Začátečnická figurková wargame

Jakou figurkovou wargame (snad je to správný termín, myslím hry jako X-wing, Warhammer, Star Wars: Legion) byste doporučili jako vstupní, respektive vhodnou pro začátečníky v tomhle žánru? 

1.9.2021 18:54:22

World of tanks miniature game

Tanky sou slozene, zaklad cca 800kc za 4 tanky a zetony, karty, kostky.

 

 

1.9.2021 19:40:36

Přece Memoir…

1.9.2021 20:16:00

Doporučuju ušetřit peníze a zkusit Gaslands nebo A bilion suns od Osprey Games. 

1.9.2021 22:52:25

Memoir není ani tak moc figurkovka v klasickém slova smyslu, protože figurky jsou jen počítadlo životů jednotky. 

@Lukikata Otázka je, co od hry očekáváte. Figurková hra je asi tak stejně konkrétní jako karetní hra. Těch her je hodně a každá nabízí něco jiného. Chcete lítat/plout, manévrovat a střílet po sobě? Chcete bitku 2 skupin postav proti sobě v nějakém terénu? Nebo bitvu jednotlivců? Chcete sporotvní hru? Tanky? Nebo něco jednoduššího, co můžou hrát i děti? Sci-fi? Fantasy? Marvel? Chcete do toho investovat, nebo jen vyzkoušet co nejlevněji?

1.9.2021 23:39:37

Pokusím se to trochu specifikovat. Hledám něco, co nebude moc dlouhé - herní doba tak do dvou hodin. Jednoduchá pravidla by byla taky dobrá, ale to není tak podstatné. Hlavní je, aby ideálně už základní sada, nebo jen s přidáním pár rozšíření byla dost variabilní, aby se hned neohrála.

2.9.2021 08:55:05

Wargane a ohrat?

Wargeme je zivotni styl, bud naplno nebo vubec.

Ja to zkousel s warzone a to sypani penez a studovani pravidel me hned vylecilo.

 

Ale oslovili me world of tanks, lehke, rychle, variabilni, do penez to poleze jen tehdy pokud budes kupovat vsechny 4 narody.

2.9.2021 10:31:54

Jen ať víš, do čeho jdeš.


https://deskoherniinkvizice.podbean.com/e/top-5-figurkove-hry/

----------
Člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

2.9.2021 11:03:34

Zkus godtear 

2.9.2021 11:13:11

Něco jako “vstupní wargame” bych úplně pustil z hlavy. Vyberte si rovnou to co vás bude bavit s ohledem na čas nezbytný na barvení=největší časová dotace na celý koníček. Doporučuji ať už zvolíte cokoliv vybrat si frakci, kterou budete schopni nabarvit, tzn. např. u warhammeru 40000 bych zvážil nekrony, kteří se barví snadno, oproti např. různým scifi rytířům v nablýskaných zbrojích. Je to především velice časově náročná modelařina a barvení, hra je zpravidla často až druhotná. Finanční náročnost je ve finále to poslední. Variabilita=zpravidla vychází z toho, že hrajete s 1 armádou proti různým protivníkům, nevychází z toho, že si na začátek za několik tisíc koupíš x krabic k nabarvení.

Na začátku bych zjistil, jestli mně bude bavit barvení. Např Warhammer Underworlds starter za bratru 1200 Kč  k tomu nějakou sadu barev za bratru 800 Kč. Pak bych do toho sypal teprve další tisíce a řešil variabilitu.

Resp bych nutně ani nezkoušel wargame, ale sehnal levně figurky a zkusil barvit. Samozřejmě potřebuješ protihráče se stejným koníčkem, představa, že si koupíš základní box a budeš barvit na rozjezd několik frakcí, je nesmysl, pokud to fakt nejsou jednotky figurek.

Pokud chceš hrát hru x, rovnou se dívej na kolik se to staví bodů, mrkni na net kolik času zabere nabarvit komplet armádu a jaké jednotky/barvy budeš potřebovat. To co je v základních boxech je vždy děláno tak aby si koupil něco dalšího. 

Hodně bych se díval na to, jak dlouho je hra na trhu a kolik to hraje lidí, věcem jako godtear bych se vyhnul obloukem, takových her už tu bylo a zpravidla zhasnou a skončí na nedostatečnou podporu hráčů, věci jako warhammer, infinity, malifaux vydrží na trhu roky, takových her je menšina, z toho co se nabízí. Barvit 20 figurek a pak přecházet na něco jiného, kde potřebuješ jiné barvy a vyhodíš x hodin stráveným barvením, fakt nechceš.

Je to primárně modelařina, na kterou potřebuješ spoustu času a protihráče, hrát to jen ve 2 se stejnými armádami je často nesmysl, ohraje se to velice rychle, bez ohledu na to kolik do toho nalijete času a peněz.

2.9.2021 11:14:54 | Upraveno autorem (porovnej)

Já bych se možná ani nezaměřoval tolik na to malování. Jako na samotnou hru. Pokud ti to nesedne, jsou to vyhozené peníze. To platí jak pro hraní, tak dvojnásob pro barvení.

Varianta jsou už namalované modely. Třeba zrovna ten X-Wing. To je dost kvalitní hra, kde si můžete vyzkoušet základ, a když sedne, tak případně přikupovat lodičky pro větší variabilitu.

Nebo ten World of Tanks, co je dost podobná věc, to taky nutně nepotřebuje nabarvit, když má každá frakce vlastní barvu. Nebo případně na to dát nějakej základní wash a hned to vypadá líp.

Poor man's varianta je koupit si plastový vojáčky v hračkářství a zkusit různý pravidla skirmishovek, co se daj na internetech vypůjčit.

2.9.2021 12:30:48

A co zkusit tohle? Jsou to všechno hry s pravidly na stránku a něco, panáčky si vem jakékoliv a zkus jestli tě tento styl hry bude bavit.. (https://onepagerules.com/).
Na druhou stranu hraní něčeho takového s nějakými plastovými vojáčky moc nenadchne samo o sobě, když si domluvíš ukázkovou hru s někým v okolí, kdo na stůl šoupne hezky namalované figurky a všechno vysvětlí, je mnohem větší šance, že tě to pohltí.. o tom to i trochu je, pokud tě láká scifi, asi těžko podlehneš fantasy rytířům a naopak, ať je systém sebelepší. Hodně lidí jako já často ani nedbá na pravidla a když mě osloví hezké figurky a lore hry, často pořídím jen abych si to namaloval a měl a možná to pak i hraju, což je bonus :) Doporučovat něco mi moc smysl nedává, spíš si zjisti, co se v blízkém okolí hraje a podle toho vybírej, protože zase co je platné, když si namaluješ armádu, ale nebudeš pak mít s kým hrát, protože lidi v okolí hrajou něco jiného :)

2.9.2021 14:57:24

Zalezi, co vas taky laka za tema.

Pokud se to teda da povazovat za figurkovky, tak ja mam treba rad Wings od Glory resp. Wings of War ( #Wings of Glory: WW1 Duel Pack ) - letadylka z prvni ci druhe sv. valky. Ale k poradnemu vyblbnuti to chce vic letadylek. WW1 je jednodussi, WW2 je lehce komplexnejsi.

Pak mam rad od stejneho autora #Sails of Glory - lodicky z dob Napoleonskych valek. Tady se mi hrozne libi, jak je pochopitelne udelany treba pohyb proti vetru. Navic SoG nabizi velkou skalu nastavitelne obtiznosti - da se to hrat jako uplne jednoduchoucka hra az po velmi komplexni uroven, kdy musis resit treba nabijeni/prebijeni, opravovani a ja nevim, co vsechno, protoze kazdy clen posadky ma taky jen dve ruce. Navic v zakladnim setu jsou 4 lode a tim, ze to tak rychle nelita po stole, tak uz s tim se da docela dobre vyblbnout.

3.9.2021 09:48:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Já sice žádnou figurkovku zatím nehrál, ale osobně se mi libí Star Wars Legion. Zaujalo mě téma a hlavně je to dostupné.

Dálé jsem se ještě koukal na Bolt Action. Téma WW2. Stačí nakoupit US a Německé figurky a dá se hrát.

3.9.2021 16:18:17

Star Wars Legion mám a som spokojný, kúpil som cca pred 3 mesiacmi, 

teraz som akurát dokupoval 2 jednotky na každú stranu a ďalšie kocky,

je to rýchle a prehľadné aj manželka to nemá problém hrať a to má rada eura bez náhody

3.9.2021 16:29:58

Nás kdysi docela chytlo The Elder Scrolls: Call to Arms - figurek potřebuješ jen pár, a popř. ti budou stačit i figurky z jiných her. Na jednoho hráče tam můžeš klidně hrát jen s dvěma, třema figurkama. Jen upozorňuju, že pokud bys šel do originál figurek, je tam dost sestavování a lepení…

9.9.2021 15:15:26

Vybíráme z Bazaru

BioShock Infinite: The Siege of Columbia
BioShock Infinite: The Siege of Columbia
Akt. cena: 1099 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas