Divukraj - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Gém Klub Kft.
Hobby World
Maldito Games
REBEL.pl
Starling Games
YOKA Games
Autoři: James A. Wilson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Ktoré rozšírenie

Ktoré rozšírenie by ste doporučili k základu z tých, ktoré zatiaľ vyšli v CZ,  keď si chceme kúpiť len jedno? Dík

14.12.2022 19:55:23

Skalovezi 100%

14.12.2022 20:05:40

Jj, díky za reakciu, uvažujeme asi najviac nad Skalovezi, ale prídu nám zaujímavé aj niektoré moduly zo Zvonkobraní.

14.12.2022 20:13:10

Bohatě stačí obě malá: Legendy a Slyšte! Slyšte! Nejraději totiž hrajeme základ + tyto dvě. Ale už se blbě shání…

A pokud jen jedno velký, tak Skalověží. 

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

14.12.2022 22:36:33

Máme všechny a hrajeme se vším dohromady. Pokud bych měl jedno vybrat bylo by to Skalověží. 

15.12.2022 13:02:35

Co hráváme my nejčastěji teď, tak je základ s legendami a Slyšte! Slyšte! a teď nově i se Zvonkobraním. A úplně po novu hrajeme s FAN rozšířením, co jsou karty v souborech ke stažení - hru to neuvěřitelně oživilo a člověk se učí zase novým strategiím.

Jinak mám všechny, ale toto je nejoblíbenější kombinace. Ale jiné názory na velké, tak asi Skalověží. Teda dle hratelnosti Skalověží, pokud chceš koupit jen jedno velké z hlediska financí, tak bych šel asi do Zvonkobraní.

15.12.2022 22:58:10

No ja teda neviem… že by sme kúpili dve:-)? Osobne mám rád modulové rozšírenia, hru jemne doladia podľa chuti. Ale to Skalověží nám nedá pokoja ….tak asi teda oboje :-). Apropó, dá sa hrať Skalověží aj bez kariet počasia?

15.12.2022 23:24:57

Za mě po nějaké stovce her můžu říci, že jsou skvělá obě malá rozšíření (Slyšte, slyšte! a Legendy), ty se ale už nedají sehnat bohužel. Z těch větších bych doporučil asi jen Perlavu a i ta se nám zpočátku moc nelíbila, protože svádí k tomu, že člověk stočí celou hru za honbou za perlama kvůli divům, ale po několika hrách jsme se z toho vymanili a je to dobré rozšíření. Co se týká Skálověží hmm.. to nás vůbec ale vůbec nebaví, dle mého názoru to šlo zpracovat líp, plánek je nepřehledný, zbytečně velký, pohyb zajícem je prostě divný, hráči si musejí neustále hlídat v kterém že to jsou vlastně období a pořád se nám to pletlo a zapomínali jsme, pak byli naštvaní, že jsme to blbě hráli, bonusy, které to nabízí jsou buď na houby nebo přesílené, prostě toto rozšíření jsem si téměř jistý, že už nikdy nevytáhnem. Zvonkobraní jsem ještě nehrál, Newleaf (ještě není v CZ) je fajn, takové nenáročné, pohodové rozšíření, ale kdybych ho neměl, asi bych ho už nepořizoval, jen tak do sbírky, ale to hráváme, protože je fakt nenáročné a hru moc neovlivňuje. Mistwood jsem taky ještě neměl čas zkusit.

16.12.2022 09:00:02 | Upraveno autorem (porovnej)

Skálověží bez počasí? Rozhodně. Počasí dělá hru poněkud nárořočnější, ale da se hrát i bez nej. 

16.12.2022 09:48:07

Tady v tom budu souhlasit se Serenitkou.

Vím, že Perlava má status toho, že je tam za dost peněz málo muziky (aspoň z pohledu, co je v krabici), ale z pohledu zábavy to u nás frčí. Oproti tomu Skálověží nás neoslovilo ani z daleka tak. Jak říká Serenitka, taky se nám občas stane, že si spleteme v jakém období to vlastně jsme a obzvlášť pak nové bonusové karty. Jsou tam věci, které jsou skoro k ničemu a naopak šílenosti, které úplně změní hru, pro toho, kdo ji dostane. Ta vyváženost mi opravdu nepřijde dobře vyřešená.

Znonkobraní zatím nemáme a asi si pořídíme až příští rok. I když si myslím, že ho asi nepotřebujeme, tak u téhle hry je obzvlášť manželka kompletista a chce to mít všechno.

16.12.2022 10:19:45

Když teď vyšel Nový Lískovec, jaké JEDNO rozšíření ze všech dostuoných velkých krabic byste doporučili? Jde mi primárně o to, hru zase ozvláštnit, aniž by se nějak extra moc zesložitila. Rozhoduju se hlavně mezi Lískovcem a Skálověžím.

A dotaz číslo dvě: jsou v nějakém česky vyšlém rozšíření nové legendární karty? Tohle malé rozšíření mi přijde skvělé, ale pět a pět karet se brzo ohraje. Ve fanouškovském rozšíření bylo spousta nových postav, ale žádné legendární stavby.

30.1.2024 13:29:12

Vybíráme z Bazaru

Kingsburg
Kingsburg
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas