Duna: Impérium - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Dire Wolf Digital
Lucky Duck Games
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Síla vůdců

Ahoj, měl bych takový dotaz. S Dunou nyní začínám a zajímá mě, jestli se dá určit, že nějaký vůdce je se svými schopnostmi silnější než ostatní? Nebo jestli je nějaký vyloženě slabý? Nebo jestli jejich vliv na hru je zanedbatelný a není třeba to vůbec řešit. Díky. 

10.4.2024 22:51:48

Jsou tam silnější a slabší vůdci, ale taky je rozdíl, jestli hraje někdo jen základ, anebo má i obě rozšíření. A největší v hráčově skillu. To kouzlo hry je i v tom jejich objevování, tak nevím, jestli si to chceš předem kazit. Každopádně oproti jiným deskovkám s asymetrickými frakcemi mi tohle nepřijde stěžejní. Jakože nikdy jsme si na to nestěhovali, na výběr jich je s Iksem dost, tak klidně některé používat nemusíš.

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

10.4.2024 22:57:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Hrál jsem zatím dvě sóla a jednou ve dvou. O víkendu nás čeká první partie v plném počtu, tak mě zajímá, jestli se pak někdo může vymlouvat na špatnou postavu. Takže odpověď je spíše ne, což je super. :-)

10.4.2024 23:11:13

To bych řekl, že je dost reálná možnost. Jsou tam vůdci, jejichž vlastnost budeš používat téměř pokaždé a u jiných je to více situační.

Vůdci jsou tam rozděleni podle náročnosti na zahrání, podle počtu teček za jménem.

11.4.2024 06:14:45

Jen navážu na poslední příspěvek - taky je dobré si volit vůdce podle toho, jak cca plánuješ hrát. Např. brát si vůdce z Iksu (lodě mají sílu 4 namísto 3) a pak si žádné lodě nekoupit nedává smysl mít tohoto vůdce, protože ztrácíš jinou schopnost, kterou bys mohl využít.

11.4.2024 07:11:59

@Richi Hele jako dost slabý se bere Earl Memnon Thorvald a jako velmi silný Baron Vladimir Harkonnen. Tak klidně můžeš tyhle dva nestavět do stejné partie, jinak bych si to prostě zvolil podle sebe a právě i té možné strategie.

V D:I mám zatím 25 partií v 1, 2 a 3 hráčích, tak říkám i na základě toho, i na základě diskuzí např. na BGG:

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

11.4.2024 08:05:25 | Upraveno autorem (porovnej)

My to děláme tak, že náhodně rozdáme každému 2 lídry a hráč si vybere, aby se nemohl vymlouvat :-) 

Jako slabší je obecně hodnocen pouze Paul. Jeho prsten dobírá kartu, což se nemusí vždy hodit a chtít. Naštěstí jeho pasiv je “kdykoliv se podívat na horní kartu v dobíráku”, takže víš, co si vybereš. Nicméně z dlouhodobého pohledu jej u nás nikdo nechce :-) Ostatní jsou v pohodě. 

Mnohem důležitější jsou karty, než lídr.

11.4.2024 08:05:27

pokud by měl být pro hráče lídr problém, lze to hrát zcela bez nich - hra funguje zcela plnohodnotně i tak… lídr by měl předurčit strategii hraní, pokud budeš hrát tak, že jeho schopnost nebudeš využívat, tak pravděpodobně nevyhraješ…

11.4.2024 08:34:08

Bez vůdců by hra přišla o ten šmrnc a základní karta Prsten by byla docela o ničem… To mě nikdy ani nenapadlo, byla by to škoda.

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

11.4.2024 09:06:57

V podstatě souhlasím s tím, co tu psal Jonash, hodně silný je Baron (a asi bych k němu přidal i Leta), slabý Memnon. Zajímavá je Helena, jejíž schopnost vynikne při hře ve 4, v menším počtu je slabší. Zmíněný Paul je podle mě zcela OK, jeho pasívní schopnost je opravdu dobrá. U nás nechávám náhodně vybrat mezi jednotlivými rody a hráč se pak rozhodne, kterou postavu daného rodu chce hrát. Nestane se tak, že by bojoval otec proti synovi apod. :-)

11.4.2024 09:31:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Kamarád říkal, že viděl “žebříček vůdců”, kde byli rozlišení podle síly. S některými se hraje hůře, s některými lépe. Třeba ten zmíněný na větší sílu lodí mi přijde slabý - ale že by zrovna u něj hráč nevyužil jeden/dva mečíky do boje navíc, to mi nepřijde jako stěžejní, u něj je pro mě primární shánění karet technologie (byť i to je tedy slabé).

Pán her - Nový Jičín

11.4.2024 09:56:43

Padlo tady, že Baron je velmi silný, to je dobře…je totiž vzhledově tak odporný, že manželka za něj určitě nikdy chtít hrát nebude a kdyby mě náhodou drtila, tak Baron bude cesta k vítězství. :-))

K Iksu už se pravděpodobně nedostanu, takže tam ty vůdce ani nezkusím…co jsem všude četl, velká škoda pro mě.:-(

11.4.2024 15:03:23

Vybíráme z Bazaru

Příšerky ze skříně
Příšerky ze skříně
Akt. cena: 210 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas