Bazar - jak balíte hry pro odeslání?

Ahoj, potřebuju poradit ohledně posílání her přes bazar.

Chtěl bych poslat krabici (cca 30x30x10). Chtěl bych jí zavřít do lehce větší krabice, aby hra byla chráněná, přijde mi, že zabalit jí rovnou do "bublinkovky" nebo něčeho podobného je málo. Asi tak po týdnu hledání jsem zjistil, že najít vhodnou krabici je peklo. Buď jsem našel krabice malé, obří, na zakázku za 3000 kč jednu, nebo když už někdo prodává krabici dobrých rozměrů (chtěl jsem cca 35x35x15), tak jí prodává na paletě po 1300 a více kusech.

Pokud jste posílali hry přes bayar, kde jste sehnali dobrou krabici, případně jak jinak jste jí zabalili, aby se nepoškodila?

Děkuji.

30.5.2022 13:44:02

Pouze velké množství bublinkové folie a nikdy nebyl problém, ale věřím že někdo s tím může mít špatné zkušenosti.

30.5.2022 13:46:52

já buď používám krabice ve kterých mě přijdou hry a ty si upravím a nebo když potřebuji dojedu do stavebnin a tam požádat skladníka o krabici a oni jsou rádi že se těch velkých zbavují :-) a pak si je doma upravím

30.5.2022 14:02:29

Čas od času se mi doma nějaké krabice nahromadí, asi nejlepší velikost pro balení deskovek byly krabice od vína (na 6 lahví) - použil jsem dvě, částečně je nařezal a slepil je dohromady. Kromě bublinkové folie ještě používám takovou tu “samolepící” folii jako první vrstvu kolem krabice.

30.5.2022 14:15:04

Krabici vždy zásadně o něco větší a pak vyplnit, je jedno jestli bublinkama nebo papírem, důležité je vytvořit deformační zónu pro nárazy, a sehnat krabici taky nikdy nebyl problém (v práci, od známích atd).

30.5.2022 14:15:28

Přestal jsem vyhazovat krabice od deskovek a zatím netrpím nedostatkem krabic.

Skladuju je ve sklepě, mám je ve dvou komínkách a malé mám vložené do velkých.

Stejně to tak dělám s výplňovým materiálem, který si uchovávám:

  • Nastříhané papíry
  • Bublinkové fólie
  • Takové ty nafouknuté polštářky
  • Polystyrénové polštářky

A pak používám “domácí odpad”, např. papíry po skartaci

Pokud mám strach o rohy her, tak hrany hry vyztužím zbytky z krabic.

 

30.5.2022 14:27:44 | Upraveno autorem (porovnej)

@tokura  Amen

30.5.2022 15:13:49

Daji se sehnat krabice idealnich rozmeru i po min kusech. Otazka je samozrejme cena takove akce…

napr tady https://www.top-obaly.cz/produkt/kartonove-krabice-5vvl-delka-400-499mm

Jinak se taky snazim jit cestou recyklace krabic dodanych z eshopu, pripadne domaci uprava krabic z ruznych kamennych obchodu (coz ale teda znamena jistou casovou investici navic) a dukladne vycpani vnitrku, jak jiz bylo zmineno.

30.5.2022 17:37:32

hocijaký najbližší obchod bude mať pravdepodobne zbytočnú krabicu na vyhodenie. Alebo ďalšia možnosť nezamestnaná suseda na materskej, tie toho majú vždy dosť v zásobe z nekonečných objednávok (overené) :D 

 

30.5.2022 18:17:57

Posledni dobou jsem se zbavoval krabic od rozsireni a posilal v nich jine hry :] Par lidi mi psalo, ze je to pobavilo a ja jsem rad, ze jsem si uvolnil misto. Obecne bych si to ale troufl udelat jen s hrami u kterych vim, ze si je budu nechavat - lidi casto ty krabice od rozsireni chteji, prestoze se vsechno vleze do jedne krabice. 

30.5.2022 20:21:19

  1. nevyhazovat krabice
  2. vnitřně se srovnat se s tím, že prostě krabice bude o hodně větší než hry co posíláte, nejrychlejší je vycpat velkou krabici, ne shánět odpovídající rozměr

nějaký obchod má krabice na vyhození…to jsem zažil několikrát a nefunguje to… někam dojdete, mají toho tuny a dají vám jen jednu krabici/borec se tváří jakože mu dáte za ni dvacku; je z toho debata, kdy tam stojíte deset minut postupně se seběhne x lidí a nakonec se shodnou, že to musí schválit vedoucí, a že si máte zítra kvůli tomu zavolat a diví se, že chcete krabice a ne to s nimi řešit týden; mají krabice zcestných rozměrů a přesvědčují vás ,že si je máte vzít, když jsou zadarmo; čím víc toho vyhazují, tím větší mají problém s tím, že si něco chcete vzít. Každopádně všichni mají nutkavou potřebu to s vámi rozebírat,  zaujímat k tomu stanoviska, namísto toho aby vám dali 10 krabic z 200 které budou stejně vyhazovat. Ještě jsem nezažil, abych někam vlezl, řekli tady si vezměte co  chcete, stejně to vyhazujeme,  a do 5 minut jsem byl venku.

11.6.2022 20:51:59 | Upraveno autorem (porovnej)

Mě teda spíš zarazila ta cena 3000,- jinak to ale dělám vlastně stejně jako ostatní.

11.6.2022 21:36:10

czechImenhotepe tak to máš riadne veľkú smolu… alebo dobrú predstavivosť a kecáš… Keď som sa zbavoval hier pred x rokmi, tak som to riešil vždy cez najbližšie obchody… žiadne otravné debaty ani vypočúvania som nezažil. A škatulu som zohnal do 5 minút aj s cestou domov. 
S pohodlnosti teraz prázdne škatule tiež odkladám v pivnici. 

12.6.2022 17:04:55

Pouzivam krabice v ktorych mi nieco prislo, inak krabice beriem v Lidli ( ked vykladaju mrazeny tovar, tie krabice su idealne na veci s rozmerom ako Postovy kurier) a v Tescu pred Vianocami ked vykladaju darcekove balenia alkoholu, tie maju po 6/12 kusov v pevnych krabiciach idealnych na rozmer hier ako TTR. Este nikdy s tym problem nemali, este mi aj podakuju ze musia toho menej vyhadzovat. 

Ked velkost nepasuje, tak krabicu upravim lebo 

 1. ani ja nemam rada ked idem napr. z prace, ovesana ruksakom s PC a 2 taskami s nakupom s tym, ze ved ma caka v zasielkovni jedna hra, to este zvladnem odniest a tam mi daju krabicu ako od televizora (tak posiela hlavne mall a brloh, na dne krabice  jedna hra a nad nou 30 m pokrceneho papiera alebo vzduchovych vankusikov, ale uz mi aj tu z bazaru prisla krabica na ktorej bolo napisane 6x Takenoko a vnutri bola len jedna hra tej velkosti a 5/6 krabice vypchatej smetami)

2. ked sa  kurier  bude musiet koli poloprazdnym krabiciam obracat 2x, tak velmi rychlo sa to premietne do cien zasielkovne.

12.6.2022 18:48:15 | Upraveno autorem (porovnej)

Já jsem tedy určitě raději, když mi přijde kvůli jedné deskovce krabice velikosti crt monitoru, jak tu někdo zmiňoval. 

Špatné balení mají Megaknihy, balí do zbytkových kartonů, ale není to krabice s pevnými hranami, takže pokud máte v zásilce nějaké měkké krabičky, např. nějaká rozšíření, tak s velkou pravděpodobností přijdou jako placka. Žádné deformační zóny. 

Velmi pěkně balí deskovky Knihy Dobrovský, větší pevná krabice, výstelka bublinkovou fólií, volný prostor vyplněn vzduchovými pytlíky. Takhle by to mělo ideálně vypadat. 

Planeta her zatím vždy taky ok. 

Zklamaný jsem z balení u TLAMA games. Čaroknihu mi poslali v papírové krabici, která těsně kopírovala krabici s deskovkou. Žádné deformační zóny… a taky to schytala jedna z hran. Příště promo karty oželím, objednám jinde a výrazně levněji.

U rajdeskovek.cz mi zase přijde, že při zaslání Zásilkovnou nezáleží na tom, kterou Zásilkovnu si zvolíte, ale vyberou nějakou sami náhodně podle fakturační adresy. Ověřoval jsem to u Zásilkovny a ty random adresy doručení už mají přímo od odesílatele. Ten jejich sparťanský eshop to možná u neregistrovaných uživatelů zahazuje. Určitě doporučuji použít pole pro poznámky a ještě jednou vepsat zvolenou Zásilkovnu. 

16.6.2022 16:20:26

Nejlepe z obchodu bali myslim Imago.cz. Vzdy kazde zabaleno, ulozeno tak, aby se hry navzajem neponicily. Konzistentne dobre zkusenosti mam take s Fox in the Box.

Bohuzel TLAMA mi uz poslali hry ulozene tak spatne, ze se krabice deskovek vzajemne protlacily. Nebot to mel byt darek, hodne zamrzelo.

S temi zkusenostmi se proto snazim balit:
1. alespon do folie v samotnem kartonu,
2. pokud je karton tlusty, potom muze byt akorat na hru, jinak vykladam kolem zmackanym balicim papirem,
3. u vice her uvazovat, jak se budou v krabici hybat a ulozit je tak, aby se vzajemne neposkodily,

4. mekke veci, co by se mohly poskodit stlacenim vystlat kartonem ci vlozit do mensi krabicky.

Jeste si musim navyknout vystlat krabici nez tam deskovku vlozim, to zatim moc nedelam.

Pro Reroll jsem objednal i hromadu novych krabic, ale nejcasteji vyuzivam krabice a obalovy material z deskovek, ktere jsem dostal (zpravidla KS).

20.6.2022 09:32:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Marvel Unite - základ + 2 rozšíření
Marvel Unite - základ + 2 rozšíření
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas