Archa Nova - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Mathias Wigge
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Rozšíření

Bude. Podvodní. Kromě nových zvířat a sponzorů budou i nové mechaniky na protáčení/hledání karet apod. Co je ale nejzajímavější, jsou nové karty akcí, vesměs posílené oproti základu. Má to fungovat tak, že se draftují tři a potom si hráč dvě z nich nechá a nahradí jimi ty základní. Každý tak bude mít dvě nové a tři původní akce. Například u stavby bude možné přestavovat skály a vody, u karet bude možné chňapnout dvě karty neboi u sponzorů bude možné jednoho sponzora z ruky odhodit a vzít si nového z nabídky.

 

Zatím to jsou dojmy z videa MvsM (https://youtu.be/P7WmCQG7r7U), ale má to potenciál u mě změnit názor na hru podobně jako ji změnilo rozšíření Tzolkina.

4.5.2023 08:11:41

Již můžeme předobjednávat, za poněkud tedy vyšší cenu ….

2.11.2023 10:54:08

Jiz jsem hral 2x (zatim jen anglickou verzi). Dojmy:

Obecne: hru tu nejak zvlast nemeni, jen to zvysuje variabilitu toho co clovek muze delat a pridava to moznost tvorit nove kombinace pokud jiz ty stare ma ohrane. Coz je dobre - asi moc nikdo nestoji o to aby se hra nejak komplikovala nebo se menilo “prilis mnoho pravidel”.

Nove akcni karty jsou fajn - urcite to cloveku pomuze nasmerovat na urcitou strategii. Nektere nam prisly silnejsi, ale na vysledku se to nijak moc neprojevilo - o uspechu rozhoduji jine veci.

Nove bonusove zetony - super - jednoduche zvyseni variability hry.

Nove university - velmi vitana moznost jak si pridat “kyzeny symbol zvirete" a jeste k tomu si takove zvire dohledat v balicku. Obecne ta moznost dohledani urcitych symbolu je fajn (v tom se opet hra priblizila k Teraformaci Marsu - kde je obcas stejny efekt).

Nova vodni zvirata - zajimavy je ten prvek “retezeni” odmeny. Na prvni pohled nam to prislo silne, ale protoze je pocet zvirat omezen velikosti tech dvou specialnich vybehu tak je to vlastne v poradku.

Jedina vytka: chtel bych jeste vic tech novych karet a bonusu, protoze te variability proste neni nikdy dost

Zaver: jen co to bude k dispozici cesky tak si to koupim :-)

2.11.2023 11:45:18 | Upraveno autorem (porovnej)

Smysl to má jen pro lidi, co to hrají hodně, ne? Já už se rozšíření odnaučil kupovat ke všemu, co mám, a ač Ark Novu mám rád, hraju ji málo a jen sólo, takže třeba mně to moc smysl nedává. Karet tam je už tak příliš a je dost náhodný, co se kdy dostane do nabídky či na ruku.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

2.11.2023 13:30:49

No ono kdy má rozšíření smysl pro hráče, který hru téměř nehraje? Předpokládám, že odpovíš “když přidává solo režim”. Budiž, ale to naštěstí není tento případ.

A že je tam už tak moc karet? No … co k tomu říct. Snad jen: Není, není a není.

2.11.2023 14:49:29

@robkin Já vždy prošel jen zlomeček a najít potřebný symbol bylo často utrpení, takže jsem se naučil reagovat na to, co tam prostě je, protože plánovat se nedá. Za mě těch karet moc je.

Jinak smysl má rozšíření i u méně často hraných her, když hru výrazně někam posune. Nebo přidá kampaň. Nebo nový mód.Nebo něco nefunkčního opraví  apod. Pouze sólové rozšíření mám jediné pro Brazil.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

2.11.2023 19:24:31 | Upraveno autorem (porovnej)

@Jonash To právě rozšíření řeší, můžeš si přidat symbol z té asociační desky a ještě dohledat odpovídající zvíře v balíčku.

2.11.2023 20:14:34

Vybíráme z Bazaru

Kronika zločinu 1400
Kronika zločinu 1400
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 13 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas