nepřihlášený

přihlásit

registrovat

7 Divů světa: Duel

Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Repos Production
Autoři: Antoine Bauza
Bruno Cathala
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook, Google+

Otázky ke hře

Patové situace

Zkusili jsme hru 2x a pokaždé jsme se velmi brzy dostali do patové situace - došly peníze a hráč na tahu opakovaně (!) nemohl udělat žádný tah, protože neměl peníze, ani zdroje. Podruhé jsme zkusili hrát ekonomičtěji a do patové situace jsme se dostali na začátku 2. věku. Pravidla žádnou takovou situaci neznají. Jak je to možný? Vidíte někdo, kde děláme chybu? Nebo jak byste to řešili? Díky.

3.11.2018 21:47:40

peníze za kartu

Ve svém tahu si vybereš jednu kartu z pyramidy a uděláš s ní jednu z následujících tří věcí:

- zaplatíš zdroje napsané na kartě a postavíš ji jako budovu ve městě
- zaplatíš zdroje na vybraném divu a kartou označíš, že jsi tento div postavil
- kartu bez jakýchkoli plateb odhodíš a dostaneš za ní 2 peníze + 1 za každou už postavenou žlutou budovu ve městě

Třetí volba je jeden ze způsobů, jak získáš peníze a ještě nepotěšíš soupeře, když tím spálíš kartu, která se mu hodí.

0 | 4.11.2018 00:24:21

Linn

Jak neřeší? Kartu odhodíš, máš peníze, hraje protivník, hraješ ty, buď už si můžeš najkou kartu dovolit pořídit nebo zas odhodíš za peníze.

0 | 3.11.2018 23:11:27

Linn

Ahoj,
vždy sa dá odhodiť karta z hracieho plánu do krabice a získať za ňu mince - myslím, že 2 mince + 1 minca za každú žltú kartu, ktorú máš vo svojom meste.

V anglických pravidlách je to strana 10, bod 2. Discard card to obtain coins.

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

1 | 3.11.2018 22:05:15

ne> Postavené budovy neodhazuješ, odhazuješ karty z nabídky. - adrie

upresnění> Z českých pravidel je jasné, že za peníze mohu vyměnit jen právě vybranou dostupnou kartu, což neřeší situaci.
- Linn

upřesnění> Díky moc! Rozumím tomu správně, že mohu odhazovat (discard) i karty budov, které mám už postavené ve svém městě? - Linn