Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Velke rozsireni, ktere?

Ahoj,

Chtel bych Vas pozadat o Vas nazor. Vlastnim zakladni hru a vsechny male rozsireni v cestine nebo pocestene (Hraji s lidmi, kteri neumi anglicky). Rikam si, zda se vyplati koupit si i nejake velke rozsireni a pripadne, ktere.

Ono male rozsireni, vcetne vytisteni prekladu na kvalitni papir a obaleni vychazi tak na 1800-2000 Kc. U velkeho rozsireni predpokladam finalni cenu jeste o 1000 Kc vyssi a to me prijde jako prehnana palka (Gloomhaven stoji jen o 500 Kc vice) a navic spousta hodin stravenych strihanim prekladu.

Pocitat s tim, ze by vyslo jeste nejake rozsireni v cestine se asi uz neda, i kdyz tady nejake spekulace v diskuzich byly. Osobne mi prijde, ze EH se vsemi malymi rozsirenimi jako neco, co se proste neohraje i kdyz sberatelska vasen me pokousi.
8.5.2019 08:41:57

p_lichnovsky
Pokud velké rozšíření tak Dreamlands nebo Under the Pyramids, Mountains of Madness jsou o něco slabší, Masks of Nyarlathotep bych si nechal až jako úplně finální rozšíření, mechaniku sbírání zdrojů si můžeš zavést i bez něj, s nějakými jinými žetony.

8.5.2019 10:44:25

Froggery
dik, ale otazkou i je, jestli to vubec stoji za to. Co jsem videl na unboxingu na youtube (Under the pyramids), je tam nejake bocni mapa, par novych prastarych a par karticek, ale mechaniky zadne nove (oproti malym rozsirenim).

Navic tady par lidi psalo, ze v podstate i kdyz maji hru komplet, tak hraji pouze se zakladni mapou. Takze k velkym rozsirenim se prakticky nedostanou.

8.5.2019 12:05:10

p_lichnovsky
To si musíš zvážit sám, já se držím toho mít doma jen pár her, které se budou hrát a tam je pro mě variabilita důležitá, takže rád kompletuju. Eldritche mám nahráno nějakých 200 partií, takže jsem rád, že to mám komplet a neomrzí se mi to.

Co se týče hraní s rozšiřující deskou, je to na tobě, deska vstupuje do hry buď při hře s jedním ze dvou Prastarých z daného rozšíření, ten ji má vyloženě jako požadavek, nebo pokud si vylosuješ kartu předehry (prelude), která ti ho dává do hry, nic ti nebrání si ale před hrou vybrat, že budeš hrát právě podle dané karty předehry místo losování a pak můžeš mít rozšiřující desku klidně v každé partii, zároveň si o něco ulehčíš hru - když se hraje s rozšiřující deskou mimo Prastarého, který ji má danou, pracuje se s kartami dobrodružství (adventure), které tě odměňují za plnění určitých podmínek na této desce, a taky na ní bývají větší šance třeba na zisk stop nebo artefaktů, což může dost pomoc u některých Prastarých.


8.5.2019 13:18:54

Arkham
A třeba nad novým Arkhamem neuvažuješ? Výhoda je, že rozšíření se teprve (snad) chystají a tak to nebude jednorázový nákup a na vše bude čas. A velkou výhodu vidím v modulární mapě, která sice nevypadá na pohled zrovna vábně, ale vidím z toho trochu praktičtější řešení při tvorbě nových scénářů a rozšíření.

8.5.2019 18:34:12

:)
Na netu jsou nekonečné debaty na toto téma:
Masks of Nyarlathotep - pokud bych kupoval komplet hru tohle bych vzal naposled
Mountains of Madness - největší množství komponent z velkých expanzí, jsou to vpodstatě 2 malé expanze dohromady a ten sideboard je tam "zdarma", bohužel je považován za nejslabší, za mně je do hry s hodně hráči, kdy jde jeden na tu antarktidu kde stvrdne, která je mimo dění
Under the Pyramids - egypt, zajímaví prastaří, lépe přístupný sideboard, méně komponent jak v Mom
Dreamlands - můj favorit, nejméně komponent což může pro Tebe být paradoxně výhoda, nejlépe přístupný sideboard, pokaždé odjinud, na sideboardu je spousta polí s divočinou, v základní hře na ně nikdo moc nechodí, tady musí, události z téhle expanze mají odlišný příběhový nádech než v celém zbytku hry

Mrkni na bgg na componnet list expanzí. Ony te velké expanze nejsou jen o tom sideboardu, každá přidává kvanta něčeho - elitní monstra a tak. Máš všechny malé expanze - vybral bych si mezi under the pyramids a dreamlands, co Ti víc sedne tematicky. V zásadě žádnou neuděláš chybu.

8.5.2019 19:20:04 | Upraveno autorem (porovnej)

MichyX
Nad Arkhamem jsem uvazoval, ale jsou tam ale:
1. Hral jsem parkrat 2 verzi, kterou ma kamarad a nechci vozit obdobnou hru na srazy (vlastne kvuli tomu jsem si koupil Eldritch)
2. Vse se odehrava v 1 meste a me prijde logictejsi, ze prastari se roji po celem svete
3. EH se mi moc libi a nejsem si jisty zda chci dalsi hru na obdobne tema.
4. EH nemam ohrany - mam za sebou cca 10 partii a v budoucnosti se bude hrat cca 10 partii za rok

Jinak penize nejsou problem, spis cas kvuli detem (Nicmene vzhledem k tomu, ze je musim vydelat praci, tak nemusim mit kazdou deskovku)

8.5.2019 20:31:22

Froggery, czechImenhotep
Diky za tipy,

zvazim jeste dreamlands nebo under the pyramids, ale az pote co mi zregeneruje ruka. Preci jenom ted budu strihat Carcosu a Cities in ruins. A jeste musim nechat udelat novou skrin nebo me zena vyhodi se vsema temi deskovkami :)

8.5.2019 20:35:16

Velké rozšíření
Každé rozšíření má něco do sebe. MoM je nejvíce věrná Lovecraftově předloze, Dreamlands vychází z jeho snových povídek a je úplně jiné než ostatní rozšíření, a Pyramidy mi přijdou nejzajímavější i ta přidaná deska je velmi dostupná, takže to bych doporučoval :-)

9.5.2019 19:21:06

Vybíráme z Bazaru

Civilization: Nový úsvit (CZ)+ Terra incognita(EN)
Civilization: Nový úsvit (CZ)+ Terra incognita(EN)
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas