Duna: Impérium - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Dire Wolf Digital
Lucky Duck Games
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Sólo hra - obtížnost a jak se vám daří

Ahoj.

Zatím jsem hrál 2 sólo hry na nejnižší obtížnost, a přesto obě prohrál. Pokaždé po 8 kolech a většinou kvůli neúspěšným bojů, v nichž byla odměna vítězné body, ty mi přijdou dost těžké i díky bonusu z tažené karty a že prostě UI získává/posílá do střetu poměrně často jednotky.

Jak jste na tom vy? Jakou obtížnost volíte, kolik kol vám trvá běžně hra a jaké je vaše bodové maximum v sólu?

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

19.6.2021 18:54:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Aktuálně jsem tak na cca 75% úspěšnosti na nejlehčí obtížnost.

Ale hraju 3 varianty:

První má spíše neutrální vliv, druhá hru dělá mírně obtížnější a třetí naopak výrazněji lehčí. V součtu ve výsledku odhaduji mírné až znatelné odlehčení obtížnosti.

Používám appku, pouze ignoruji výměny karet - Worm eats cards mi přijde zajímavější.

 

19.6.2021 22:37:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Hraju bez apky, otáčení karet zvládám :) a baví mě to víc a variantu, kdy červ na konci kola žere poslední kartu z nabídky, hraju též, jinak žádná úprava.

Ale asi dělám někde chyby, je nicméně těžký vyhrávat jak boje, tak zároveň stoupat po stupnicích. UI má výhodu, jak ty zdroje pak mění na body. Si teď moc nedovedu představit jakoukoli z těch těžších variant. Při prohrách jsem dal max 7 bodů…

- - -
Deskovky, nebo videohry? Toť otázka.

19.6.2021 22:54:08

Hrál jsem na nejlehčí sólo tři hry a dvě těsně vyhrál, jednu projel, ale to hlavně kvůli tomu, že mi automat díky jedné silné kartě maxitrajleru ujel o dva body těsně před koncem. Automat vyvíjí překvapivě konstantní tlak a je přirozeně nepředvídatelný. Není to žádný UI zázrak a v té apce by to šlo určitě implementovat lépe, ale je to překvapivě funkční trenažér.

19.6.2021 22:57:42

Já hraju na takovou hybridní obtížnost mezi nejlehčí a střední. Snažím se to mít co nejbližší hře skutečných hráčů. Takže:

  • neberu si 1 solar a 1 koření navíc do startu, pokud to není vlastnost postavy (střední obtížnost)
  • všichni začínáme se 3 jednotkami v pevnosti (střední obtížnost)
  • mentat stojí vždy 2 soláry, co jsou vytištěné na desce (nízká obtížnost)
  • 3. workera dostane AI v 5. kole (nízká obtížnost)

Takhle je to hodně vyrovnané a mám úspěšnost 50%, což mě dost baví. Fakt je, že karta “maxitrajler” v podání AI je brutální a nedá se moc předvídat. Ve hře skutečných hráčů prostě vidíš, že protivník kupí koření.

21.6.2021 08:47:33

Včera jsem si vyzkoušel první hru. Podle manuálu, nejnižší obtížnost a vyhrál jsem v 9. kole. Soupeři teda těsně za mnou. Ale hru už mám jinak nahranou dost a prošel jsem si i karty rodu Hagal, takže jsem předem tušil, co soupeři hrají prioritně a jak mám hrát já. Ale bylo to i o štěstí, protože když přišla na řadu silná karta střetu, měl jsem dost koření a povedlo se mi zároveň zahrát maxitrajler. Jinak bych vyhrál jen těžko.

21.6.2021 11:40:33

Ja mam za sebou 16 hier. 5 na lahkej, 5 na strednej a 6 na tazkej urovni.

na lahkej urovni som prehral prvu “vyukovu” hru, na strednej ziadnu a na tazkej zatial dve hry. obe o jeden bod. a ano, neprehliadol som ziadne pravidlo ;.)

 

nehram ziaden variant lebo pouzivam aplikaciu a ta mi karty toci sama. ako som pisal v inom vlakne, aplikacia umoznuje pozriet karty ktore este mozu prist a tak sa da efektivne hrat a blokovat AI supera :-)

 

bodove maximum bolo par krat 12 bodov ale to zalezi ci si potiahnem tie bodovacie karty Intrig alebo ci ziskam aspon dve karty The spice must flow.

23.6.2021 15:53:34 | Upraveno autorem (porovnej)

@monkeyml Tomu blokování nerozumím. V mém případě když AI nemůže umístit, otáčím další kartu - ty tohle hraješ jinak?

Nebo tím myslíš obsazování bojových míst - aby AI neposílalo vojáky do střetu? To je ale docela nákladné na vodu/koření i akce a stejně nezablokuješ všechno.. 

23.6.2021 21:18:33 | Upraveno autorem (porovnej)

@ XehutL - presne ako pises v druhom odstavci. drahe to je, ale ak si vies zariadit suroviny, tak sa to da. nevravim ze stale ale znizit sancu ze bude mat Hagal kazde kolo vela vojakov v konflikte zvysuje zase sancu mne vyhrat konflikt efektivne. veci ako maxitrajler sa samozrejme daju tazko blokovat ale taky carthag, arakeen a to pole co dava styri jednotky do garissonu ano. taktiez vies sledovat, co este teoreticky vie poslat Hagal do konfliktu alebo na aliancie. samozrejme je to situativne, ale ako vravim. moznost sledovat tie karty vdaka aplikacii dava hracovi vyssiu sancu na vyhru. podla mna teda :-) prvu hru som hral bez apky a zhorel ako fakla. odvtedy hram s aplikaciou :-D

24.6.2021 09:26:30

Vybíráme z Bazaru

Etherfields: Alternative Creatures
Etherfields: Alternative Creatures
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas