Deskoherní klub Lanškroun

Deskoherní klub Lanškroun - logo

Otevřeno: každý čtvrtek od 17:30

Obec: Lanškroun

Adresa: nám. A. Jiráska 142

Popis: Jsme volně přístupný deskový klub, který probíhá každý čtvrtek. Hlavní důvod, proč hrajeme je, že nás to zkrátka baví, ale máme i vedlejší cíle. Snad to bude mít užitečný přesah a dobrý vliv hlavně na děti a mládež (jako smysl pro fair play, snaha vyhrát, ale umění prohrát, naučit se s ostatními vycházet a prožívat společný čas a taky se dostat aspoň na chvíli z područí mobilu,...).

V regálku máme celou řadu her různých žánrů a občas někdo přinese i něco dalšího. Také je u nás občas možnost zkusit si malování figurek. Vítáme místní i přespolní, mladé i staré. Ne všechny hry uvedené v seznamu jsou vždy dostupné. Přijďte si zahrát.

Diskuse u klubu

Herní čtvrtky od 17:30

28.3.2024 22:21:21

Dnes byla akce kratší. Přišlo více dětí a mládežníků a odcházeli dříve. Neobvykle jsme skončili již v 9 hodin. Bylo nás navíc opravdu hodně, málem jsme se nevešli. Jen tak dál, a budu se muset zamyslet, jak tu místnost nafouknout ;) ještě něco snad vymyslet půjde.

Váš zájem mi dělá radost. Snad přítomný chaos a větší množství lidí v jedné místnosti, nepovede k odstrašení hráčů.

Hrály se pouze hry, které se dají zahrát do hodiny. Mám takové hry rád, ale těším, se, že třeba příště sednu k něčemu "epičtějšímu".

Uvidíme se zase příští čtvrtek.
Mějte se a hrajte hry.

28.3.2024 22:21:36

I tento čtvrtek se můžete přijít podívat od 17:30.

Ze začátku občas přijde i pár dětí s maminkami a ti tak po hodině až hodině a půl většinou odejdou. Pak je o dost volněji zahrát nějakou větší, těžší hru a stále je na to ještě víc než dost času.

Pokud si chcete zahrát celovečerní náročnou hru a hraní v plném osazenstvu a při hodně dětí Vám nesedí, přijďte klidně až tak na 18:30. 

Budu ale moc rád, když se nezaleknete a přijdete i dříve a třeba začnete něčím snadnějším. Mnohé děti zvládnou i docela zajímavé hry, když dostanou příležitost a já se nemohu věnovat všem najednou.

 

Mějte se a hrajte hry.

2.4.2024 19:47:49

Zdravím hráči. Na kroužky se nahrnulo po pauze dost dětí. Prázdniny už nejsou a nemoce už postupně také končí, takže byla téměř plná účast.

Musím ale říci, že bych potřeboval nějaké školení, jak pomoci dětem vyřešit konflikty a jak na ně mít lepší vliv. Na některé situace ještě řešení nemám. Ale snad se mi to podaří postupně naučit.

Večer jsme si zahráli konečně i nějaké náročnější hry. Docela pravidelně se teď na stůl dostává MikroMakro2. I kluci na kroužku ho často vytahují. Byla to zjevně dobrá koupě. Pořídil jsem ho, když jsem byl na akci v Klubu deskových her Fénix, kam se určitě ještě občas podívám, protože se mi tam moc líbí. Také jsem si večer opět zahrál svou oblíbenou hru Duna Impérium i s prvním rozšířením.

Poslední dobou jsem docela ve stresu a u her si pěkně odpočinu a přehodím myšlení na jinou kolej. Díky, že hrajete se mnou.

4.4.2024 23:29:16

Zdravím, děti už chdí prakticky v plné účasti. Na herní večer se stavilo 11 lidí. S kapacitou 16 lidí bez kompikací a 20 lidí nebo i 24 když se uskromníme, máme ještě místo. Dorazit jistě můžete. Dnes se například zase podařilo, kromě hraní her, také malovat figurky.

Díky všem návštěvníkům.

11.4.2024 23:47:21

Ahoj hráči

Dnes na kroužky přišlo také dost dětí. Naučili jsme se hru "Jedním slovem" a to na obou kroužcích. Do klubu ale po delší době dorazilo velice málo lidí. Bylo nás jen 5 (a to nepíši název seriálu). Co do počtu nás bylo sice méně, ale snažili jsme se to dohnat alespoň na kvalitě.

Pustili jsme se do hry Na křídlech a Pásovec. Kamarád si ještě zkusil MikroMakro a já měl pak ještě čas na malování figurek. Tento víkend budu kmotrem, a tak jsem se pokusil amatérsky namalovat "andělíčka strážníčka".

Mějte se fajn a hrajte hry.

18.4.2024 23:57:18

Nazdar hráči,

Na kroužcích se hrají především kratší hry nenáročné hry. Dnes bych vyzdvihl dva mladší chlapce, co si zkusili zahrát Mozkožrouta. Holky na kroužku pro starší se pustily do výbušných lektvarů. Se dvěma jsme zkusili ještě Loony Quest. Zbytek tlupy se věnoval malým karetním hrám.

Ve večerním klubu bylo asi 13 lidí. Mě udělalo radost, že jsem si mohl mohl zkusit hru Root. Kdysi jsem si ji zkusil akorát v angličtině. Jen mi nebylo až tak dobře a trochu se mi to v průběhu večera zhoršilo. Tak snad to neodstonám. Cítím se minimálně na víkendové ležení.

Z večera bych zmínil ještě hry Blood rage a Amazonie. Amazonie zaujala natolik, že si ji jedna z hráček možná i koupí.

25.4.2024 23:49:21

Tak se potvrzuje, že účast je trochu na houpačce. Tentokrát za to mohl asi předešlý volný den. Na kroužcích ovšem byla skoro plná účast.

Zmínil bych asi hlavně hru Lotři. Dodavatel mi ji poslal vlastně omylem, ale protože máme dobré vztahy, koupil jsem ji a moc nelituji. Musím sice říci, že na to, že je to malá karetka, tak stála dost, ale herní design je docela zábavný.

Tak snad se příště uvidíme ve větším počtu.

2.5.2024 21:44:56

Vybíráme z Bazaru

Dvě velká Rozšíření ke hře Hra o trůny LCG
Dvě velká Rozšíření ke hře Hra o trůny LCG
Akt. cena: 340 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas