BANG!: Halo - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 7
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: není
Vydavatelé: The OP (dříve USAopoly)
Autoři: Emiliano Sciarra
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Galaxie je v ohrožení a jedinou nadějí lidstva na přežití jsou legendární Sparťani na palubě lodi UNSC Infinity.

BANG!: Halo Vás staví do bojové simulace, kde se mezi sebou utkávají červený a modrý tým supervojáků UNSC, známých jako Sparťani IV. Mimo tyto dvě strany do boje v případě lichého počtu hráčů vstupuje také operativec ONI (námořní rozvědka), jehož jediným cílem je tuto bojovou simulaci vyhrát sám za sebe. K dispozici máte širokou škálu zbraní, vylepšení, specializací a podpůrných zdrojů. Je na Vás, abyste vymysleli, jakou bojovou taktiku uplatníte k dovedení Vašeho týmu k vítězství!

Příprava hry:

Hra začíná stanovením frakcí a multiplikátorů dle počtu hráčů. Při hře lichého počtu hráčů vstupuje do hry operativec ONI. Při hře sudého počtu hráčů jsou do hry přidány žetony multiplikátorů.

V prvním kroku je hráčům náhodně rozdána karta Sparťana určující jejich příslušnost k frakci. V případě sudého počtu hráčů jsou zamíchány a náhodně rozdány každé frakci žetony multiplikátorů, které každý hráč umístí skrytě na svou herní desku. Hráčům je následně náhodně rozdána karta specializace. Každý hráč představí svojí specializaci a vezme si počet žetonů štítu dle čísla na jeho kartě specializace. Žetony psích známek symbolizují životy každého hráče. Při hře 4-5 hráčů každý hráč dostane 3 žetony psích známek. Při hře 6-7 hráčů 4 žetony. Pro hru pouze 3 hráčů platí zvláštní pravidla jak pro udělení počtu žetonů psích známek, tak pro hru samotnou. Poté si velitelé červeného a modrého týmu hodí mincí pro určení začínajícího týmu a hráčům jsou následně po směru hodinových ručiček rozdány karty. Velitel týmu, který začíná, dostane 4 karty, druhý a třetí hráč 5 karet, čtvrtý a pátý 6, šestý a sedmý 7. Ze zbytku karet je sestaven herní balíček.

Průběh hry:

Hra probíhá po směru hodinových ručiček od velitele týmu, který začíná. Každý hráč vykoná během svého tahu 4 fáze v tomto pořadí:

  1. Oživení (respawn): Otočte všechny své žetony štítu na modrou stranu (pouze, pokud jste byli zabiti).
  2. Tažení karet: Táhněte 2 vrchní karty z balíčku.
  3. Zahrání karet: Zahrajte libovolný počet karet akcí, či vylepšení. Můžete zahrát pouze jednu zbraň. Karty vylepšení se vykládají před hráče a mají trvalý efekt, všechny ostatní karty jsou po uplatnění jejich efektu odhozeny.
  4. Odhození karet: Odhoďte přebytečné karty z ruky, aby Vám zbylo maximálně 7 karet v ruce.

Ve hře se hráči potýkají s následujícími herními efekty:

  • Zabití hráče: Při zabití hráče odevzdává tento hráč jeden ze svých žetonů psích známek hráči, který jej zabil (bez ohledu na to, jakým způsobem). Následně si zabitý hráč si vezme žeton časovače oživení (respawn) a otočí ho před sebe bílou stranou nahoru. Pro účel výpočtu útočné vzdálenosti se tento hráč nepočítá a nelze na něj útočit. Pro účel jiných efektů se ovšem stále nachází ve hře. Zabitý hráč se oživuje až na začátku svého tahu bez ohledu na karty v ruce.
  • Hráč bez karet v ruce: Hráč bez karet v ruce dočasně vypadává ze hry, bere si žeton časovače oživení a je k němu pro efekty karet přistupováno stejně jako k zabitému hráči. Hráče bez karet lze vrátit do hry efektem karet, který ho přinutí si vzít kartu do ruky.
  • Konec balíčku: Jakmile dojde balíček, každý hráč musí odhodit ze hry jeden ze svých žetonů psích známek. Pokud některému z hráčů po této akci žetony psích známek dojdou, hra končí. Pokud ne, z odhazovacího balíčku se zamíchá nový herní balíček a hra pokračuje dál.

Konec hry:

Hra končí v okamžiku, kdy některý z hráčů již nemá žádné žetony psích známek (tj. došly mu životy). Rovněž může hra skončit vítězstvím posledního přeživšího, pokud zůstal ve hře jediný hráč, který nebyl zabit - pokud k této situaci nedošlo palbou do vlastních řad (jinak hra sice končí ale vítězné body se sčítají standardním způsobem). Následně jsou sečteny vítězné body celého týmu a určen vítězný tým.

Autor: TwomblyCZ

Vybíráme z Bazaru

Lost Cities - The Board Game - Reiner Knizia
Lost Cities - The Board Game - Reiner Knizia
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas