Project L vs Tiny Towns

Zdravim rozmyslam ze si kupim nejaku z tychto 2 hier Project L a Městečka na dlani, vedeli by ste mi poradit ktoru hru si vybrat? Dakujem
16.11.2020 18:45:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Omlouvám se za offtopic,
ale nedíval ses čirou náhodou v pátek 13. 11. na Dobré ráno na ČT2?

16.11.2020 19:44:16

srovnani
obe jsou to abstraktni hry, ale prece jenom Mestecka na dlani maji tema, krasne ilustrace a super drevene komponenty. Project L je vic orezany na kost, je to engine building a ma super komponenty. Za me maji v polici oba sve misto :)

_____________________________________________________________________
Od Blackfiru si už nic nekoupím a když budu chtít něco od FFG, koupím si radši originál.

16.11.2020 20:28:43

Project L vs. Městečka
Já mám doma obě ale kdybych měl mít jen jednu nechám si Project L, herně se mi mnohem víc zamlouvá můžeš si tvořit stojí strategii a celkem se jí i v průběhu hry držet, naopak městečka jsou chaos (čím víc hráčů tím hůř se plánuje) a navíc tě může rychle pohřbít když se nezvládnaš přizpůsobit situaci kterou vytvoří tví protihráči.... Když to shrnu tak městečka jsou taková nas*račka kdežto project L je sympatický milí engine building...
______________________
admin česky vydaných her ZH
hráč a drobný sběratel
tvůrce FB, Insta. a YouTube stránek POD VÍKEM

16.11.2020 23:54:42 | Upraveno autorem (porovnej)

pocet hracov

Chcem este upresnit, ze hru budem aj tak primarne hrat vo dvojici, cize to ze mestecka sa kazia ked hra viac hracov pre mna nie je problem.

17.11.2020 00:10:24

Numb3r
Těžkej výběr, mám rád obojí. Project L považuju za designově hodně čistou hru, je jednoduchá a funkční. Každý si v ní hraje trochu na vlastním písku, soustředíš se na sebe a co hrají ostatní tě vlastně moc nezajímá. Městečka jsou taky jednoduchá, méně abstraktně vypadají (i když vlastně dost abstraktní jsou) a míra interakce je tam o dost vyšší. I ve dvou budeš vymýšlet tahy, které tobě pomůžou a ideálně zaříznou soupeře. Takže bych to vážil asi dle toho, jak moc chcete soupeřit... ;)

CEO REXhry a PlanetaHer.cz

17.11.2020 09:50:04

Poznámka k Městečkům
Já vám nevím, co se týče toho škození. Mě i mým spoluhráčům vždycky přišla mnohem lepší a zábavnější ta varianta, kdy vezmeš 15 karet, 10 si vezmeš a 5 odložíš. Sekvence tahů je následovná:

1. Otočíš kartu - všichni postaví zobrazenou surovinu.
2. Otočíš kartu - všichni postaví zobrazenou surovinu.
3. Každý si vybere surovinu podle své volby.
4. Otočíš kartu - všichni postaví zobrazenou surovinu.

... Prostě každý třetí tah si každý postaví, co chce, jinak surovinu určuje otočená karta. Když dojde balíček, vezmeš ještě jednu surovinu dle své volby a pak vezmeš odložené karty a všechny karty zamícháš. Po zamíchání opět pět náhodných karet odložíš a pokračuješ stále stejně.

Při téhle variantě sice chybí interakce a každý si jede to svoje a odpadá jakékoliv škození, ale možná i proto nás tahle varianta bavila víc. Prostě si jen tvoříš svoje městečko a nikdo ti to nekazí. Navíc je u téhle varianty úplně jedno, kolik hráčů hraje. Ta hra je pro všechny stejná.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

17.11.2020 20:50:29 | Upraveno autorem (porovnej)

Numb3r
Městečka jsem nehrál, ale Project L můžu absolutně doporučit pro hraní i ve 2. Pokud nevadí absence interakce, tak směle do toho.

17.11.2020 23:49:25

Vybíráme z Bazaru

Drum Roll - Cirkus Humberto :-)
Drum Roll - Cirkus Humberto :-)
Akt. cena: 10 €
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas