nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Forbidden Stars

Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Fantasy Flight Games
Autoři: Corey Konieczka
James Kniffen
Samuel Bailey
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pár nesrovnalostí II.

Prosím a nezamykání diskuze (dotazy můžou přibývat)

1. Pokud jako útočník ustupuji s demoralizovanýma jednotkama tak jsou zničeny? Obránce s dem. jednotkama ale může?

2. Karty doktrín se po zahrání ve hře odhazují nebo můžou být ve hře zahrány opakovaně až do vymění za jinou doktrínu?

Upraveno autorem (porovnej)

8.3.2018 01:50:12

Kew admin
 - avatar

předchozí vlákno

jsem teda (výjimečně) nezamknul já, ale dovol mi jednu citaci z okna pro vkládání otázky:

Instrukce pro pokládání otázek
1. Vytvoř, prosím, samostatné vlákno pro každou jednu otázku.
2. Vlákno pojmenuj stručně, ale tak, aby bylo zřejmé, na co se ptáš.

Je to tak náročné? Ono i když těch otázek bude deset, člověk bude hned vědět, na co kliknout a na co ne - na rozdíl od seriálu vláken "pár nesrovnalostí".

| 0 | 8.3.2018 10:07:11

Jej> Tak to se omlouvám. Měl jsem víc otázek najednou a nechtěl jsem zakládat nový a nový vlakna.. - GeneralX

jednotky

jednotky sa do boja mozu dostat troma sposobmi:
1. jednotky ktore su vo vedlajsom systeme - klasickym pohybom z vedlajsieho systemu
2. jednotky ktore su v aktualnom ssteme, ale na inom svete - zucastnit sa boja mozu pridanim sa k utociacim jednotkam prichadzajucim z vedlajsieho systemu
3. jednotky, ktore sa v boji zjavia pomocou bojovych kariet

1 a 2 - ustupuju spolu do systemu odkial prisli tie povodne
3 - su znicene a nemozu ustupovat

0 | 8.3.2018 11:05:58

Wuuduu> Zrovna jsem tě chtěl odkázat na FAQ, ono zrovna ustupování je asi nejblběji řešená věc v pravidlech FS, prostě dokud tam aspoň jedna přišla přes povel mohou i ty co se zjevily ustupovat. - Froggery

tak nic, sry> precital som si FAQ a tam je to jasne napisane, mas pravdu:
» If all units were placed in the contested area by any effect other than an Advance Order, the units cannot retreat and are destroyed.” - Wuuduu

nope :-)> sleduj druhy bod:

Attacker: An attacker must observe the following special rules while resolving retreats:
» If the units did not move into the contested area via an Advance Order, they must move to an area that at least one unit moved from to start the combat.
» If the units were placed in the contested area by any effect other than an Advance Order, the units cannot retreat and are destroyed. - Wuuduu

Wuuduu> Ale pokud tam odněkud přišly jednotky a do toho se tam nějaké zjevily třeba pomocí karet, tak ty co se zjevily pomocí karet pak v případě prohry ustupují s těmi co tam přišly. - Froggery

Význam


Toho ústupu je v tom že I TY jednotky co se dostali do boje jinak než advancem musí ustupovat podle stejných pravidel jaký ty co se tam advancem dostali, a ustupují spolu s nimi - pokud tedy stále mohou a existuje legální cesta. To je cele a možná i zbytečně ustanovení ale asi měli potřebu to explicitně uvést.

0 | 8.3.2018 07:17:41

GeneralX> Ustupují s ostatními. Jen pokud by byla situace, kdy boj vypuknul jen díky jednotce/jednotkám, které se tam dostaly díky nějakému jinému efektu a nejsou tam přítomny jednotky, které by tam přišly přes advanced povel a prohrály by, tak jsou zničeny. - Froggery

...> Tak ted nevim... jednotky co se dostali do boje jinak nez klasickym posunem ustupuji tedy bezne s ostatnima jednotkama nebo jsou jsou zniceny? :-D - GeneralX

GeneralX

2) Jestli to je v originalu Scheme, tak tam je snad vzdy primo na karte uvedeno, ze se pri pouziti odhazuje tj. zamicha se zpet do balicku a nekdy priste si ji zas muzes vytahnout.

Jinak ten ustup, to co uvadis se tyka jednotek, ktere se dostaly do boje jinak nez ze do nej prisly pres rozkaz advance (treba je tam poslal odnekud efekt nejake karty nebo efekt karty boje, ktery do nej prida jednotku). Ovsem pokud vsechny jednotky co vyvolaly utok se v boji objevily jinak nez ze tam dosly pres povel advance,
tak ty jsou zniceny. Proste pri ustupu jako utocnik primarne ustupujes do jedne z oblasti odkud jsi prisel, pokud stale existuje legalni cesta.

Jinak na pravidla je idealni tenhle anglicky prehled https://www.orderofgamers.com/downloads/ForbiddenStars_v1.1.pdf

Upraveno autorem (porovnej)

0 | 8.3.2018 07:01:37

hmmm

1. ak mas kam legalne ustupit tak nie su znicene. Je to dopodrobna a prehladne opisane v RULES REFERENCE v kategorii RETREATS.
2. neviem co su doktriny, kedze CZ hra neexistuje, ale v hre sa vobec nic neodhadzuje. A toto vsetko je tiez napisane v manuale.

P.S. k tym prvym nezrovnalostiam ci si pisal predtym, tam som mal dojem, ze to hras zle - a to, ze ORDERS davate do hry vsetky 4 na striedacku po jednom hracovi, a az po tom, co posledny hrac polozi stvrty, sa vykonavaju. Takze samozrejme ich mozes mat na sebe aj vsetky 4, pripadne kludne aj uplne vsetky od vsetkych hracov (ak splnaju podmienky pokladania orders) mozu byt na sebe a tak sa navzajom blokuju - prave to je zakladna strategia tejto hry.

Mozno nastal cas si manual precitat este aspon 3x :-) Ten podrobny, nie obycajny a zbytocny Learn to play - ten je nanic.

0 | 8.3.2018 02:06:21

Wuuduu> Doktríny (překlad od Mortheho) jsou spolu s manévrem dva druhy karet událostí kde je i warp.

s tím ústupem -

If the units did not move into the contested area via an
Advance Order, they must move to an area that at least
one unit moved from to start the combat.

může mi někdo přesně vysvětlit význam? - GeneralX