Bang! Duel - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2–2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Emiliano Sciarra
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dynamit, Chřestýš x Alan Pinkertoon

Zdravím, mám takový dotaz.

V případě, že Alan Pinkertoon má u sebe kartu Chřestýše nebo Dynamitu a postupuje dle pravidel:

  1. U Dynamitu odhalí kartu se symbolem Dynamitu tím pádem přichází o tři životy. Jeho schopnost je, že při ztrátě života je soupeřova AP cílem zásahu. Platí ti to i v tomto případě?
  2. U Chřestýše je to vlastně to samé, když odhalí kartu se symbolem Chřestýše, přichází o život a tím pádem by měla být soupeřova AP cílem zásahu……

 V pravidlech to úplně vyspecifikováno není, co myslíte? Poradíte?

Uplatňuje u těchto dvou karet svou schopnost, nebo nikoliv? 

10.2.2022 10:18:59

@Eire Ahoj, technická poznámka - otázka nepatří do diskuse, ale do otázek.

“Kdykoliv ztratí život (kromě svého posledního), je soupeřova AP cílem zásahu."

Čili v případě Chřestýše, pokud měl Alan před jeho aktivací alespoň dva životy, schopnost se aktivuje, zde není vůbec co řešit.

V případě Dynamitu se schopnost aktivuje (třikrát) pouze v případě, že Alan výbuch přežije. Musí mít tedy před ním plný počet životů. To je alespoň výklad vydavatele, viz třeba [1] a [2].


[1] https://boardgamegeek.com/thread/1723532/3-questions
[2] https://boardgamegeek.com/thread/1630194/stealing-and-alan-dynamite

11.2.2022 09:01:33

Vybíráme z Bazaru

Fallout
Fallout
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 2 hodiny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas