Bus stop - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 4 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: desková hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Orchard Toys
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Vydejte se i vy na naši legendární autobusovou linku, vedoucí skrz město i venkov, na níž můžete potkat a poznat nespočetné množství nejrůznějších typů cestujících (a dokonce i některé celebrity). Někdy jede autobus úplně prázdný, a jindy je naopak zaplněný do posledního místečka. A nikdy se předem nedá říct, kolik lidí dojede až na konečnou.

Tato jednoduchá dětská hra umožňuje hravou formou procvičovat základní přičítání a odčítání. Cílem hry Bus stop je dojet na konečnou s co největším počtem cestujících.

Příprava hry:

Nejprve je zapotřebí ze čtyř dílů sestavit herní plán, který představuje trasu autobusové linky. Každý z hráčů si vezme desku autobusu a figurku autobusu v odpovídající barvě. Všechny tyto figurky se umístí na startovní políčko (výjezd z autobusového nádraží).

V dosahu všech hráčů se umístí žetony cestujících, a to podle dohody buď lícem nahoru nebo dolů (aby byl výběr náhodný – na výsledek hry to samozřejmě nemá žádný vliv). Hrací kostka pro určení pohybu autobusu a losovací kolo pro stanovení počtu cestujících se položí vedle herního plánu.

Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích ve směru hodinových ručiček. Aktivní hráč ve svém tahu provede tyto kroky:

  1. hodí kostkou a posune svou figurku autobusu o počet políček odpovídající výsledku hodu
  2. roztočí šipku na losovacím kole

Podle znaménka na políčku, na němž stojí jeho autobus (+ nebo –), hráč přidá na svou desku autobusu nebo z ní odebere tolik cestujících, kolik ukázala šipka na losovacím kole. Pokud je už dosažena maximální kapacita autobusu (10 cestujících), další cestující už není možné přidávat. Odebrané žetony cestujících hráč vrátí do společné zásoby.

Ve hře pak pokračuje další hráč.

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy všechny autobusy dorazily do cílové stanice. Vítězem se stává hráč, v jehož autobuse dojelo na konečnou nejvíce cestujících.

Varianta hry:

V obtížnější variantě musí hráč spočítat a napsat na papír výsledný počet cestujících ještě dříve, než přidá či odebere jejich žetony.

Autor: Screen

Vybíráme z Bazaru

Heaven & Ale
Heaven & Ale
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas