Blitzkrieg! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 2
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Paolo Mori
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Bodování uzavřeného bojiště

Pořád mi není jasné, jak je to s tím bodováním, když se podaří bojiště uzavřít předčasné. Včera se mi například povedlo umístěním generála uzavřít západní Evropu už ve druhé kampaní. Kolik jsem měl v tu chvíli získat bodů? Osm za dvě uzavřené kampaně (druhou a třetí)? A kdybych západní Evropu uzavřel umístěním prvního žetonu ve třetí kampani, tak získám těch 5 bodů jen za tu konkrétní kampaň nebo nějaké další body i za ty předchozí, ačkoliv už byly předtím v průběhu hry obodovány?

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.
16.8.2020 06:37:59 | Upraveno autorem (porovnej)

re
1) Hráč dostane všechny vítězné body za vítězná tažení v rámci bojiště, které dosud nebyly uděleny. To znamená, že dostane 3 VP za druhé tažení + 5 za třetí tažení. Tohle je ta jednodušší část.

2) Navíc dostane za bonusové 2 VP za ukončení druhého tažení. Pozor, nedostane je ale i za to třetí tažení. Jinak řečeno, při uzavření bojiště se bonusové body udělí jen jedenkrát.

3) Nakonec se vyhodnotí všechna neobsazená místa na bojišti.

https://boardgamegeek.com/thread/2392490/question-about-vp-and-closing-campaign

16.8.2020 07:35:32 | Upraveno autorem (porovnej)

tracnik
Tohle je velmi zapeklitá otázka, autorům se nepodařilo to do pravidel napsat jasně. Jen na BGG na to existuje několik samostatných vláken s dotazy.

Tracnik má pravdu jen částečně.

Když uzavřeš celé bojiště předčasně v okamžiku, kdy nebyla uzavřena aktivní kampaň, dostaneš jen body za uzavření probíhající kampaně a všech případně zbylých kampaní. Nedostaneš žádné bonusové body vyznačené na liště daného bojiště.

Abych pokračoval v tom příkladu MalcolmaReynoldse:
Pokud se dostane kostička na liště bojiště na poslední políčko v okamžiku, kdy jsi položil žeton na volné pole druhé kampaně, které nebylo poslední, je druhá kampaň uzavřená předčasně a je uzavřené celé bojiště. Na bojišti Západní Evropa dostaneš 3 body za druhou kampaň a 5 bodů za třetí kampaň. Nic víc. Můžeš ovšem samozřejmě ještě provést efekty všech dosud neobsazených polí druhé a třetí kampaně.

Pokud uzavřeš bojiště žetonem, který zároveň zavíral tu druhou kampaň, nejprve vyhodnotíš uzavřenou kampaň, tedy v Západní Evropě dostaneš 3 body za 2. kampaň, plus 2 body uvedené na liště. Poté řešíš uzavření bojiště - dostaneš 5 bodů za třetí kampaň a můžeš provést efekty všech polí 3. kampaně.
Kdyby místo Západní Evropy šlo o bojiště Pacifik, dostal bys například ještě 2 body za to jedno pole třetí kampaně, které dává 2 body.

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

17.10.2020 10:56:09

karel
To hraješ nebo pracuješ na lokalizaci ? :+)
Jinak jen odkaz na Bgg kde je odpověď přímo autora.
Přesně jak píše karel.

https://boardgamegeek.com/thread/2328057/article/33554214#33554214

17.10.2020 19:37:13

Vybíráme z Bazaru

MEDIC !! MEDIC !! - NEMESIS kickstarter character
MEDIC !! MEDIC !! - NEMESIS kickstarter character
Akt. cena: 1150 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas