Warhammer Quest: Dobrodružná karetní hra vs. Pán Prstenů karetní hra


Ktorú z týchto hier by ste si vybrali? Aký je medzi nimi rozdiel? Ich klady, zápory. Ktorá je jednoduchšia a ktorá náročnejšia. Jednoducho - ak by ste mali možnosť jednu si kúpiť, ktorá by to bola. Ďakujem
10.8.2018 09:46:29

porovnanie
ahoj,

tak to je ako porovnávať hrušky a jablká :) Za prvé Warhammer Quest je ACG a Pán Prsteňov je LCG hra. Vo Warhammeru máš k dispozicii iba 4 karty akcii, ktoré môžeš medzi dobrodružstvami vylepšovať. Pán Prsteňov, tak tam si musíš pred hrou poskladať svoj herný balíček, a to nie je nič jednoduché. Čo sa týka príbehu, tak Warhammer Quest je taká oddychovka na herný večer, kdežto Pán Prsteňov má hlboký príbeh na niekoľko večer, ale bude ťa to stáť hodne veľa peňazí. Keď sa budeme baviť o hre ako takej a jej mechanizmoch tak WQ je jednoduchší s časťou náhody, ktorú reprezentujú kocky. Pán Prsteňov je zase hand management bez kociek. Na koniec asi toľko Warhammer Quest je super ku pivku a partii kamarátov na jeden večer. Pán Prsteňov je hard core hra na dlhé zimné večeri o samote pri sviečkach.

PS: asi by som si počkal na novú hru od FFG Heroes of Terrinoth (rovnaký herný mechanizmus ako WQ), teda ak nemáš problém s angličtinou, pretože Blackfire to na 100% nebude lokalizovať po fiasku s WQ.

Ladislav

10.8.2018 10:05:44

...
Pán prstenů má výhodu v tom, že pokud tě bude bavit, tak můžeš kupovat nové scénáře. Otázka je, jestli budeš chtít dávat 220kč za jeden scénář který dohraješ za hodinu. Pouze pro 1-2 hráče. Musí tě bavit skládat si před každou hrou svůj balíček karet. Mě to nebavilo. Měl jsem pocit, že je ve hře příliš náhody. Vše závisí na tom, jestli si táhneš karty které pro daný scénář potřebuješ. Měl jsem pocit, že toho ve hře nic moc neděláš. Prakticky se rozhodneš, která z postav bude cestovat a táhneš karty z balíčku nepřátel. Jaké karty táhneš netušíš. Pokud budeš mít štěstí tak ve výpravě uspěješ. Pak následuje boj, kde si spočítáš kdo dal komu jaké zranění.

WQ má 4 scénáře a lze hrát i jako kampaň. Pro 1-4 hráče. Scénáře jsou docela těžké a pokaždé trochu jiné protože lokace a nepřátelé se přidávají náhodně. Náhoda je zde ve formě kostek které ale můžeš přehazovat. Vstoupíš do nějaké oblasti ve které je určitý počet nepřátel. Tuto oblast musíš vymlátit, abys mohl pokračovat. Máš na výběr 4 akce v každém kole. Každá akce je dobrá a často se budeš rozhodovat, kterou z nich zahrát. Každá akce má navíc ještě nějakou další akci (dle postavy).

Herní doba obou her je +- stejná stejně jako obtížnost. Pán prstenů mi přijde náhodnější a celkově mě více bavil WQ.

11.8.2018 07:49:29

Heroes of Terrinoth
Být tebou tak taky počkám na Heroes of Terrinoth.. bude to vpodstatě nově vydaný WQ, s tím, že tam určitě dají něco nového a vzhledem k tomu, že to bude z jejich světa a lidi se na to těší, tak určitě pojedou zase nějaká rozšíření jak bývá zvykem FFG..

Pán prstenů bych bral jen pokud do toho chceš nasypat alespoň 2000 a víc, protože jinak jsi jen se základem dost omezený co se týče stavění balíčků a taky i dobrodružství.. Ale jinak je to hezká hra a dobré že se dá pěkně jet solo (to mě teda osobně úplně nebaví, ale je to jedna z mála her kde jsem to překousl a něco odehrál :) Mají fakt nádherné ilustrace..

Po nějaké době kdy sem nechtěl ale dávat další tisíce do pána prstenů (měl jsem jen dva první cykly celé - tj core + 6 balíčků, khazad dhum +6 balíčků) jsem si řekl, že to zas tak často nehraju a taky mi tam docela vadila ta náhoda jak píše Gotti, ve WQ (potažmo HoT) je náhoda mnohem menší, víc záleží jak využiješ skilly a je třeba pečlivě plánovat.. V PP když dostaneš špatný karty na ruku, tak to často může znamenat rychlý konec..
PP jsem později prodal a znovu už bych do něj nešel, to radši třeba něco dalšího (Arkham karetní třeba, i když ten na tom s náhodou asi bude podobně)

A silně zvažuji koupi Heroes of Terrinoth, protože ten WQ se mi moc líbil co jsme hrávali..

13.8.2018 19:58:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Nastupovat, prosím od Dino Toys
Nastupovat, prosím od Dino Toys
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas