nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Plánovaná odstávka Zatrolených her - 2. pokus o přestěhování

Ve čtvrtek v časnýchg ranních hodinách (= od 5:30) bude probíhat stěhování webu na jiné servery. Z toho důvodu nebou Zatrolené hry dostupné a doporučujeme od cca 5:20 (ráno) raději nic nedělat, abyste nepřišli o svá data.

Držte nám palce, snad to již tentokrát dopadne... Předpoklad dokončení prací je cca 7:30 (opět ráno).

Zeus

Cyclades

Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Asmodée Editions
Matagot
REBEL.pl
Autoři: Bruno Cathala
Ludovic Maublanc
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Afrodita vs. figurky z Kemetu

Hrajeme propojení s Kemetem a karta bohyně Afrodite říká, že můžu na jednom ostrově zdvojit jednotky - když tam mám vojáka a jednu egyptskou bytost, můžu tam při zahrání Afrodity přidat dva vojáky, nebo se egyptská bytost nezdvojuje.

3.6.2017 22:56:09

A není to jedno?

Si to nějak rozhodněte a hrajte podle toho.

0 | 19.6.2017 20:44:37

> Tak testuj (e; - #5C4RL37

> U mini- a rychlo- rozšíření, která kombinuje hry různých autorů? - #5C4RL37

#5C4RL37> Raději hraji podle pravidel, která někdo řádně otestoval. - Cimm

BMAJTZ

Jenže kdo to potvrdí. Eyron si myslí, že ne. Endymion, který dělal předklad, se přiklání k ano. A já to nemohu nikde dohledat :) V pravidlech je tak nějak uvedeno, že umístěná egyptská bytost se považuje za jednotku a v závorce je poznámka, že lze odstranit Harpyjí. A jelikož u samotné Harpyje je napsáno, že odstraní vojáka (ne jednotku) a pokud tedy může odstraňovat i egyptské bytosti, měla by se logicky egyptská bytost považovat za vojáka a tedy při zahrání Afrodity by se i za egyptskou bytost měl voják přidat. Jenže...

0 | 4.6.2017 14:20:56

Hmm

Dobrá otázka já bych řekl, že 2 vjáky, protože bytost se považuje za vojáka ale pravdu říci pravidlově 100% netuším.

0 | 4.6.2017 13:07:33