:12:13

Je to volitelná akce, to vím. Spíš mi šlo o to, jestli musím vždy provést obě části této volitelné akce (to jest přičíst si 1 k rychlosti a chladit), nebo jestli můžu provést jen jednu část akce (to jest pouze chladit, i když si 1 k rychlosti nepřičtu). 

13.10.2022 00:50:21

Nemám to sice podloženo odpovědí od vývojáře, ale podle mě jde o dvě samostatné akce, můžeš udělat jednu, druhou nebo obě. Pokud by šly udělat jen  obě akce, tak bys musel pokaždé mít v ruce Heat kartu, abys dokázal chladit a díky tomu použít zrychlení o 1. Ale nic takového v pravidlech není. 

V pravidlech chybí i zmínka o tom, že použití Adrenalinu (posunutí o 1) zvyšuje hodnotu rychlosti pro potřeby kroku ověření zatáčky. To už se řešilo na BGG a je to opravdu tak. Ono je tam napsáno, že to zvyšuje rychlost, ale asi by bylo jednoznačnější, kdyby to bylo napsáno přesně jako u Boostu nebo Větrného pytle. A taky si hráči stěžovali, že v tom případě chybí ve hře žeton Adrenalin +1, který by se dal položit na zahrané karty a připomínal použití Adrenalinu. Ale tak asi není těžké si ho vyrobit , nebo použít kostku D6 :o)

16.10.2022 14:49:45 | Upraveno autorem (porovnej)

@Martinus71  Jo, taky to hrajeme jako dvě na sobě nezávislé akce, jen jsem si chtěl ověřit, jestli je to tak správně. Asi mě trošku zmátlo to plusko mezi oběma symboly; nějak to ve mně vzbuzuje pocit, že chlazení je jenom přídavek ke zvýšení rychlosti během adrenalinu.

19.10.2022 15:26:25 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Festival zvířátek KS verze CZ verze
Festival zvířátek KS verze CZ verze
Akt. cena: 2700 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas