Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era, The

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era, The  - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 240 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: RPG
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: Fox in the Box
Chip Theory Games
Autoři: Josh J. Carlson
Michael Gernes
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

TES vs další hry?

Nedá mi to a musím se zeptat zkušenějších hráčů… TES mám objednán… Má cenu uvažovat i o hře The Elder Scrolls V: Skyrim? Také vyjde v češtině… A co třeba Frosthaven? Opět v češtině… Považuji tak nějak TES za špičku mezi hrami (ikdyž zatim nikdo nehrál) a to i po produkční stránce… Má tedy cenu pořizovat i jinou z výše uvedených her? Díky za názory… 

24.2.2024 21:06:45

Je to čistě subjektivní, ale chápu, kam míříš. Mám to tak, že já ty další hry nepořizuji. Stačí mi TES. Pak mám Euthii a nepotřebuji příval temnoty (i když by mi vyhovoval a hra je to feelingově parádní). 

24.2.2024 21:48:06

To je dost těžko říct. Tématem (fantasy) a tím obecným zaměřením (hra na hrdiny) to samozřejmě vypadá podobné, ale jsou to dost odlišné hry. Třeba TES a ten Skyrim jsou si určitě bližší tím pohybem po větší mapě, plněním úkolů, kostky apod. Kdežto takový Gloomhaven/Frosthaven je úplně jiná hra. TES je pravý ameritrash, kde ti lítá spousta kostek a do toho hraje prim atmosféra. Frosthaven je daleko taktičtější s dramaticky nižší mírou náhody. Sice je to pořád hra na hrdiny, ale daleko víc vychýlená někam směrem k euru, kde se dá řada věcí plánovat a dopočítat.

To samé třeba Euthia a Příval temnoty jak píše @černý vlk, pocitově obě hry na hrdiny, ale herně odlišné jak den a noc.

Pokud ti tedy jde o to mít nějakou hru na hrdiny a stačí ti jedna, tak není o čem a s TES si určitě na dlouho vystačíš. Věřím, že CTG nás opět nezklamou.

Pokud ti však jde o to, nemít dvě mechanicky podobné hry, tak bych určitě neviděl problém v tom mít k tomu třeba i ten Frosthaven, pokud budeš mít dost času to oboje uhrát. :) Ten Skyrim bych řekl, že by už možná vedle TES byl zbytný, ale je to jen můj osobní názor. ;)

Já třeba k TES (taky mám pledge) mám ještě Descent 2nd ed., Příval temnoty 2, Lví chřtán a třeba i Cthulhu, které je taky taková hra na hrdiny (dungeoncrawl). A nemám pocit, že bych nějakou měl zbytečně a navíc. ;)

24.2.2024 22:13:56

Tady je potřeba si uvědomit, že to jsou mechanicky všechno jiné hry. TES bude herně spíš podobný TMB s trochu jiným způsobem úpravy postavy a nataženou kampaní na 3 sezení. Frosthaven vychází mechanicky z Gloomhavenu a celé to je 100+ hodinová dlouhá kampaň, ale úprava postav a způsob hraní je od TES úplně jiný. To samé platí o Přivalu temnoty nebo Euthyii, všechno jsou to úplně jiné hry. Jediné co je spojuje, je dungeoncrawl (i když u Euthyie jen hádám, nehrál jsem), ale to je jako bys říkal, že ekonomická eura jsou vlastně jakoby stejná, tak ti stačí jedno. Ale rozdíl mezi Brassem, Kutnou Horou a Food Chains magnat je veliký… Úplně jiné hry

24.2.2024 23:01:13

Díky za info. Tak nějak jsem si myslel, že TES a Frosthaven mohou existovat v mé sbírce současně :-) 

25.2.2024 17:57:23

TES, Frosthaven, Skyrim, Euthie i Prival temnoty jsou odlisne hry. Spojuje je, ze jsou to hry na hrdiny a s hrdiny a ze je to fantasy, ale tam taky podoba konci. Maji vzajemne uplne jine mechaniky i pocit z hrani. 

25.2.2024 18:04:32

@Dansemacabre Příval Temnoty mě taky zaujal, ale už mám ZC Černý mor… A ač PT bude dle komentářů o něco lepší, přesto to bude podobná hra. Euthie mě neláká, ale to je subjektivní pocit… No a Skyrim mě láká, ale asi nemá cenu to mít společně s TES. Sice tam budou jiné herní mechaniky, ale pocit z hraní (a zejména i díky stejnému prostředí) bude pravděpodobně podobný jako u TES. A ještě jsem zapomněl říci, že využiji spíše hry se sólo módem… Ale docela mi v tom už děláte jasno a TES + FH bude must have :-)   

25.2.2024 18:52:41

PT je lepsi asi tak o tri mile. Oproti ZC uplne jina liga, a to jsem byl do minuleho tydne skalni fanda ZC se dvema KS all-in (Cerny mor a Invader). 

Kazdopadne u me maji vsechny zminene hry sve misto, kazda vyplnuje neco jineho. Jedno je rychla rezba se snadnou pripravou, dalsi sofistikovanejsi, pak treba Euthia je epicky zazitek na cely den a od TES cekam hloubku a promakanost, jako od cehokoli jineho od Chip Theory. Skyrim je tomhle seznamu asi nejslabsi polozka :)

25.2.2024 21:00:29

Vybíráme z Bazaru

Jak se trolí primcezny
Jak se trolí primcezny
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas