Pozor na uživatela s nickom: Janega !!!

Chcem sa podeliť o moju prvu a dufam poslednu negativnu skusenost z bazaru tu na ZH. 2.11 som tu na bazare kupil hru od uživatela: Janega. Inzerat bol nastaveny ako kup hned (kup teď). Hra bola za lakajucu sumu, takze hned ako som videl inzerat, som hru kupil. Este v ten den som napisal predajcovi, aby sme sa dohodli a este v ten den sme sa dohodli na poslani postou, cize cena hry + postovne. O dva dni neskôr, teda dnes mi napisal spravu, ze "niekto" mu za hru ponuka o 10eur viac! A ze buď dorovnam cenu a posle to mne, alebo mam smolu. Doslova ma začal vydierať a chcel so mnou licitovať o cene hry!!! Ostal som hodne zarazeny a zaskočený. Tak som mu napisal, ze nic nehodlam dorovnavať a nech mi posle hru za cenu, ktora bola v inzerate uvedena. Pokial viem ceny v inzeratoch sú závazné a kto kupi prvy má narok na hru. A nie, že o dva dni po ukonceni inzeratu, predajca začne operovať s tým, že mam dať o 10eur viac, pričom pôvodná cena hry bola 20eur! Čiže o polovicu navyše. Toez som tu predal vela hier hodne pod cenu, lebo som sa ich chcel rychlo zbavit, alebo nebol o ne zaujem, ale nikdy by som si nedovolil po kupe, pytat od kupujuceho viac penazi, lebo "niekto mi ponuka zevraj viac". Po mojej sprave mi napisal, že som mu posla "vyhražnú" spravu (podla mna, aby sa mal o čo oprieť) a hru mi vôbec nepošle :). Kominikáciu mám samozrejme uloženú a nemám problem ju zverejniť na margo toho, či som mu poslal vyhražnú spravu. Len som ho žiadal o zaslanie hry tak ako som ju kupil a za cenu uvedenú v inzeráte. Predajca začal operovať s tym, že nikde nie je napisane, že prvy kupujuci čo klikne na inzerát: kup teď, má automaticky právo na danú hru. Bol to jeho prvý a dúfam posledný inzerát tu na ZH. Mám za sebou 40 kúp a predajou tu na ZH a nikdy som sa ešte nestretol s takýmto tahaním penazí, nad rámec sumy uvedenej v inzeráte, buď daš viac, alebo to predám "inému". Doslova čisté vydieranie!!!
Stalo sa Vám tu niečo podobné?
Máte podobnú skúsenosť?

Týmto chcem všetkých upozorniť na uživatela s nickom: Janega !!!
4.11.2019 18:09:51 | Upraveno autorem (porovnej)

.
Co jiného než to napsat správci, ať k němu dá upozorněni. Z vlastní zkušenosti jsem zažil borca, co si přihazoval na vlastní aukci, aby cenu navýšil a pak samozřejmě si dal zrušil příhozy a dal to tomu, co se poctivě snažil tu hru vydražit a neúprosně přehazoval fakeový účet.

A JAHMANsvk bych osobně poradil, aby tomu borcovi odpustil. Nema smysl si tím zatěžovat život.

4.11.2019 18:23:31

...

Tak to je sila

4.11.2019 18:26:55

závaznost ?
Závazné není na bazaru ZH vůbec nic. Blešák jak každý jiný. Najdeš tu perfektní prodejce tak i různé vykuky.

4.11.2019 18:38:06

...
Mám velmi podobnou zkušenost s jedním panáčkem. Neposlal ani hru, ani nevrátil peníze. Protáhl jsem to přes policii mám na něj rozsudek a řeším momentálně exekuci.

4.11.2019 18:46:57

To by ani clovek neveril
Ze i mezi deskovkari jsou takova hovadka...

4.11.2019 18:49:28

:-(
hlavne mu vysvetli rozdiel medzi kup ted a aukciami, aby sa to nezopakovalo ked si expert na buduci tyzden zalozi novy ucet s novym nickom :-(

4.11.2019 19:42:03

...
Tiež mám z tunajšieho bazáru zopár nie najlepších skúseností. Hlavne zvýšený pozor na platby vopred na účet! Napr. po jednej takej mi dotyčný poslal hru v tenkom igelitovom sáčku a v otrasnom stave. Však peniaze za hru dostal, tak načo sa ešte unúvať s balením, nie? Asi len zázrakom hra prežila. Ešte teraz ľutujem, že som bol pri hodnotení toho predaja taký zhovievavý. A tiež pozor na ponúkajúcich z nulovým kreditom, žiadnou hrou v zbierke atď atď.... (tento bol zrovna taký). Však toho sa tu už popísalo.

4.11.2019 20:53:31

bohužel
poslední dobou si čím dál víc lidí vykládá pojmy čest a morálka poměrně kreativně. Není se co divit, když vidí, co všechno se nechá kreativně vykládat... Nicméně zbývá spousta lidí (a já pevně věřím, že drtivá většina), kteří nezapomněli na slušné vychování. Pohybuji se tu asi 6 let a prodal a nakoupil spoustu věcí a naštěstí se s žádným podvodem nesetkal.

Ad přihazování na vlastí aukce: toto je diskutabilní, i když i na to se dívám kriticky. Když to vezmeš do důsledku, když přihazuješ na aukci, máš tak nějak vnitřně stanoveno, kolik jsi ochotný za hru dát. Nečestný prodejce příhozem na vlastní aukci v podstatě zjišťuje, kde ten strop máš. Uvedu příklad: Nabídne hru za 1 Kč, na což okamžitě zareaguješ a dáš 5 Kč. Prodejce přihodí na 200 Kč, ty to vyhodnotíš jako pořád dobrou cenu a dáš 205. Prodejce přihodí na 210, což už se ti nelíbí, tak 210 zruší, protože poznal, že narazil na tvůj strop. Pokud by cenu nastavil rovnou na (slušných) 200, ty bys přihodil a všichni by byli spokojeni. Jak říkám, rozhodně mi to nepřijde košer, ale řekl bych, že to patří k těm "menším" prohřeškům. Spíše nekalá praktika než podvod.

5.11.2019 09:35:25

no stress :)
Asi sa tým netreba stresovať a zaťažovať si život. Našťastie si neprišiel o peniaze len o dobrý pocit, že mohol som mať super deal. Ja som tu kúpil hru raz hranú, ako novú a prišla mi dobitá krabica ako z tretej cenovej a tri figúrky chýbali :) Zamrzí, ale no čo, zabijem sa? :) Takže treba fakt opatrne a nespoliehať sa na to, že aj druhá strana musí byť úplne seriózna.

5.11.2019 09:59:14

Pelly

Trochu me vydesil tvuj prispevek. Je to jak navod.
Rozhodne nesouhlasim

5.11.2019 11:53:49

Pelly
Hodne s tebou nesuhlasim. To co si popisal je podla mna od veci. Zmyslom AUKCIE je aj to, ze kupis hru (o ktoru, mozno nikto iny nema zaujem) za sumu pod tvojou maximalnou hranicou. Teda ze "usetris" nejake peniaze. Zmyslom aukcie, nie je kupovat veci za maximalnu cenu, aku som ochotny za hru dat. Tym, ze si niekto prihadzuje na svoje aukcie, ta dotycny obera o moznost kupit hru za menej, ako mas nastaveny strop. Dalsia vec, ze aukcia o ktoru je zaujem, predsa nepotrebuje umele navysovanie ceny a kupujuci sami vysponuju cenu. Vlastne prihadzovanie sa robi, ked jeden prihodi a nik iny o inzerat nema zaujem (alebo len par kupujucich) a predajca chce UMELO navysovat cenu. Lebo vie, ze mu tu cenu nevysponujú sami kupujuci! Opakujem, zmyslom akcie nie je kupovat za maximalnu pripustnu cenu, o tom aukcie nie su a neviem, kde si k takemuto nazoru dospel. Mal by si ist na nejaku drazbu, kde veci o ktore nema nik zaujem sa urcite nepredavaju za tvoju (v hlave nastavenu) maximalnu cenu, ale prave vdaka nezaujmu ostatnych je vysledna cena niekde uplne inde ako maximalna suma, ktoru si ochotny za produkt dat. Umele navysovanie ceny je PODVOD. Na drazbach, nedrazi predavajuci vlastny tovar! Tu sa to deje.

5.11.2019 12:29:22 | Upraveno autorem (porovnej)

nijak
to neobhajuji a rozumím tvému hořkému pocitu. Nemusíte mi vysvětlovat, jak to chápete, vidím to dost podobně. Ostatně popsaný případ se mi přihodil (tedy možná, abych nikomu nekřivdil...) a sám bych to tak nikdy nedělal.

https://www.zatrolene-hry.cz/bazar/4651/

A ještě k těm aukcím - aukcí je mnoho typů, z nichž zde je implementován pouze jeden z nich. Souhlasím, že jakmile se chystám prodávat či kupovat, měl bych respektovat jejich pravidla. Jediné co jsem řek, že když někdo (nekalou praktikou) mění podmínky aukce, tak mi to bolí míň, než když někdo v aukcích podvádí a za tím si stojím. Nevím proto, proč jste se na mě tak nesouhlasně obořili, když oba říkáme dost podobné, akorát já k tomu ještě něco přidal...

5.11.2019 12:56:57 | Upraveno autorem (porovnej)

...

Navysovani ceny vlastniho produktu v aukci z jineho sveho uctu je necestne jednani, taky me to stve. Bohuzel se to neda lehce poznat kdy k tomu dochazi. Take jsem mel nekolikrat podezreni, jenze prokazat to moc nejde. Je to na svedomi kazdeho z nas. Ja osobne bych nikdy nic takoveho neudelal.

Z pozice kupce to mam tak ze pokud prihazuju na hru kterou chci hlavne proto, ze je za dobrou cenu a ani ne tolik ze ji chci vlastnit, tak si proste reknu ze si ji vydrazim za nejakou pro me maximalni castku. Naopak pokud se jedna o hru ktera se mi libi a touzim po ni, tak je mi jedno kolik za ni dam protoze ji proste chci.

5.11.2019 13:15:32

nebo jinak
napíšu to jinak, snad mi pochopíte:

Prodejce který si sám přihazuje do své aukce (viz minulý případ) by korektně měl jednat takto:

Vystaví hru za 400.... nikdo mu na ní celý týden nepřihodí, inzerát vytiká. Vystaví hru za 300... nikdo mu na ní celý týden nepřihodí, inzerát vytiká. Vystaví hru za 200, což už se ti jako kupci zdá ok, tak přihodíš a koupíš. Výsledek stejný jako minule, tedy nikdo nikoho nepodvedl, akorát to prodejce (nekalou praktikou) urychlil. Jinak se tomu říká Holandská aukce, to co je tedy je Anglická. Proto jsem napsal to, co jsem napsal...

5.11.2019 13:15:41

Souhlas s Kanicem
Taky jsem si kolikrát koupil hru, o kterou jsem původně neměl vůbec zájem jen proto, že byla za výbornou cenu. Např. Ostrov Skye za 200,- nebo Velbloudí dostihy za 220,-. A to jsem pro tyto hry neměl původně nastavený vůbec žádný strop, protože mi byly šumák, ale prostě jsem si řekl, že by byla škoda je za tuhle cenu nevyzkoušet.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

5.11.2019 13:31:14

Pelly
Absolutne nechapu tvoje myslenkove pochody v teto veci.

Co je prosim te na tom co ji popsal jako posledni nekaleho?
To je prece naprosto korentni postup.
Narozdil od toho prihazovani na vlastni aukci.

Takze souhlasim s ostatnima.

5.11.2019 13:36:20

Pelly
*korektni

5.11.2019 13:36:59

;-) Opravdu si nerozumíme
nekalé je právě to přihazování... Ostatně to od prvního příspěvku píšu pořád stejně.

5.11.2019 13:39:15 | Upraveno autorem (porovnej)

Pelly
Bohužel sis tu naběhl a lidé jsou zde přísní. Ale taky nechápu tvůj poslední příklad. Ten je totiž o postupném ubírání na ceně a nejedná se o žádné přihazování, což je v pořádku. My tu řešíme právě tu nečestnou praktiku, kde potahuje lidi o výslednou částku aukce. Ale nijak tě nehejtuji a přeji ti příjemný zbytek dne.

5.11.2019 17:21:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Pelly

Muj prispevek take nebyl miren na pellyho. Spis jsem mluvil obecne jak to vidim ja osobne

5.11.2019 17:33:30

Pelly
Taky se chci ohradit, ze jsem se na tebe ohradil :)
Mas muj respekt. To ale neznamena, ze s tebou nemuzu nesouhlasit.

5.11.2019 19:50:35 | Upraveno autorem (porovnej)

:)
To Pelly:

Pro mně za mně ať si tu na své vlastní aukce přihazuje kdo chce...ale ať to u té své aukce narovinu napíše.

12.11.2019 16:34:27

Vybíráme z Bazaru

Magic: Portal basic lands
Magic: Portal basic lands
Akt. cena: 40 Kč
Končí za: 17 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas