Gloomhaven - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Isaac Childres
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Čarovnice

Ahoj, hraji za Čarovnici a nejsou nám jasne dva efekty na jejích kartách. (Nemám hru u sebe tak nevímnázvy karet ale snad to pujde i bez nich.
1. Schopnost - Útok: 3 na vzdálenost: 4 cíli i na nepřátele na přímce mezi Carovnici a zacilenou nestvůrou - Je přímka tenká čára, nebo pole? Hráli jsmeto jako tenkou čáru, ale pak vznikla otázka. Když zacílím na nestvůru naproti sobě a ona má před sebou dvě nestvůry tak "tenká čára" prochází přímo spojnici mezi nestvůrami (ty co stoji před tou na kterou jsem cilil). Zasáhnu je tedy nebo ne?
2. Schopnost - odveta 2 Sebe. Ovlivní i okolní spojence. - ovlivni je tak že i oni budou mít odvetu 2, nebo když bude spojenec hrat útok cílící i na spojence tak mu jestě dám facku?

+jak se vám dařízískávat XP za Prasklivce? U nás s tím má problém a když jsem proletěl jeho karty, přišlo mi že to mám s Čarovnicí mnohem lehhčí. :)

Děkuji za odpovědi. Omlouvam se za autokorek, neumim si s ním v mobilu poradit.
22.5.2019 19:33:08

...
ad1) Je to po hexech, do vzdálenosti 4. Někdy vyjdou hexy za sebou a někdy skáčou zleva doprava. Nemusí to být ani v linii
viz: https://cf.geekdo-images.com/thumb/img/EK6toXbJIkjFBjpNDrOzwP3--hA=/fit-in/200x150/pic3293080.jpg

ad2) nahodíš do konce kola retaliate 2 pro sebe a spojence tzn. když dostane ránu spojenec, tak dá 2dmg zpět, stejně tak tvá postava pokud bude zasažena. Vztahuje se jen na postavy, které dostanou dmg.

PRasklivev to má trochu těžší s expama, ale nijak zvlášť. Je pravda, že těch expů dostávám asi nejméně z družiny, ale většinou v posledních dvou místnostech vyházím zahazovací karty a těch 10+ expů za scénář dám. Hodně pomůže využívat karty tak, že jeden tah si nabije element a další kolo ho využije. Doporučuju kamarádovi co hraje Craghearta projít guide
https://imgur.com/a/phrxy
Dejte si pozor třeba i na karty, které dávají expy i když nevyužijete jejich plnou účinnost (např. Crag Opposing strike).

Čarovnice umí i 15 a více, když na to přijde.

22.5.2019 21:19:50 | Upraveno autorem (porovnej)

špatný překlad
Co se týče první schopnosti, pak je tato schopnost matoucí díky pravděpodobně nesprávně zvolenému "na přímce" v českém překladu. V anglickém originále je to "on path" - tedy na cestě, tzn. jak píše Gromthar - může to skákat z hexu na hex, celkový počet hexů, které to přeskáká je rovný dostahu schopnosti (tzn. dosah 4).

22.5.2019 22:52:27

zkušenosti Cragheart
Když jsem začínal s Cragheartem, jenom jsem sledoval, jak kouzelnice shrabuje zkušenosti plnými hrstmi a já byl rád za každý exp. Přišlo mi, že se na ně musím hodně nadřít.

Není to ale úplně tak. Jsou třídy postav, které získávají zkušenosti velice lehce a pak jsou ty, u kterých to jde ztuha. Už máme odemčenou většinu postav a Craga (Prasklivce) bych viděl někde uprostřed. Šikovnou hrou se dá běžně získat 12-15 zkušeností za scénář, což když se k tomu připočte odměna za vítězství přesáhne 20, což už je v klidu.

Určitě bych doporučil plánování, u Craga není zas tak obtížné - hrát tak, aby v jednom kole vyvolal element země a v dalším ho použil, jak to radí Gromthar. Jednak si tím posílí efekt akce a navíc za to má cenné zkušenosti. Trochu pomůže, když je v partě Brute nebo Tinkerer, ti dokážou element zěmě vyvolat svými akcemi.

23.5.2019 08:43:34

Path
Chápu tu odpověď na první dotaz tak, že čarovnice může zaútočit jen na jednoho z těch dvou co stojí přímo před ní když zacílí nepřítele který stojí na hexu za nimi?
Jinými slovi tento útok přeskakuje z jednotlivých hexů na další, ale každý další musí být víc vzdálený od čarovnice než předchozí hex.

23.5.2019 09:16:29

path> nemusí být více vzdálený, viz ten odkaz, který jsem posílal. Prostě to musí přejít přes 4 hexy maximálně, jakou cestou je tvá volba. - Gromthar

Pozor na nevýhodu

Útok u Čarovnice zasáhne v ideálním stavu maximálně 4 nepřátele, s tím, že má Čarovnice nevýhodu, když cílí na nepřítele na sousedním poli. Tzn. Čarovnice útok provede na 4 hexy od ní, v jakémkoliv směru, jakkoliv navazující jeden na druhý. Nicméně nemůže na jeden hex zaútočit dvakrát.

23.5.2019 15:59:15

Vybíráme z Bazaru

Ascension Year Two Collector's Edition
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas