Amulet - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Grimspire
Jet Games Studio
Lavka Games
Open Borders Studio
Autoři: Alena Sokolova
Vladimir Sokolov
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Alternativa k setupu Vylepšení

Tím, že se Vylepšení míchají do jedné hromádky, tak mi přijdou trošku strategicky nevyužitá.
Hodlám zamíchat Vylepšení do třech hromádek, takže bude na výběr ze tří (než se jedna hromádka dobere). 
Hrávám sólo za dvě postavy a nějak se mi většinou nechce do Hradu ani do Loupežnické boudy. Tak si od této změny slibuji, že budu mít motivaci oboje více využívat.
Ocením připomínky od lidí, co už mají nahráno.

8.11.2023 12:34:03

To je rozhodně zajímavý nápad, příště ho vyzkoušíme. 

My včera hráli konečně první partii (4p) a faktem je, že obecně se nám do Dobrodužství nikomu moc nechtělo, přišlo nám to jako neefektivní tah, blokuješ si tam zbraň. Tak jsme vylepšili za hru jen 2 lokace, přičemž ta druhá byla Kobky - a tam se pro změnu taky nikomu nechtělo, protože jsme měli co dělat se standardními monstry, která nám v noční fázi dost zatápěla a věčně jsme měli zdraví na kahánku a poškozené zbraně :-)

8.11.2023 14:11:37

@zdenda-foto 

S tím pravidlem z jiné debaty, že můžeš použít na Výpravě zbraň i kouzlo se Výprava už docela vyplatí, pokud máš to kouzlo. Protože to zvládneš sám v jednom tahu a je to za dost peněz, plus další věci, co urveš. Pravda, přijdeš o zbraň tak jako tak, ale něco přeci jen dostaneš. Mně to návštěvnost hradu zvedlo, ale furt málo. Proto chci zkusit ještě tu alternativu s Vylepšeními.

8.11.2023 16:49:31 | Upraveno autorem (porovnej)

Jsou postavy, co mají za návštěvu Hradu bonusy. Plus za to jsou zkušenosti a ty ze začátku člověk dost potřebuje. Vždy záleží co je nahoře a v sólo/coopu to klidně zařaď. V kompetetivní hře by pak vylepšení vybíral ten, kdo dokončí? Mám za sebou 3 hry (2 coop, 1 kompetetivní) a vždy jsme vylepšili 2-3 lokace, čím dříve, tím lépe. Později už to není tak efektivní.

9.11.2023 12:31:27

Odehráno opět za dvě postavy s třemi odhalenými vylepšeními při setupu. (obtížnost A1B1C1)
Podařilo se vylepšit tři lokace. Na víc prostě nebyl čas, později ve hře jsou důležitější věci. Ale i tak bylo zábavnější si moci vybrat. Koop už jinak hrát nebudu.

@Elnie V kompetitivní hře by asi vybral ten, co dokončil. Většina dobrodružství se dá stejně dokončit s pomocí kouzla jedním hráčem při jedné Výpravě.
Nebo by to bylo předmětem domluvy. Pojď mně pomoct a vylepšíme tohle. Nebo vyber klidně vylepšení ty, já teď hlavně potřebuju ty prachy z toho.
Dá se vymyslet ledasco.

9.11.2023 14:28:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Párty ALIAS
Párty ALIAS
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas