Jakou deskovku

Zdravím,
poslední dobou po lehkém přehrání se dračáku jsem propadl deskovkám. Hrajeme většinou v 4 lidech, občas 5ti. Z deskovek, co vpastní kámoši - Blood Rage, Scythe, Šeriff z Nottinghamu, Coup, Resistance.
Já osobně vlastním akorát Carcassone + první 3 rozšíření a je to teda hrozná nuda na tu hrací dobu.

Abych se dostal k věci. Rád bych si koupil nějakou hru, ale jaksi si nevím rady s tím co vybrat aby to splňovalo moje "podmínky".
Já bych rád od té hry, aby s každým startem to bylo něco jiného (a těch startů bylo více a spíš jako herně než co se lidí týče), ať třeba že se losujou náhodně nějaká pravidla hry z balíčku nebo třeba, mapa že se staví. Pak bych byl rád kdyby to byla hra, která bude mít více možností výhry (ekonomika, válčení, technologie, kultura, ...).

Zkoušel jsem se sám dívat a z toho co mě zaujalo, ale nejsem si jist tak je:

Civilizace
Age od Empires
Shogun (Ten mě láká kvůli té věži, ale nevím moc jaká je opakovatelnost)
Puerto Rico

Jinak co se týče těch her co vlastní kámoši, tak jsem každou hrál asi 3x a musím říct, že se mi k tomu nechce moc vracet, přijde mi to hodně takový stereotypní ty hry (je to daný asi hodně tím, že jsem od toho očekával víc). Tudíž bych preferoval klidně něco víc rozsáhlejšího, aby to splňovalo, že s každou hrou to je jak něco jiného.

Doufám, že si moc nevymýšlím :D Nějak s koupí první hry (ten Carcassone nepočítám, možná že bych ho i prodal) bych si chtěl dát záležet a koupit takovou první, co mi přiroste k srdci. Určitě za každou radu budu rád :)
27.4.2018 16:48:20

Jestli mohu
Více cest k vítězství: Lords of Hellas
Každá hra jiná: Legacy (Pandemic, nebo počkat na Charterstone), případně Panství hrůzy (kooperativka) nebo Descent (semi nebo koop), když už jsme se dotkli toho dračáku.

Vše v Čj

Případně Gaia - sice není česky, ale je jazykově nezávislá a pravidla ke stažení.

edit: ale jestli ti Scythe přijde stereotypní, tak mám obavu, že ti nebude pomoci...

A pak mi ještě napadla šílenost 504 ;-)

27.4.2018 17:05:29 | Upraveno autorem (porovnej)

Diky
Díky moc, kouknu ještě víc na Lords of Hellas, Charterstone. Gaia ještě mrknu, už jsem o tom někde četl, myslim, že se spojenim s AoE. A 504 jsem si vygooglil a to zatim je favorit :)

Ten scythe tam spíš, že člověk tak nějak ví do čeho jde a moc se toho tam extra nemění a já čekal, že tam bude trochu víc se surovinama, že se dají např prodat atp.

Na descent mapě jsme hráli DrD. A nevím, všichni si to chtěli zkusit a já měl plný papuče vymejšlení příběhů DrD.

Pořád je mi trnem v oku ten Civ.

27.4.2018 17:34:25

EURO nebo AT?

Po přečtení tvého článku mě v hlavě vyskočila žhavá novinka "LORDS OF HELLAS" která splňuje většinu tvých požadavků. Pravidla se sice nelosují ani nemění, což naopak zvyšuje hratelnost a zážitek ze hry. U her tohoto typu přílišná složitost škodí.

Ohledně SHOGUN právě skončila Kickstarterová kampaň na speciální edici "BIG BOX" a půjde do výroby a koncem roku bude k dispozici...jen základní krabice by se brzy ohrála.

Samozřejmě bavíme se tady i o ceně, kolik bys byl ochotný do hry vložit...chystá se CZ lokalizace epické hry "TWILIGHT IMPERIUM IV" nebo úspěšné fantasy "MAGE KNIGHT" která vyjde v "ULTIMATE BOX" edici s veškerým materiálem, který ke hře vznikl.

Tvým zadáním se pohybujeme někde mezi AT a EURO. Pokud tě Scythe přijde stereotypní a chtěl bys něco více EPIC, asi bychom se měli řadit spíše do AT (Ameritrash games) a možná by tě zaujaly hry jako XIA, Zombicide, Nemesis - lae to jsou poměrně vše noviny a dost špatně sehnatelné.

XIA
https://www.kickstarter.com/projects/1438045410/xia-embers-of-a-forsaken-star-and-xia-missions-and?ref=nav_search&result=project&term=xia

Zombicide
https://www.kickstarter.com/projects/cmon/zombicide-invader/description

Nemesis
https://www.kickstarter.com/projects/awakenrealms/nemesis-board-game?ref=nav_search&result=project&term=nemesis

Ale jsou to hry závislé na jazyku a poměrně cenově okolo 2.000-5.000 Kč a je třeba to dobře rozmyslet i kvuli herní skupině lidí.

27.4.2018 18:24:47

Recenze
Jinak určitě doporučuji pro každou hru, která tě zaujme, podívat se na recenze tady na Zatrolených hrách, nebo pak na youtube na videokanály různých deskoherních skupin jako Deskofobia, kde jsou vide recenzí, ukázky hraní, unboxing atd...

To vše tě dá spoustu informací o dané hře.

Jinak rok 2018 vypadá na deskoherní smršť a velké epické hry rostou jako po dešti :-)

Držím palce s výběrem

27.4.2018 18:42:05

....

7 divů,tikal,el grande, smallworld...... třeba ... pro začátek
Kartovka glory to rome.
A šogun se v základu určitě neohraje ... :o)

30.4.2018 15:55:52

hmm
odporucit mu TI4 ako prvu hru.... to fakt? A ako casto si ju asi tak zahraju :-)

30.4.2018 20:10:51

TI4
V plné CZ lokalizaci je to hra jako jakákoliv jiná....pokud BloodRage, Scythe a podobné je nudí, je třeba hledat v různých vodách.

Jak často si ji zahrajou? :-) Jak často chtějí :D

30.4.2018 22:30:54

.....
Historia,Tikal, Caylus,V roce draka.

1.5.2018 00:17:28

Eclipse
Kdyz uz mluvite o TI4, je nutne zminit Eclipse, ktery bude letos (nejspis) vychazet ve druhe edici, vylesteny a vic sexy nez driv. Kazda hra je jina, kazda rasa je jina, mapa je jina, technologie jsou jine. Znovuhratelnost zarucena. Jen je to na dlouho. Na krabici sice pisou 30m/hrace, ale ani po nekolika letech jsme se nedostali pod prumer hodinu na hrace (vcetne setupu a boxingu), takze je treba s tim pocitat. A co se stylu tyce, myslim, ze je to zminovana kombinace ATEURO - je treba mit slapajici economy engine, ale drive ci pozdeji se dostane na souboje a mrskani kostkama. Za me doporucuju, soucasnou prvni edici mam komplet, se vsemi rozsirenimi.

_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco of FFG, koupím si radši originál.

2.5.2018 08:43:59

lacko
To ako fakt? Eclipse hodina na hráča? Ani zo setupom. Za posledných x našich hier som nezažil eclipse na dlhšie ako 3 hodiny hrubého času v štvorici aj so setupom, čúraním, jedením pitím aj hocičím. :)
Nie ste vy tak trochu viac premýšľavejší hráči?

2.5.2018 09:57:44

.
Tak abych taky něco napsal (pořád v práci a trochu jsem i na to tady pozapomněl :D ).

TI IV si bude na 100% kupovat kámoš a bude si kupovat ještě Rising Sun.
Lords of Hellas by mela prijit jednomu v kickstarter edici do druhy skupiny, s kteryma bych taky mel zacit hrat.

Já co jsem se tak různě koukal na recenze a všechny možný weby a porovnával, tak v tuto chvíli jsem více či méně rozhodnut.
Shogun Big Box (dotisk a bude s 4ma rozšířeníma někdy v říjnu) budu brát. Koukal jsem na Gaia Project, ale nebylo to uplně ono. Hodně mne zaujala Xia, ale je to poněkud dražší, takže pokud tak časem. No a pak mne velice nadchlo právě Eclipse. Přišlo mi, že to je přesně něco takového co by mi vyhovovalo. Stále váhám nad Civ, která se mi také líbí. Uvažoval jsem i nad českým Through the ages, ale mně se tak líbí exploration, otočení a zjištění kde že to jsem atp.

Takže teď pokud za slušno koupim na bazaru, tak to bude Eclipse, pokud ne, tak asi Civ a počkám s Eclipse na 2.ed., i když jestli se neví, kdy bude, tak možná čekat nebudu :D

5.5.2018 16:57:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Karak - věž na kartičky
Karak - věž na kartičky
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas