Happy Families

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Happy Families - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 4 let
Herní doba: 10 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, dětská hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: neuvedeno
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 1851
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Happy Families (alternativně také „Mini Nature“) je karetní hra, jejímž cílem je nasbírat co největší počet kompletních rodin (všechna zvířátka, která patří do džungle ap.). Rodina je kompletní, když hráč drží v ruce všechna 4 zvířátka, která do něj patří.


Příprava hry:

Každému hráči se rozdá 5 karet a zbytek karet se umístí na dobírací hromádku doprostřed stolu lícem dolů. Pokud má hráč v ruce všechna 4 zvířátka z jedné rodiny, položí je vedle sebe lícem nahoru. Začíná nejmladší hráč.


Průběh hry:

Hraje se po směru hodinových ručiček. Hráč na tahu požádá libovolného hráče o kartu z vybrané rodiny, která mu chybí. (např. slovy: „Máš papouška z džungle?“) Tázající se hráč ale musí už mít v ruce alespoň jednu kartu z této rodiny. Pokud dotázaný požadovanou kartu má, musí ji vydat. Jestliže hráč získá kartu, může pokračovat ve hře. Pokud dotázaný požadovanou kartu nemá, nemůže se hráč na tahu dále ptát a vezme si jednu kartu z balíčku. Pokračuje další hráč. Jakmile hráč nasbírá všechna zvířátka z jednoho prostředí, položí je viditelně vedle sebe.


Konec hry:

Hra končí, když jsou rozebrány všechny karty a všechny rodiny jsou kompletní. Vyhrává hráč, který má největší počet kompletních rodin zvířátek.
 

Autor: chejnik

Další názvy této společenské hry

  • Mini Nature

Vybíráme z Bazaru

Zombicide: Steampunk Extras, Kickstarter edice
Zombicide: Steampunk Extras, Kickstarter edice
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas