Carcassonne - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Klaus-Jürgen Wrede
Rok vydání: 2001
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Najlepšie hra zo série/sveta Carcassonne?


Ktorá zo série/sveta Carcassonne hier je podľa vás najlepšia?

Je ich už asi milión... Carcassonne som hral iba raz (Lovci a zberači) a uvažujem o kúpe nejakej verzie. Najviac ma zaujali (vizuálne i tematicky) Zlatá horečka a Safari.

Poraďte, prosím, ktorú vybrať :)

Vopred ďakujem za všetky postrehy
31.10.2019 20:07:06

Já osobně mám nejradši právě Lovce a sběrače. Ideální úroveň komplexnosti i jednoduchosti pravidel. Důležité však je domácí pravidlo, že se vybírá z nabídky tří kartiček lícem vzhůru na stole. Pak máš vždy dostatečný výběr, zda pomáhat sobě, nebo radši soupeři škodit. Dál je celkem dobré Star Wars pro tu legraci s bojem, byť je to velmi “necarcassonovská” mechanika a trochu náhodná. Ovšem zábavná. Safari z vlastní zkušenosti neznám, Zlatá horečka mě tak nezaujala, ani starší Objevitelé, Město nebo Mayflower. Ve dvou je celkem fajn Hrad, ale hůř se zvyká na to (ne)navazování na všech sousedících stranách. Dobrá je tam ta mechanika bonusových bodů za přesné dosažení konkrétních bodovacích milníků.

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

19.12.2021 13:26:41

Ano plne súhlasím. Pre mňa je však Carcassonne príbehom slávneho stredovekého mesta s polorozprávkovou atmosférou a jeho romantickými, ale aj reálnymi problémami, ktoré v tom čase zamestnávali jeho obyvateľstvo. Všetko, čo prišlo po “modrom” vydaní Carcassonne, síce svojimi mechanikami funguje, ale je to len pokus, ako zo “značky” vyťažiť ešte viac i keď nad rámec. 

19.12.2021 14:30:50

Xoxcox, nechcem ťa odrádzať, ale podľa mňa omnoho lepšia než ktorákoľvek samostatná krabica je obyčajný základ s niektorými (max. dvoma) rozšíreniami. Tých je kopec, tak si budeš môcť vybrať podľa toho, čo ťa zaujme. 

 

9.5.2023 10:22:41

Za me take Lovci a Sberaci. Nicmene nas ted hodne bavilo samostatne hratelne Duchove Carcassone a ti se lepe kombinuji s klasikou…. :)

9.5.2023 14:06:21

Tak zde bych se taky rád zapojil do debaty protože Carcassonne je moje srdcová záležitost a mám okolo této hry snad úplně vše… když říkám vše, myslím opravdu vše (mapy, kostkový Carcassonne, fan rozšíření, vlastoručně vyrobenou dřevěnou truhlu na základ a všechna rozšíření k základu atd…). Já mám rád Lovce a sběrače, pro herní mechaniku soubojů miluju Star Wars, ikdyž jinak tohle téma moc nemusím, souboje jsou fajn a hráč je díky nim pořád ve hře. Ve dvou skvěle funguje Hrad (v novém kabátě vyšel polsky Zámek i s rozšířením Sokol) - tady se mi líbí žetony z hradeb které hráči odkryjí na konci hry (moment překvapení). Jinak bych ještě ale vyzdvyhnul Přes kopce a údolí - zajímavá grafika a sbírání žetonů plodin. Jinak co ani mě jako fanouška této hry nepřesvědčilo jsou Objevitelé (grafika hnus a herně taky za mě propadák). Vše ostatní je takový průměr který mám rád, ale mění se jen lehce pravidla, grafika a “téma”. Možná bych ale ještě zmínil Jižní moře, které jako jediné nemá počítadlo a za uzavřené oblasti dostáváte suroviny za které pak kupujete lodě a až ty Vám přináší vítězné body. 

9.5.2023 18:57:20

Vybíráme z Bazaru

Odhodlaní: Normandie (karty v obalech + insert)
Odhodlaní: Normandie (karty v obalech + insert)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas