Přelepky

Zdravím, má tu někdo zkušenosti s odstaňováním přelepek z karet tak, aby se karta nepoškodila? Přelepky jsou lepeny obyčejným lepidlem na papír.
28.7.2019 16:40:15

Známky
Já bych zkusil jako kdysi při sundávání známek z obálek... Dát vařit vodu a chvilku to držet nad párou. Ale zas, aby ta voda nevřela, ale jen tak trochu před bodem varu (aby nebylo až moc páry) a pak to postupně zkoušet :)

Edit:

Nabobtnání karty se bát nemusíš, tento postup nepoškodí ani ultra tenkou obálku... Samozřejmě pokud ti z hrnce napovalí pára jak z parovodu, jak jsem psal :D
Ideální třebas nad hrnkem horké vody (já to dělal nad hrnkem čaje :) ) . A pak není ani žádnej problém s rozmáčenym lepidlem... To zas během okamžiku uschne, protože není "mokrý", ale jen minimálně vlhký a pak jde většinou normálně odrolit prstem. To já bych se zas bránil té kopce vody :D

Asi si to chce najít svůj vlastní ideální postup.

28.7.2019 18:03:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Neee
Zadnou paru. Ta poskodi kartu tak, ze nabobtna. Ja to delal tak, ze jsem prstem nanesl kapku vody a nechal ji vpit do nalepky. Po chvilce se odlepi sama. Ale zustane tam vrstva rozmoceneho lepidla. To je treba otrit suchym ubrouskem. Hlavne malicko vody a spis to rozpustit a setrit. Nenechat to nasaknout do karty ze strany a nevosudlat povrch karty natolik, aby se prodrela vrchni vrstva.

28.7.2019 20:46:44 | Upraveno autorem (porovnej)

...

Diky, pomohlo

31.7.2019 21:53:07

Vybíráme z Bazaru

Twinkle
Twinkle
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas