Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

konec kampaně - obsahuje spoilery


Chtěl jsem se zeptat někoho, kdo již GH dohrál, jak se pozná, že kampaň skončila? Bude někde na konci scénáře / kartě události / kronice něco jako velkolepé finále a informace o tom, že vše končí, nebo se prostě postupně uzavřou všechny příběhové větve bez pokračování?

Ptám se, protože nás pravděpodobně čeká poslední scénář hlavního příběhu a nezdá se, že by měl nějak pokračovat, a poslední 2 odemčené scénáře vedlejší. Takže jsme možná opravdu na konci nebo se bojím možnosti, že jsme někde v řetězení příběhů mohli "špatně odbočit".


SPOILER kronika!!!!!!!!!! Ještě je možnost, že se nám něco otevře v kronice, protože by se měl příspěvkem zvednout blahobyt, ale to je asi poslední, co by mohlo přinést nějaké rozuzlení...
10.3.2021 15:27:51

Konec kampaně
Konec kampaně přináší rozuzlení celého příběhu v městské kronice. Když městskou kroniku odemykáte postupně, tak se dá příběh uzavřít na min. 7. úrovni blahobytu.

10.3.2021 18:34:54

Kronika
SPOILER KRONIKA!!!!!!!!!!


Tak tak daleko ještě nejsme. Opravdu zbývají (aktuálně) 3 odemčené scénáře a další větvení nevypadá pravděpodobně a blahobyt dostaneme na úroveň 6. Pak uvidíme, jestli nám kronika ještě něco zpřístupní. Nevím, jestli je to možné, ale vypadá to, že nám dojdou scénáře, aniž bychom se na tu sedmičku mohli dostat, ale uvidíme...

Každopádně díky za odpověď.

10.3.2021 20:19:50

koniec
Tak finalny scenar je. Zabiies finalneho bossa, ale nie je tam ziadna odmena, ze teraz je koniec, alebo nieco podobne. Samozrejme potom ti este mozu ostat scenare a hrat to dalej. Tiez sme mali podobnu dilemu, ze kedy je v skutocnosti koniec. Ale ako uz bolo spomenute, za koniec sa da pokladat odomknutie celej kroniky. Ale aj potom mozes hrat dalsie scenare, ktore mas otvorene.

10.3.2021 21:02:21

Taky jsem to řešil
a na BGG jsem našel odpověď, že ve hře dvou hráčů se to stává běžně, že vlastně nedosáhneš konce příběhu. Taky se mi to stalo. Hrál jsem sólo za dvě postavy, otevřel jsem jen teda asi 5 obálek, ale zase jsem přispíval na svatyni pravidelně a stejně jsem ukončil na 5. úrovni blahobytu, těsně pod 6. úrovní. Sice bych to vedlejším scénářem dostal na 6. úroveň, ale na 7. úroveň ani náhodou a tak jsem přišel o konec. Teda přišel bych, kdybych se na to nevykašlal a prostě jsem nedočetl kroniku proti pravidlům.
Prý je to efekt (chyba?) hry dvou postav. Super je, když to člověk zjistí až na "konci" celé hry.

10.3.2021 23:24:22 | Upraveno autorem (porovnej)

...> S rozsirenim si blahobyt zvysujes, takze se dostanes i na sedmou uroven - markan

...> Asi budeme restartovat kampaň a dáme ji podruhé za "záporáky", takže spadneme zase na začátek, a rozšíření asi až poté. - libor

koniec
My sme to hrali dvaja a "presli" sme to, otvorili sme vsetko co trebalo. Kolko scenarov mate dokopy prejdenych?

11.3.2021 07:22:49

Odehráno
Tak celkem máme odehráno 45 scénářů. Něco se zamklo, zároveň se nám nedařilo nacházet příliš vedlejších scénářů (ve dvou lidech se nám hlavně zpočátku nedařilo příliš otevírat truhlice, kde se nejspíš některé mohly skrývat, možná smůla na karty střetnutí). Dneska jsme dohráli poslední odemčený scénář z hlavních (do č. 50) a nic nového se nám nezpřístupnilo. Ještě nám zbývají 4 vedlejší, trochu máme podezření, že jeden by se mohl rozvíjet, takže je poctivě odehrajeme a budeme doufat a poctivě přispívat svatyni :).

Je pravda, že kampaň jsme odehráli zhruba z polovice ve dvou, druhou půlku ve třech, takže jak jste psali, že to nízký počet hráčů ovlivňuje, bude to asi tím. Jsme zhruba v polovině blahobytu mezi 6 a 7, je potenciál, že jedna postava odejde do důchodu. Budou to dostihy, když jsme si tu teď "vyspoilovali", co je potřeba, takže zkusíme a uvidíme a pak si kampaň zopákneme :)

Díky za informace...

11.3.2021 21:58:01

Prejdene scenare
45 scenarov sa mi zda malo. Musel by som pozriet do mapy, kolko sme ich presli mi, ale bude to tak +-70 mozno.

Edit: tak spocital som to, presli sme 62 scenarov, a jeden vedlajsi nam ostal. Takze dokopy sme otvorili 63 scenarov.

12.3.2021 07:28:35 | Upraveno autorem (porovnej)

počet scénářů> Zajímavé, nám se tolik vedlejších scénářů otevřít nepovedlo. Nevíme, kde jsou všechny ukryté, 2 vyskočily z kroniky, jeden byl v pokladu, zbytek z karet setkání, ale jestli byly zatím 3-4 celkem za celou kampaň... Vedlejší ještě nějaké dohrajeme a dostaneme se na 51 celkem. Dnes se nám za kartu střetnutí otevřel další, takže se to snad ještě chvilku bude větvit. - libor

Spoiler!!!

Ahoj, hraju gloomhaven na pc sólo za 2 postavy. Mám za sebu 68 scénářů a další mi to nenabízí (netuším kolik z nich bylo vedlejších). Poslední scénář jsem měl ochránit jednu postavu 10 kol v jedné místnosti, kde se každé kolo zjevovali nepřátelé. Čekal jsem nějaké outro nebo něco. Je to opravdu konec. Nebo jsem na něco zapomněl? Je finální scénář kampaně pro všechny stejný? Chybí mi ještě odemknout 2 postavy. 

PS: Hrál jsem to cca 3 týdny po večerech. Představa to obsluhovat na živo musí být peklo :)

15.11.2022 18:53:26

Hra by měla končit porážkou finálního bose, nebudu říkat kdo to je.

15.11.2022 18:59:44

Hra končí projitím všech dostupných scénářů - i když zabiješ finálního bosse (je i rozšíření, tak skutečně netuším, který je skutečně finální :-)), tak i pak můžeš jít do vedlejšího scénáře, pokud můžeš. 

Mnoho scénářů se otvírá tím, že odchází postavy do důchodu a přicházejí nové - a scénáře přinesou nové karty setkání (30+) , tak jestli na tohle jsi nezapomněl - těch 40 scénářů se mě zdá opravdu málo anebo si jel jen furt se stejnou partou…

15.11.2022 21:10:18

Dík za odpověď, jo tak koukám že scénář vámi popisovaný našel jsem název “The Void” už mám completed. Splnil jsem ho asi scenář nebo dva předtím si myslím :D zajímavé že mi to potom stále ještě nabízelo další “core scénář”. 

Ze srandy jsem si zopakoval nějakou misi kuli osobnim ukolum a otevrel se mi dalsi side scenario, asi jediná možnost jak se dostat k dalším vedlejšákům, nebo ještě je pak asi sance pri nejakem eventu ve meste.

No nic bylo to fajn, ale hrát sám byl slušnej záhul pořád si pamatovat co která postava umí a když už to ovládáš tak šup do důchodu a vybrat si novou samozřejmě jinou ;)

15.11.2022 21:56:33

Zip

SPOILER

 

11x - scenar pro ukonceni dlouhodobeho cile

9x - nahodny scenar - modre karticky

4x - z obalek

16x - z udalosti ve meste

4x - z udalosti na ceste

 

zbytek je v ramci kampane, kde se samozrejme nektere vetve uzamknou a jen vyjimecne se daji potom znova odemcit

16.1.2023 21:12:17 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Star wars: unlimited spectre
Star wars: unlimited spectre
Akt. cena: 60 Kč
Končí za: 12 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas