Kolonie - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Zvířátka, Post-apokalypsa
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Jerry Hawthorne
Rok vydání: 2019
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

mh

Kniha dobrodužství - strana 5 - Hlavní ulice

Ještě jsem Kolonii nehrál, ale už jsem samozřejmě ze zvědavosti nakoukl do Knihy dobrodružství. A na straně 5 "Hlavní ulice" jsem si všimnul dvou odstavců označených "E-1 nebo E-2" a "E3". Když jsem očima prolétnul text na stránce, nikde jsem na žádné odkazy "E-1", "E-2", ani "E-3" nenarazil. Ovšem např. na straně 9 "Vstup do stok" je odkaz na "E-1" a "E-2" uveden v odstavci "Příprava" a jedná se o varianty rozhodnutí, které musí hráči udělat.

Chtěl jsem se tedy zeptat někoho, kdo již hru hrál: Jedná se v případě strany 5 o chybu (chybějící odkazy na příslušné odstavce), nebo se při hře k nim nějak dostanu? Nechci se připravit o překvapení, abych četl texty na všech kartách, nebo třeba ve fázi kolonie. Originální (anglickou) verzi Knihy dobrodružství jsem na internetu nenašel.
14.5.2020 10:31:55

Kniha dobrodružství
Nechceš se připravit o překvapení a už v tom takhle šmejdíš. :D

Hele nevím konkrétně tento případ, my už to máme skoro celé dohrané, ale obecně můžu říct, že někdy tě nějaká událost dostane na konkrétní stranu knihy a přímo na konkrétní odstavec (tedy nezačínáš odstavcem START, ale jiným). Takže je to v pohodě.

Ty pravidla jsou sice děravá jako řešeto, ale kniha dobrodružství je konzistentní a vymyšlená dobře, nic bych v tom nezkoušel hledat a choval se prostě podle pravidel. My to porušili jednou a olitovali. Byli jsme na straně kde byl prohledávací žeton, ke kterému se nedalo nijak dostat podle pravidel, tak jsme si řekli, že ho prohledáme i proti pravidlům, přece ho tam nenecháme no a pak kousek dál v příběhu jsme se dostali na toto dříve nepřístupné místo, takovým trikem. Takže asi tak, zas tolik chyb v tom nehledej. :-)

16.5.2020 12:48:43

Díky> Tak, neřekl bych, že přímo "šmejdím". Jen jsem se podíval na stránku první lokace, protože předpokládám, že tam povedou naše první kroky, a tohle mi prostě padlo do oka. Kdyby se tu nepsalo o tom, že v českém překladu se vyskytly chyby, tak se nad tím nepozastavuji. Proto jsem se chtěl zeptat někoho, kdo to již hrál.
Přijde mi trochu nešťastné, že hned na první stránce, na které se hráči s hrou seznamují, se vyskytují takovéto "nestandardní" prvky, o kterých se nikde nic nepíše. Kdyby tam byla třeba poznámka ve smyslu "Odstavců E-1, E-2, E-3 si nevšímejte, budete mít možnost se k nim dostat později", tak bych taky byl v klidu.
Právě ta nejistota mě podnítila se v tom šťourat. Ale to by asi bylo nošením dříví do lesa. Pravidla se asi opravdu moc nevydařila. - mh

chyby> no k těm chybám v knize příběhu, které jsou ve hře tak za ně nemůže překlad, tyto chyby jsou už v anglické verzi. - lukyn2810

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač Starý svět- Skellige pouze rozbalené
Zaklínač Starý svět- Skellige pouze rozbalené
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 3 hodiny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas