Fort - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 40 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Leder Games
Portal Games
Autoři: Grant Rodiek
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Divoch, soukromá akce

Pokud zahraju kartu Divocha, vylepšenou o další pistolku a veřejnou akci provedu celou (tj. 2x surovina do skrýše) - můžu zahrát soukromou akci tak, že pouze zničím kartu a neberu si za to hračku (skrýš je plná)?

Co v tomto případě znamená neúplná akce? Je to, že tu akci nemusím dělat 2x, nebo že v závorce vyhodnotím pouze levou stranu?

V pravidlech je u ikonografie “A potom” napsáno: "Musíte provést akci nalevo, abyste mohli provést akci napravo, a musíte provést akci napravo, pokud je to možné."

Dá se to chápat i tak, že pokud akci napravo nemůžu provést (skrýš je plná hraček), a jen zničím kartu, tak jsem přesto provedl soukromou akci plně?

28.10.2022 23:31:00

Určitě nejde říct, že jsi v takovém případě provedl soukromou plně. Ale pokud provedeš plně veřejnou, tak to nevadí. Jen uvažuju, jestli v případě, že neprovádíš akci plně, můžeš provést jen tu prerekvizitu. Ale kdybychom hráli spolu, tak tě to nechám zahrát, protože mně osobně to smysl dává.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

29.10.2022 00:01:46

Lze udělat pouze levou stranu akce. Potvrzeno od autora hry: 

“You can do the left side of the "Then" symbol even if you can't do the right side, as indicated by the "if able" part of that rule. Notably, doing this does not fulfill the "You must complete one action fully" rule, as you might expect. Otherwise, this would introduce weird rules inconsistencies about when you're allowed to take part of an action or not.

For example, if you played Blitz with a total of four squirtguns, but you could only hold a total of two more toys, you would still be able to trash four cards, but only gain two toys. (You would complete "trash a card, then gather a toy if able" four times.)”

 

Odkaz na bgg: https://boardgamegeek.com/thread/2476419/article/35609617#35609617

29.10.2022 09:51:45

Vybíráme z Bazaru

Caper ENG
Caper ENG
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas