Rising Sun vs. Lords of Hellas

V duelu RS a LoH, kdo podle vás vítězí?
Resp. kdybyste se měli rozhodnout pro jednu z nich, která by to byla?
24.5.2018 10:06:06

Mám obě KS edice
A u mě rozhodně vítězí RS. Obě hry hrány ve 4 lidech. Vizuál, hratelnost, zábava vše u mě s jasnou převahou drtí Rising Sun.

Lordi zřejmě půjdou pá.... Uvidíme až dorazí zbytek titan pledge...

24.5.2018 10:19:27 | Upraveno autorem (porovnej)

RS
Hral jsem obe a za me je lepsi RS protoze tam jsem citil atmosferu u LoH jsem citil jen to anticke tema ale ne ten sci-fi nadech

24.5.2018 13:58:11

tezko porovnatelne
Typove jsou to dost jine hry, takze bych to v prve srovnaval s hrami stejneho zanru. Ale kdybych si mel vybrat jednu, tak je to urcite RS. Vicemene souhlasim s prispevky pode mnou.

O LoH jsem se behem KS kampane nijak nezajimal. Kdyz jsme to hrali, tak mi to prislo jako docela tematicka anticka prevahovka. Az v prubehu hry jsem se dozvedel od spoluhracu, ze to ma byt jakesi anticke sci-fi. To sci-fi jsem tam vubec necitil, i prestoze jsem si nekolikrat ze zacatku rikal, proc jsou tam vsude ty elektrizujici blesky. Shodli jsme se na tom, ze LoH je jako Cyclades, ale s vyssi mirou nahody.

Rising Sun je dost tezka hra, ne mechanikami, ale strategicky. A diky te strategii a diplomacii je i delsi. Tema je tam citit dobre. Osobne mam rad tezke strategicke hry, proto u me RS v tomhle porovnani vede. Figurky jsou samozrejme mnohem hezci nez v LoH. Nevyhodou muze byt veilkost krabice, potazmo krabic, kdyz mas Daimyo box a dalsi rozsireni.

24.5.2018 14:28:10

těžko jednoznačně odpovědět
to záleží co od toho očekáváš a kolik máš času, nedokážu jednoznačně říci kterou, protože na večerní hraní kdy není moc času určitě vezmu LoH, na herní odpoledne RS. Také záleží na skupině...... vše ostatní bylo již řečeno níže

24.5.2018 14:59:37

Rising Sun
Hrál jsem obě a více se nám líbilo RS. Ve 3. hráčích jí dáváme za 120 minut maximálně. Záleží ale na skupině.
Lords of Hellas jsme hráli max. 90 minut.

24.5.2018 15:36:17

Duel
Ještě jsem je neměl možnost hrát. Jsou to strategické hry s podobnou herní dobou (alespoň podle údaje na krabici). Obě mají hezké téma, ale jestli dobře rozumím, větší atmošku má RS. Vidím rozdíl v počtu hráčů. U RS bych řekl, že víc hráčů a aliance vnesou do hry víc povahu hráče. LoH si myslím, že bude přístupnější hráčům, bude víc odsýpat, teď ještě aby nás bavil. Díky za srovnání a pište klidně dál.

24.5.2018 16:57:58

Uz jsem psal jinde

Ale v pozdejsich fazich LoH pokud hraci nafasuji pozehnani a artefakty, hra se zvrhne do Cosmic Encounteru s mapou kdy nestihate sledovat schopnosti protihracu a o njake velke strategii nemuze byt moc rec. Pro nekoho muze byt zabava. Ja radsi preferuji original Cosmic E. Tot muj nazor na hru.

24.5.2018 17:16:33

RS
Jelikož LoH nefunguje a je broken (co jsme hráli, tak vždy vyhrál hráč, který nekompromisně loví monstra), tak určitě RS. Tedy já osobně bych pro to téma nebral ani RS, ale z těch dvou vede. Protože má dotažená pravidla.

28.8.2018 23:56:44

???
Určitě si přečti jednotlivé diskuze ke každé hře. Rising Sun je hodně rozporuplné a hodně záleží na herní skupině...může to pro Vás být úžasná strategická bitka a nebo rozladěná noční můra v jejímž závěru se všichni rozhádáte a už nikdy hru nezahraješ.

LOH zatím působí nevyváženě, ale také cílí na úplně jinou skupinu hráčů. Jedná se o přístupnější area control hru s líbivou grafikou a funkčními mechanismy.

U LOH ale teprve čekáme na full KS edici, která by mohla do hry vnést mnohem více atmosféry a snad i rovnováhy jednotlivých strategií.

Také zvaž délku hry....RS se dost vleče a mezi tahy je hoooodně prodleva. LOH namísto toho odsýpá tak rychle, že si sotva prohlédneš figurky :-)

29.8.2018 00:22:59

...
S RS jsem poměrně spokojený už s obsahem základní krabice (+ upgrade komponent, ty jsou fantastické), kdy si říkám že monstra a schopnosti navíc nebudou hned tak potřeba.

Rozdíl je asi v tom, jak RS klade důraz čistě na interakci mezi hráči a diplomacii. Ale po jedné hře LoH jsem už měl pocit, že tomu v základu chybí variabilita, tak jsem verdikt odložil až dojde zbytek KS. A zatím pořád nic a zatím to vypadá na doručení rok a čtvrt (!) po základní krabici.

4.9.2018 14:06:15

rs
Za mě zatím nejlepšejší hra z toho co letos vyšlo a zkusiljsem. Hellas je oproti tomu hodně pozadu.
HRASoprodejce

4.9.2018 16:18:43

...
Mně se zase po zahrání dvou partií od každé z obou her líbí více Lords of Hellas.
K Rising Sun mi sedí přísloví - lehce nabyl, lehce pozbyl - jedním tahem uzurpuji několik území, abych o ně vzápětí zase přišel. Nedá se tam podle mě moc dopředu plánovat, jen v aktuálním kole reagovat na akce protihráčů...
U Lords of Hellas mi přijde, že tam mám více kontroly i strategie. Také mi víc sedí tématem, než pro mě kulturně cizí Japonsko.

4.9.2018 16:57:40

Vybíráme z Bazaru

Sázky, prosím!
Sázky, prosím!
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 18 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas