Cyclades - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Asmodée Editions
Matagot
REBEL.pl
Autoři: Bruno Cathala
Ludovic Maublanc
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Cyclades 2020


Ahojte.

Cyclades mali svojho casu dost velky (a asi aj opravneny) hype. Ako ich hodnotite s odstupom cca desatrocia? Hravate ich stale alebo su uz dnes "prekonane"? Je to nieco, co sa dostane na stol aj v dnesnej sirsej ponuke hier?
9.4.2020 16:05:23

...
U nás určitě, pořád je to jedna z více přístupných area control her a ta kombinace aukce a boje má stále co nabídnout - i když je ten boj na můj vkus moc náhodný (ymmv - my to hrajem stylem že si každý hráč zabojuje tak jednou dvakrát za hru než je konec, a to pak někdy zamrzí když o výsledku jinak napínavé hry rozhodne jeden hod).

9.4.2020 16:09:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Cyclades
Za me porad hra z top 10 ale pravda, zaklad uz bych nehral. Pro me rozsireni Hades je skoro must, pak je to vyrazne akcnejsi hra.

9.4.2020 16:42:11 | Upraveno autorem (porovnej)

i po letech bych se stále držel svého hodnocení a dnes bych byl i příkřejší....
--------------------------------------------------------------------
"Měl jsem přehnaná očekávání, ale hra mě prostě ani na páté hraní nebavila. Spojení ubíjející a nudné aukce a pohybu po mapě je zvláštní, až divné. (lodě fungují jako mosty mezi ostrovy) Krásné figurky monster jdou na plán jen na jeden tah a pak zpět do krabice. Karty filozofů a knězů mi nejdou dohromady s celkovým designem.

Prostě hra která rozložená vypadá daleko líp než se hraje."
--------------------------------------------------------------------

Pozn....Kemet, nebo Nexus Ops jsou o parník lepší hry

9.4.2020 17:32:04

pořád super
na opakované hraní určo potřebuje rozšíření, my rádi hrajé týmovou variantu (titani), dle mého zábavností srovnatelné s Rootem, Rising sunem atd., ale Cyclades jsou pravidlově přístupnější a hraní mi přijde intuitivní...

9.4.2020 19:54:35

2020
Stále hra, která oprávněně patří do mého TOP 10. Jednoduchým engine, perfektní hratelnost a přiměřená míra konfliktu u mě nenašla ještě lepší ("modernější") verzi. Rozšíření Hades hře přináší akčnější nádech. Prostě palec nahoru.

9.4.2020 23:16:33

hmmm
… naco hrat Cyclades, ked mozem hrat Kemet? :-)

10.4.2020 03:14:28

Cyclades x Kemet
Kemet je o dost víc o boji (dá se říct, že se tam jen bojuje:-), v Cyclades jsou i jiné způsoby a taktiky hry a dojem z těchto her je hodně odlišný, ale podle mě jsou výborné obě dvě

10.4.2020 08:19:40

...
Kyklady mají tu nejzábavnější a nejnapínavější aukci, jakou jsem kdy hrál.:-)
Kemet je "jenom" o rubačce. Kyklady jsou pro mě o fous "strategičtější" (jasně, u Kemetu si musím vybírat ty správné "technologie"). Obě mám (i s rozšířením - samotný základ Kyklad bych bez Háda už nehrál; u Kemetu jsem už Setha nebral), obě hraju rád a obě mě uspokojují svým vlastním způsobem.:-) Suma sumárum: obě jsou dost aktuální i v roce 2020.

10.4.2020 11:59:41

...
Cyclades mám stále velmi rád a líbí se mi modulovost, kdy můžeš přidat různé moduly z rozšíření a ty libovolně kombinovat...
Jinak co se týče Kemetu - letos jde na kickstarter nová verze "Kemet 2.0" s podtitulem "Blood and Sand", pro stávající hráče bude k dispozici upgrade pack. Je možné, že v budoucnu vydají i revidovanou verzi Cyclades (alespoň jsou kolem toho dohady, dnes pomalu každý vydavatel produkuje vylepšené / výroční/ ultimátní/ revidované/ novější verze svých úspěšných titulů, holt se snaží vyždímat další peníze z úspěšných značek když to jde...). Ikdyž aktuální verze Cyclades podle mě žádné vylepšování nepotřebuje...

10.4.2020 13:19:28

Cyclades
Cyclades byla druhou hrou v nasi sbirce, coz je prave tech cca 10 let... a byla moji srdcovkou a dlouho dobu nejoblibenejsi hrou nasi skupiny. Perfekt aukce, akorat boje (ikdyz obcas nahoda je blbec) a spoustou moznosti (pegasus, chimera apod...). Kemet je taky super, ale prijde mi zamereny hlavne na boj, Cyclades maji vice moznosti, ale to asi sedne kazdemu jinak.
Stale bych je zaradil mezi TOP10 her co mam, ale... na stul se nedostali uz dost dlouho a hlavnim duvodem jsou Lord of Hellas, ktere ted hrajeme vice a jelikoz tematika je velmi podobna az stejna, tak na Cyclades neni prostor.
Takze tezko hodnotit - spise hodne her, malo casu :) jak nad tim tak premyslim, tak po karantene se na stul Cyclades hned podivaji :)

10.4.2020 17:06:57

Vybíráme z Bazaru

Prodám Windward
Prodám Windward
Akt. cena: 670 Kč
Končí za: 23 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas