Archa Nova - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Mathias Wigge
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Solo hra

Zdravim,

rad bych se zeptal, jak je na tom solo mod v teto hre? Je solo hra dostatecne propracovana?

Premyslim o porizeni, proto bych rad znal vice nazoru. U #Mars: Teraformace  jsem mel problem, ze solo mod byl dost nudny, stacilo pouze spamovat verejne projekty. Vetsina hernich mechanik bohuzel nedavala smysl pro solo hru (mesta, vyzvy).

 

Diky.

3.12.2023 21:26:21

Přímo ve hře nic moc, doporučuju spíš fanouškovský ARNO mód https://boardgamegeek.com/filepage/236535/arno-alternative-solo-mode

Ale osobně bych to jen na sólo stejě  nepořizoval.

3.12.2023 21:31:42

Solo Mars mě taky moc nebavil, ale podíval jsem se pro zajímavost na BGA a zjistil jsem, že mám nahráno skoro 100 sólo her Archy, to mě samotného překvapilo, ale ono je to i v sólu prostě dobrý.

3.12.2023 21:41:52

Sólo je dobrý i bez Automy, ač tu jinak upřednostňuji. V jiným počtu jsem Archu ani nehrál. Soustředíš se jen na své tahy a každá partie je i tak díky jinak namíchaným kartám a různým deskám zoo jiná. Ono je fajn mít někdy i počítací euro, kde neřešíš automatickýho protivníka a snažíš se mít prostě co nejlepší skóre (respektive překonat stanovené minimum bodů + skončit co nejlépe). Velký Mars jsem sólo hrál jen v aplikaci, jinak hrávám pouze Áres.

Každopádně můžeš měknout i na tu Automu, vím o dvou, ale zkušenost s nimi nemám.

HANNA: https://boardgamegeek.com/filepage/237848/hanna-automa-ark-nova-multiplayer-experience-when

ARNO:

https://boardgamegeek.com/filepage/236535/arno-alternative-solo-mode

 - - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

3.12.2023 22:01:50 | Upraveno autorem (porovnej)

V solo hře (základu) je rozbitá přestávka, kdy se zkracuje postupně interval a figurky pracovníků se stávají zcela zbytečnými (na začátku hry z nich máte radost, aby tam na konci všechny až na 1, max 2, tupě postávaly). O propracovanosti solo modu prostě nemůže být řeč.

Na druhou stranu, je to jednoduché na obsluhu a je to zábava velmi podobná hře více hráčů (až na tu přestávku).

3.12.2023 22:48:34

Já třeba Archu hraji nejraději a jedině v sólo. Vzhledem k nízké interakci je to jedna z mála her, kde mi spoluhráči nechybí a zážitek je v podstatě stejný jako hra více hráčů (+ nemusím čekat na tah :D)

 Nicméně nejsem náročná solohracka, hraji hlavne hry, kde překonáváš sám sebe, protože nemám rada jakoukoliv obsluhu hry. Takže záleží, jestli ti tento typ sóla sedí nebo ne. 

4.12.2023 00:26:49

Naprosto nesouhlasím, že by pracovníci byli rozbití. Často se mi naopak stává, že v posledních dvou tazích provedu dvakrát asociaci a na to 3 pracovníky spotřebuji. Chce to mít samozřejmě dostatek křížků. Mám zkušenost, že křížky jsou velmi silný bonus a v závěru ještě získávají svou důležitost.

Osobně v tom ani necítím systém překonej své vlastní skóre. Každá hra je díky kartám tak jiná, že nelze vůbec porovnávat objektivně své skóre. Někdy to prostě přijde líp a občas ať děláš co děláš, prostě na 100 nedosáhneš. Nemám pocit, že bych se častějším hraním bodově zlepšoval. Spíš mám pocit, že hraji proti skutečnému soupeři, kterému se hra jednou super povede a příště ho nějak přechytračím. 

4.12.2023 07:08:48

Pridam svoju trosku. Solo je vynikajuce (a pokojne aj bez automy, prekonat stanoveny pocet bodov na vyssich urovniach je dostatocne naplnajuce). Mam to nahrane v roznych poctoch: 1 super, 2 uplne OK, 3 vyborne, 4 dobre. Zavisi dost od hracov, ale ak rad sledujes aj to, co robia ostatni, tak sa nebudes nudit nikdy. Archa je naozaj spickova hra (skoda grafiky ci temy, ale to je vedlajsie) a v solo urcite lepsia ako Mars (uvidime, co nova Automa v Marse, ktora sa chysta). Vela hracov pisti, ze tu je velka nahoda, co Ti pride za karty… a maju istym sposobom pravdu, ALE len v pripade, ak si chces stale hrat to svoje. Ak dokazes menit svoju strategiu za pochodu, tak Ta ani nahoda neprekvapi. Ak cakas tri tahy na opicu a ruca sa Ti preto strategia, tak to nie je problem nahody, ale neschopnosti prisposobit sa… Tolko odo mna, urcite kup :) 

4.12.2023 08:19:28

@-bacil- Věřím, nejsem v téhle hře dobrý, nemám ji zas tak moc nahranou (začínám s atraktivitou 10 a jsem rád, když mám k 50 bodům, 100 jsem nikdy neviděl), ale já spíš mám pocit, že je rozbitá přestávka (a pracovníci jsou důsledek, který teda dobrý hráč umí řešit, jak píšeš). Co třeba příliš velký příjem posledních pár přestávek. To mi taky přijde jako chyba v propracovanosti. Ale je možné, že dobří hráči to prostě utratí a točí zdroje ve velkém…

Jinak souhlasím, že kromě větší zábavy okolo přestávky (je to i závod, celkově je to pěkná mechanika, která se v solu stává nudnou), je to velmi podobný herní zážitek v solu jako se spoluhráči.

4.12.2023 08:31:26

@nasson Jsi dobrý masochista:) Já hraji na počátečních 20 a mám tak 50-60% výher, což mi vyhovuje. Mám pocit, že to tak dokonale simuluje hru dvou stejně dobrých hráčů a to mám rád. 

Ano, většinou je na konci dost peněz, ale už se mi i stalo, že mi chyběly, když jsem chtěl koupit dvě drahá zvířata z nabídky, ne zrovna z prvních pozic.

Kdybych si mohl něco přát, tak by to taky byla pohyblivá přestávka. Ale asi to tak realizovat nešlo. Věřím, že to autory napadlo, ale že třeba vypluly jiné problémy a tak dali solo tak, jak je. 

 

4.12.2023 09:55:21

Vybíráme z Bazaru

Hospodský kvíz
Hospodský kvíz
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas