Eter - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 7 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Smart Flamingo
Autoři: Radosław Ignatów
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

V dávnych dobách sa konal veľký turnaj o nájdenie najmocnejšieho mága živlov. Víťazný Mág kraľoval až do ďalšieho turnaja a samotné duely vytvorili AETHER (ETER).
Táto látka bola životne dôležitá pre existenciu Zeme nad Mesiacom – legendárnej sféry, kde sa rodili a regenerovali samotní mágovia. Súbojové pole je samo o sebe magické – plynie a mení sa, čo si vyžaduje ovládanie skúseného a prefíkaného mága.

Cieľom hry je vyhrať takýto súboj, hrať mága a ovládať armádu prisluhovačov. ETER je rýchla taktická kartová hra pre 2 hráčov, fungujúca na princípe piškvoriek. Pridáva však do klasickej hry viacero módov, v ktorých využívate schopnosti mágov a zivlov a vďaka nim sa z obyčajnej hry stáva jedinečná bojová aréna.

Příprava a průběh hry:

Každý hráč dostane symetrický balíček karet s hodnotami od 1 do 4, které symbolizují jednotky magických přisluhovačů, které vytvořil. Hráči střídavě pokládají své zvolené karty tak, aby vytvořily řadu po 3 nebo 4 (v závislosti na způsobu hry). Při tom musí dodržovat několik pravidel:

  • silnější karty mohou pokrýt slabší karty
  • Hrací pole se vytváří, když se rozdávají další karty

Kromě toho mohou hráči využít:

  • karty síly – na začátku každého tahu jsou na stůl vyloženy dvě síly a každý hráč je může hrát, místo aby provedl svůj tah.
  • Kouzlo iluze - jednou za bitvu si hráč může líznout kartu lícem dolů. Soupeř neví, jestli si ji může líznout, nebo ne. Pokud se pokusí líznout kartu menší nebo stejné hodnoty, pouze o svou kartu přijde.
  • Exploze – pokud některý hráč zaplní herní pole položením 2 celých řad karet, dojde k výbuchu, který odhodí určité karty vyložené na stůl.

Když jeden z hráčů vyhraje střet položením čáry, účinek tohoto vítězství se vyznačí na desce (v místě, kde byla položena poslední karta). Deska je odrazem hracího pole, pokud jeden hráč vyhraje tím, že udělá čáru na desce, vyhraje celou hru, nebo pokud bude mít vedení po 5 kolech hry.
Kromě toho si před hrou každý hráč vybere svého mága. Každý z nich má jedinečnou a velmi silnou schopnost, kterou lze použít pouze jednou za hru.

Konec hry:

Ak porazíte svojho súpera 2-krát (alebo 5-krát v turnajovom režime), vyhrávate celý zápas.

Autor: Rishiak

Vybíráme z Bazaru

Scythe Titáni nebes
Scythe Titáni nebes
Akt. cena: 1350 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas