Archa Nova - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Mathias Wigge
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

doplnění nabídky karet

v českých pravidlech je uvedeno, že nabídka karet se doplnuje na konci akce, v anglických a německých je uvedeno na konci tahu, ta česká formulace mi sice dává jediná smysl, nicméně je třeba hry hrát podle pravidel, tak bych si chtěl ujasnit, jak to s tím je

31.10.2022 22:29:01

Je to na konci tahu.

31.10.2022 22:51:41

Ahoj, doplnění karet provádíme podle toho jak je psáno v českých pravidlech. Ať je to pravidlo pro doplnění karty po akci, nebo třeba Hrabání, kde doplním (podle standardních pravidel - nová na pozici č. 6) i mezi jednotlivými Hrabání. A i po Chňapání. Prostě vždy po dokončené akci. A když je možnost V NÁVAZNOSTI opět nějakým způsobem kartu z nabídky dobrat (třeba díky další akci), už opět vybírám z doplněné. 

Doplnění nabídky až po celém tahu mi přijde omezující. Už by se nám určitě stalo, že by nebylo z čeho brát, a hráč ještě neměl konec celého svého tahu. 

31.10.2022 23:04:01

Řešilo se to třeba i tady https://boardgamegeek.com/thread/2859497/replenish-display-end-your-turn 

U hrabání je to v pořádku,tam se to doplňuje ihned, stejně tak při chňapnutí, které je efektem na kartě zvířete, v obou případech je to ostatně uvedeno na daných kartách, při chňapnutí přes akci Karty se nabídka doplní až na konci tahu,to je uvedeno i správně v pravidlech. Každopádně je to vaše hra a můžete si to samozřejmě upravit podle sebe.

31.10.2022 23:32:52 | Upraveno autorem (porovnej)

V aj bylo na konci tahu.

31.10.2022 23:49:52

Na str. 9 je uvedeno: “Vezmete-li si nějaké karty z  nabídky, doplňte nabídku teprve poté, jakmile celou akci úplně dokončíte.” 

Tady se ale jedná pouze o akci KARTY. 

V jiných případech, jako je uvedeno např. v dodatku na str. 2, se karta doplňuje ihned: “Hrabání: U  každé karty se můžete rozhodnout libovolně bez ohledu na předchozí volbu. Rozhodnete-li se pro kartu z nabídky, hned před další volbou nabídku dle obvyklých pravidel doplňte (novou kartu tedy vyložíte na složku č. 6).”

Kdyby náhodou v návaznosti na akci KARTY byla opět prováděna akce KARTY, tak se mezi těmito dvěma akcemi nabídka doplní. 

Doplňování na konci tahu jsem v pravidlech nikde nenašel.

V anglických pravidlech je v sekci CARDS to samé, akorát je tam “If you have taken one or more cards from the display, do not replenish the display until you have completed your entire turn.” Tudíž by v nepravděpodobném případě návaznosti akce KARTY na KARTY podle EN pravidel nemělo dojít k doplnění nabídky.  

@elaxon : Chňapání ani Hrabání nejsou akce. Akcí je jen 6 a jsou uvedeny na str. 8. Ale to je jen drobnost. Jinak souhlas s Tvým výkladem.

31.10.2022 23:57:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač: Starý svět BIG BOX, gameplay ALL-IN (CZ)
Zaklínač: Starý svět BIG BOX, gameplay ALL-IN (CZ)
Akt. cena: 9900 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas