Sólo hry s kvalitným príbehom


Ahojte,

chcel by som vás skúsenejších poprosiť o nejaké tipy na hry s kvalitným/silným príbehom, ktoré sa dajú hrať aj sólo. Mám doma Tainted Grail (Gloomhaven ma neláka), čakám na 7th Continent. Páčil sa mi Detektív aj Exit únikovky. Teraz nedávno som narazil na Únikové příběhy: Procitnutí a veľmi ma to zaujalo, takže si to asi kúpim. Čiže záber je celkom široký. Budem rád za každé odporúčanie. Ďakujem.

Ešte chcem doplniť, že preferujem hry v CZ/SK, ale ozajstnú kvalitu typu spomínaný 7th Continent rád zaplatím aj keď je v ENG.
19.10.2020 10:48:33

...
Předpokládám, že silný příběh očekáváš takový, který kontinuálně prostupuje a graduje celou hrou a ne jen sled příběhových událostí, které spolu ani nesouvisí (což vylučuje hry jako Near and Far (Cestou necestou), Tales of Arabian Nights, This War of Mine...)

České hry - ale spíše pro mladší:
Plyšová Hlídka
Kolonie

Co má vyjít českého:
Forgotten Waters od Mindoku (sice nevím jak moc to bude v sólu hratelné, ale autoři tam s druhou verzí přidali i sólo mód)

Vydané hry v angličtině, ale s českým překladem zde na zatrolenkách:
Folklore the Affliction

Vydané hry v angličtině:
Legacy of Dragonholt
Sherlock Holmes Consulting Detective

Co má teprve vyjít se silným příběhem, ale v angličtině, hratelné sólo, na které se osobně velmi těším (Běželo na kickstarteru, nevím jestli se ještě bude dát Late pledge, případně pak na bazaru pokud se toho bude někdo zbavovat)
Oathsworn: Into the Deepwood
Aeon Trespass: Odyssey
Time Legends: Destinies
Solomon Kane
Isofarian Guard
7th Citadel
Tainted Grail 2. vlna :-)

Jinak nevím jestli jsi zkoušel gamebooky, mohu doporučit sérii Lone Wolf a Gabriel Knox s napínavým a navazujícím příběhem. Lone Wolf má českou edici (díly 1-15), případně se dá vyzkoušet anglická edice pomocí androidí aplikace Lone Wolf Saga. Gabriel Knox je od českého autora.

19.10.2020 11:47:08 | Upraveno autorem (porovnej)

re :
Rozhodně Plyšová hlídka i Kolonie. Scénáře ke karetnímu Arkhamu mají taky pěkný a mírně větvený příběh (Dají se stáhnout na FFG, takže si třeba můžeš přečíst intro, jestli tě zaujme).

Ten sedmý kontinent...hmm nevim no. Ano geniální hra, ale abychom to zase moc nepřehypovali. Je sice fakt, že tam nějaký příběh je a že je hezky integrovaný přímo do herního světa, ale že by to bylo třeba na úrovni TG, nebo plyšovky. Tak to ani náhodou! Jestli chceš něco kde příběh je fakt hybnou silou "hry" a je vlastně hrou samotnou, tak je to jeden ze starších kickstartetových projektů jménem Forest of Fate. Připomíná od pohledu 7th Continent, ale je to něco úplně jiného. Akorát je problém, že tam kromě příběhu skoro není žádná hra :-) Má ovšem docela dost unikátní mechanismy. Oba dva.

Taky jsou příběhově hodně pěkné Time Stories, ale i když je to kooperativka, tak pro jednoho to tak úplně není, té hry v tom taky moc není a má to trochu legacy charakter. Pro dva v pohodě.

19.10.2020 14:52:55

...

Ďakujem za super tipy. Plyšovú hliadku mám už dlhšie v pláne na Vianoce, chcel by som ňou priviesť k častejšiemu hraniu aj staršiu dcéru.

Kolonie ma doteraz nenapadla, ale určite ju idem pozrieť.

A veľká vďaka za Forest of Fate aj Folklore the Affliction, nepoznal som, ale už ich mám na radare a budem sa snažiť ich zohnať.

19.10.2020 15:21:11

re :
Cca 1/3 Forest of Fate je dostupná jako pnp ke stažení. Kniha příběhů je buď papírová, nebo hodně pěkně zpracovaná digitálně, na webu, nebo jako appka do mobilu. Není to možná ta úplně nejlepší hra jakou můžeš sehnat a za kontinent bych jí určitě nevyměnil. Ale je to zajímavá zkušenost.

19.10.2020 15:58:09

Deskofobie

Pokud jste neviděli, tak můžete zkusit mrknout na seznam sólo her od deskofobie na YouTube.

20.10.2020 07:29:50

Solo
Ze zde uvedených bych vyšvihl především Tainted grail. Hra pro sólo jako dělaná a příběh to má asi jeden z nejlepších co jsem ve hrách zažil...
Příběh na úrovni a vhodný pro sólo je pak i Detektiv,nebo Kronika zločinu...

20.10.2020 08:12:40

z trocha ineho sudka

Dostal som tip na hru Discover: Zeme nezname, precital som si asi vsetky mozne nazory na nu tu aj v komentaroch recenzii na YouTube, ale nakoniec sa rozhodol ju kupit. Dnes totiz stoji cca 15 € a to si myslim nie je nic hrozne. A za tuto cenu som dostal fajn zabavu. Pribeh tam sice nejaky je, ale vytvara sa aj samotnym hranim, tak keby niekto chcel tip, tak aj tato hra moze splnit svoj ucel, hlavne za tu cenu, ktoru teraz ma.

21.10.2020 17:03:55

Melandor
O Tainted Grail a Detektivovi v právě psal že má, a že chce tipy na jiné ;-) Ale jinak souhlasím že Grál je jedna z nejlepších příběhovek.

21.10.2020 17:16:53 | Upraveno autorem (porovnej)

AlSorna
No jestli se ti líbil Detektiv, tak rozhodně doporučuji sérii Sherlock Holmes Consulting Detective. Nic proti Detektivovi, ale po příběhové stránce je ta hra podle mě celkem slabá a dialogy jsou vyloženě o ničem. Z Sherlocka jsem hrál zatím pouze několik případů, ale kvalita dialogů i scénáře je na mnohem vyšší úrovni. Navíc je možné hrát samostatné případy.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

21.10.2020 17:55:38

Sherlock

Ten Sherlock vyzera velmi dobre len sa prave obavam, ze by som si jeho kvalitu neuzil kvoli anglictine a zlozitosti dialogov.

21.10.2020 18:32:51

AlSorna
Když počkáš zhruba měsíc, tak Sherlock Holmes Consulting Detective: Thames Murders and Other Cases by měl být kompletně přeložený. Dneska jsem dodělal třetí případ, zítra si ho ještě jednou v rychlosti přečtu, abych udělal korektury a dám ho k dispozici ke stažení. Když to půjde dobře, tak během tří dnů bych mohl mít dohraný a přeložený čtvrtý případ. A pokud udržím tempo, tak někdy v půlce listopadu bych to mohl mít přeložené všechno.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

21.10.2020 18:57:38 | Upraveno autorem (porovnej)

re :
A ještě jeden tip tentokrát na silnou příběhovku napsanou dokonce na motivy skutečných událostí. Razorhurst. Co dokážou někteří lidi na koleně je občas neuvěřitelný.

26.10.2020 14:42:42

louza
Díky za tip! Zběžně jsem zkouknul PnP a vypadá to opravdu hodně zajímavě. Na to, že to dělá někdo na koleně tak klobouk dolů.

26.10.2020 15:07:38

Vybíráme z Bazaru

Arkham horror: Card game
Arkham horror: Card game
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas