Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Přidávání postav do boje

Když někdo vyhlásí plenění, všichni ostatní hráči řeknou, že tam nic nepřidají, může útočník poté přidat vlastní figurku? Nebo se bere, že v tu chvíli všichni pasovali?

6.9.2021 16:14:27

z FAQ

Může hráč v kroku „Povolání do boje“ dostat své figurky do bitvy, přestože
předtím pasoval?
Ano. Hráči mohou do boje přidávat další figurky, dokud chtějí nebo dokud nejsou v kraji zaplněny všechny vesnice. 


Tj. Išiel by som dokola, každý môže pridať jednu figúrku. A pridávať “pokiaľ to ide/sa chce”

6.9.2021 16:45:25

Ked všetci v rade za sebou pasujú pridávanie už nepokračuje.  To by ste sa mohli zaseknut v nekonečnej slučke :)

Podobná diskusia bola aj na BGG

https://boardgamegeek.com/thread/2707423/current-call-battle-rules-can-cause-permanent-stal

6.9.2021 16:56:08

To jsem vše četl,ale nedočetl jsem se, jestli se jakoby jede druhé kolečko od hráče, co začal bitvu nebo on ho uzavírá a může poslat do boje figurku, i když před ním všichni pasovali. 

  1. hráč pillaguje 2. - 4. hráč nechce přidat figurku. Může v této situaci 1. hráč přidat do boje svoji? 

Prijde mi, že se to v ruznych diskuzích rozchází

6.9.2021 17:18:20

No my to hrajem tak že, jakmile někdo přiidá figurku otvirá tím další kolo možnosti se pripojit a je jedno kdo vyhlasil plenění tj. konec přihazování figurek nekončí u posledního hráče v pořadí, ale u posledního připojivšího se do bitvy.

6.9.2021 17:40:09

Jasně, tak to hrajeme taky, jako kolečko v pokeru. Hrajete to tedy taky tak, že když nikdo nepřidal svoji figurku, tak ten, kdo vyhlásil plenění už nemá nárok ji taky přidat?

6.9.2021 18:01:27

Vždy má možnost přidávat figurky i hráč, co pillage vyvolal. Aby se přešlo k boji, musí všichni pasovat, včetně něho.

6.9.2021 21:16:38

A je tohle někde konkrétně zmíněno? Já jsem to nikde nenašel

6.9.2021 23:47:15

Tak já nevím, co třeba v pravidlech?

Když hráč vyhlásí Plenění v kraji, protihráči mají možnost reagovat tím, že se do bitvy přidají. Počínaje hráčem po levici aktivního hráče může postupně každý hráč (včetně aktivního hráče) pohnout jednou figurkou z jakéhokoli sousedního kraje do volné vesnice kraje, kde bylo vyhlášeno Plenění. Tento pohyb nestojí žádné body zuřivosti a může ho provést i hráč, který už žádné body zuřivosti nemá. Pamatujte na to, že lodě se nesmějí hýbat. Takto se mohou postupně přidávat další a další figurky, dokud nejsou v pleněném kraji obsazeny všechny vesnice nebo už nikdo nechce přidat další figurku.

7.9.2021 07:05:24

@daevin  souhlas, pravidla podle me mluvi jasne. Nicmene vcera jsme se zenou resili jednu vec (je to teda mohna relevantni pri hre ve dvou). 

 

I v originale totiz pravidla rikaji, ze se muze pridavat, dokud neni plna vesnice nebo “until all players in row pass” - plus minus. Ale klicove pro me je slovo “pass”. Situace:

Hrac A v posledni fazi hry (treba predposledni tah/rage) ma koncentrovane jednotky (treba i vsechny, co ma na hraci desce) v jedne vesnici, kterou vyplenil. A vyuzije rage na pochod do Ygdrassilu (tj. netyka se nas omezeni poctu jednotek ve vesnici).

 

Hrac B ma jednotky roztristene. Jako protitah treba presune k Ygdrassilu neco z jedne vesnice. Nebo hraje ukol/upgrade, to je jedno.

 

Hrac A hlasi pleneni Ygdrassilu. B se chce/musi ucastnit. Prida jednu figurku z prilehle provincie. Hrac A treba jeste prida posledni figurku z jine provincie, B prida dalsi.

 

Ale nyni uz A nema co pridavat (ma tam vse). Naproti tomu B ma co pridavat a chce. Muze?

 

Moje myslenkova uvaha, proc si nejsem jisty: hrac A striktne vzato “nepassnul”. Pridat proste nemuze, bo nema co. Muze pak B pridavat az do roztrhani tela? Ja se klonim k tomu, ze ne. Jednak jazykovy vyklad: neslo o pass podle me. Jednak mi prijde pocitove (ale hral jsem zatim par her), ze ta hra nemela v umyslu de facto znevyhodnit hrace, ktery tahy promyslel, napasoval si dobre rage a pripravil utok, aby si pak druhy hrac mohl  pridavat do aleluja… a on na nej cumel.

 

S tim trochu souvisi i treba situace, kdy dojde jednomu hraci rage, ale druhy ma vice. Pravidla rikaji, ze vek konci, kdyz "vsem" dojde rage. Tedy kdyz dosel jen jednomu a druhy ma, tak hraje de facto v kuse, dokud ho nevyplytva (uvazuji situaci, kdy neni jeste vse vypleneno)? Rekl bych ano. Zase, je to podle me v souladu s pravidly a proc by mel byt trestan hrac, co si to lepe strategicky pripravil. 

 

Ale treba se pletu, budu rad ha nazory… :) 

6.2.2022 08:22:08

Já tedy jako klíčové vidím to “all players in a row”, což jsou všichni hráči za sebou, ne jen někteří a na střídačku.

6.2.2022 08:48:42

@kkaarr  dobry point. Ale osobne bych to videl jako klicove prave v situaci, kdy oba/vsichni hraci mohou hrat, ale passuji. Tj. A pass, B prida, A pass, B prida, atd. dokud lze pridavat. Ale proste se mi to moc nezda ve chvili, kdy jeden/vsichni ostatni nemohou objektivne volit mezi call to arms a pass a jeden by pridaval porad dokola. Ale mozna jsem to jen ja… :)

6.2.2022 08:55:36

@Troll_Ronie : Tady podle mě není nad čím přemýšlet. Pokud hráč nemá žádné jednotky, které by do bitvy přidal, tak automaticky passuje a další hráči mohou přidávat, dokud se sami nerozhodnou, že už nechtějí nebo jim také nedojdou figurky. Nějak nechápu, proč by ostatní hráči měli být trestáni za to, že jeden hráč má málo jednotek?

A s tím, když má jen jeden hráč nějakou zuřivost, tak je to tak, že opravdu hraje už jen on stále dokola, ale reálně mu ta zuřivost rozhodně celkem brzy dojde nebo dojdou místa k plenění.

7.2.2022 18:33:55

@daevin  Ok, díky. Asi máš pravdu. Zvlášť pokud se striktně vzato nemožnost přidat bere jako automatický pass. 

8.2.2022 19:14:53

Nevim kde je psano slovo “row” .

Ted jsem stahnul pravidla na strankach Cmon vyrobce a vydavate. A je tam toto : 

CALL TO BATTLE
Once you have declared your intent to Pillage that province,
the other players have a chance to join the battle. 
Starting with the player to your left and going around in 
clockwise order, each player (including you) may, if they 
wish, move one of their figures from an adjacent province 
into an empty village in the province you are pillaging. 
Moving a figure in this way does not cost Rage, and even 
players with zero Rage can do it. (Note that Ships cannot 
be moved.) Once all villages in that province are occupied, 
or when no one else wishes to join in, the battle begins.

Nikde zadny slovo row.

Takze za me se to hraje tak ze dokud nekdo chce pridat tak prida. Nezavisle na tom jestli on nebo nekdo jiny nebo treba vsichni jiz pasovali.

Tak po procteni posledni mohutne diskuse na BGG jsme se priklonili k variante , pokud v souvisle rade pocinaje tim kdo prvni v teto souvisle rade vyhlasil pass a potom pasuji vsichni az k tomuto prvnimu hraci, tak pote uz se do boje pridavat neda. Ten kdo se chce maximalne priblizit tomu jak je to v pravidlech a nechce nekonecnou hru muze hrat na dve cela kola pasovani.

 

8.2.2022 19:33:59 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Encyklopedie
Encyklopedie
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas